Ad
Negujete, kot običajno. Skrbite za zaščito pred soncem. Najpogosteje sonce, morje, skratka poletje, dobro delujejo na atopijske spremembe na koži.
Verjetno gre za blage atopisjke spremembe. ker pa gre za malega dojenčka, se o morebitnem zdravljenju raje posvetujte z otrokovo pediatrinjo. Če je hudo, tudi v tej starosti uporabimo za krajši čas kortikosteroidna mazila in negovalne kreme. Umivamo z vodo, nekatere pa le v oljnih kopelih.
Če sumimo alergijo na KML ali jajce, izločimo KML ali jajce in vse mlečne izdelke ter izdelke, ki vsebujejo jajce ali jajčni lecitin. Vendar se posvetujte z otrokovo pediatrinjo.
Hvala za odgovor. Ja, pediatrinja je rekla naj kar vse jem, da ne izgleda tak … ne vem res ne … cepljen je bil v torek ovbvezno plus rotavirus. V sobto pa je dobil kar naenkrat neke izpuščaje po celem telesu, razen trebuha in hrbta … izgledali so kot koprivnica, minili v roku pol ure. Danes pa ponovno, vztrajali mogoče kako uro in pol, ampak samo na vratu, zadnjem delu glave in malo po obrazku … zadnjič ko so bili na rokah innogah je mel kratki body in hlČKE, danes pa je bil oblečen v dolge rokave, dobil pa le po obrazu. Pediatrinj pravi, da je to reakcija na pot. Sam mene skrbi, da je to zarad cepiva. Pa še to … v soboto in danes so se v istem prosotoru kjer je bil otrok pekla jajca, da bi to vplivalo? prilagM SLIKO.
Slika je sicer neostra in ni mogoče zatrdno potrditi. Morda res izgleda kot koprivnica. Ni mogoče izključiti povezave s cepljenjem, čeprav pri prvem vnosu ne more biti alergijskega dogajanja z znaki, saj se telo šele senzibilizira.
Osebe s hudo alergijo na jajce, anafilaktično reakcijo po zaužitju jajca, imajo koprivnico tudi v primeru, če so v istem prostoru, kjer se jajca npr. pečejo.
Hvala za odgovor. Bi lahko rekli, da je to zaradi slanega potu? Torej tudi zaradi cepljenja bi načeloma lahko bilo, čeprav se je pojavilo po toliko dneh in trajalo sam kako uro?
Samo, če bi bil hud alergik na jajca, bi odreagiral vedno tudi, ko jaz zaužijem živilo iz jajc, je tako?
Nekaj b še vprašala glede tv .. igralna podloga je na tleh pred omarico s televizorjem in je otrok oddaljem malo vče kot meter od televizije, večkrat gleda … ali je lahko to nevarno
Verjamem, da bi do sedaj hudo, torej življenje ogrožujočo anafilaktično reakcijo na jajce (s težkim dihanjem, otekanjem dihal, padcem krvnega tlaka, skratka, šokovnim stanjem) že prepoznali oz. bi imel otrok znake ob stiku.
Če je otroku vroče, ker je v toplem vremenu preveč oblečen, se pretirano poti in pot zaradi svoje sestave lahko tudi draži kožo.
Za odrasle in otroke je varna oddaljenost gledanja TV odvisna od diagonale televizorja in tipa aparata . Varna razdalja je med 2,8 do 4x diagonala (npr. za 80 cm diagonalo 2,24 m do 3,2m) Gledanje TV v neposredni bližini, navzgor, navzad, je dojenčku škodljivo.
Danes se je jajce ponovno cvrlo in je spet dobil dva taka izpuščaja po vrau in eneg na roki. Prvič ko je dobil take izpuščaje je dobil po vsem telesu, razen po tistem delu, kjer je bila tkanina, torej hrbet in trebuh sta bila brez izpuščajev. Tudi okrog ust je imel, ampak on hrane itak đe ne je, se samo doji, ker je star 3 mesece. Malo je čudno, ker bilokaj jem, kar vsebuje jajce, ne odreagira, a ko se pa v prostoru cvre jajce pa to dobi. Perem s persil sensitive, ampak a ne bi v tem primeru dobil vedno izpuščajev? Ali pa ko je na igralni podlogi, bi vrjetno vedno dobil?
Jaz mu dajemčajek ali vodo, ampak vodo prekuham, ker imamo svojo vodo in me malo skrbi, ali ni potrebno prekuhavati? Koliko na dan pa lahko spije? Pravijo, da je smrtno nevarno pitje vode pred šestim mesecem, to se mi zdi bolana izjava, ampak pri vas preverjam.
Zelo sem zalostna, ker smo opravili v sredo alergolosko testiranje in je otrok pozitiven na rumenjak in beljak. Kozni testin so bili to. Skrbi me, da ne bo izzvenelo. Doma nameravam imeti sirup proti alergiji. Kako postopati v primeru anafilaksije?
Sest dni pred testiranjem je otrok imel virozo s povisano temperaturo po prebolelo virozi pa je imel tudi malo nizjo temperatiro. Ali je lahko kaj narobe, ce smo opravili vbodbe teste? Otrok jedanes razdrazljiv in malo rdeca licka.drugace pa ok, nic vrocine. Temperatura pa 35,8
Kožni testi so bili pozitivni na jajce (beljak, rumenjak) in če veste, da ima otrok težave, če je v prostoru, kjer se jajce prirpavlja, se boste temu izogibali. Pri alergijah je zelo pomembno to, kar starši opažajo in zelo pomembno tudi to, da se potem izogibajo temu, kar povzroča težave.
Anafilaktična reakcija je težka sistemska alergijska reakcija, ki prizadene kožo (koprivnica), sluznice (otekanje zgornjih prebavil-žrela in dihal), razvije se v nekaj minutah do nekaj ur po zaužitju. V primeru težkega dihanja boste otroku dali antihistaminik (sirup proti alergiji) in takoj poiskali zdravniško pomoč.
To je potrebno razjasniti z alergološkim testiranjem. Nenevadno bi bilo, da bi otrok imel težave, če je v istem prostoru, kjer se prirpavljajo jajca, ob zaužitju pa ne bi imel težav.
Povejte alergologu na naslednji kontroli. Glede cepljenja je vprašljivo le cepljenje proti ošpicam-mumpsu-rdečakm, druga cepljenja se opravijo brez težav.