Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija A JE TA FORUM MOGOČE ZAPRT?

A JE TA FORUM MOGOČE ZAPRT?

A smo res toliko utrujeni in bolni, da ne zmoremo odgovora, nasvetov in tolažbe? Na forumih v tujini je najbolj normalna reč, da vsi skušajo pomagati po najboljih močeh in ni dneva, da se nekdo ne oglasi na forumu.
Če nekdo zaprosi za nasvet bolj izkušenih, ti pa se ne oglasijo, se je treba vprašati, kaj je zares namen tega foruma!
Vsako malo se na forumu pojavi nekdo novi, vpraša, mu odgovorijo in potem par mesecev nič!
Konkretno, že parkrat sem prosila za izkušnje s gauiem ( ki ne bi koristile le meni ), toda nič. Totalna tema…

Lepo vas pozdravljam in vam želim čim več zdravlja in sončka!

lp

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Draga Gordana, tukaj Veronika.
Na vprašanje o zdravljenju z guaifenesinom se, žal, ne morem odzvati, ker nimam tovrstnih izkušenj. Upam in želim, da se oglasi kdo izmed tistih, ki jih imajo.

Glede aktivnosti na forumu pa na kratko : forumsko dinamiko ustvarjamo vsi udeleženci, moderator pa po potrebi pomaga usmerjati tok dogajanja. Sama sem se doslej precej potrudila, da sem izpostavljala in širše pisala o temah, ki bi nam lahko bile koristne. Ker so zdravstvene težave v preteklih mesecih močno obremenjevale tudi mene ( o tem sem že spregovorila in še bom … ), sem se do neke mere utrudila tudi sama.
Ko se človek začne negotovo spraševati, ali je njegovo delo sploh komu koristno ali pa zgolj troši energijo in neproduktivno izpostavlja samega sebe, je to lahko znak, da ga je začela preplavljati potrtost. To so normalni občasni odzivi na bolezen in se dogajajo tudi meni.

Verjetno lahko umiritev dinamike pripišemo tudi dopustniški odsotnosti.
Nemara pa smo o vsem doslej že toliko pisali, da mnogi samo berejo in ne čutijo potrebe po aktivni vključitvi v debato. Ker imam možnost, da spremljam vsakodnevni obisk naše spletne strani, vam lahko zagotovim, da nas vsak dan obišče kar precej bralcev.
Seveda naš forum ni namenjen zgolj bolnikom, temveč se lahko vključujete vanj tudi drugi, vsi, ki bi to želeli. Prijazno vabljeni !

V septembru se bodo spet začela naša redna skupinska srečanja. Gotovo pa bomo spet pognali v tek kakšno aktivnost v okviru Društva.

Lepo vas vse pozdravljam in se še beremo !

Veronika

Draga ga. Veronika!

Najlepša hvala za odgovor glede infektologa! In prosim nikar ne dvomite v koristnost svojega dela na forumu! Marsikomu, tudi meni, je forum edini vir informacij in idej s čim naj še poskušamo, da si malo olajšamo težave. Brez njega in vašega dela, bi bili zelo prikrajšani!

Da se ne oglašamo je verjetno vzrok v tem, da so naša stanja že večkrat opisana v pismih drugih bolnikov in da do zdaj še nismo naleteli na kaj, kar bi bistveno olajšalo bolezensko stanje in bi s svojimi nasveti lahko pomagali tudi drugim.

Jaz si pomagam z občasnimi masažami, razteznimi vajami, dolgimi sprehodi v naravi. Kadar nisem na boliški pa mi pogosto zmanjka časa in energije, da bi to lahko počela. Včasih se komaj se privlečem iz službe. Zdravil, ki lajšajo samo bolečine ali depresijo zaenkrat še nočem jemati. Čakam, kako se bo izkazalo novo zdravilo, ki ga jemlje tudi ga. Gordana in zopet ima tu svojo pomembno vlogo forum!

Čakam na september in vaša srečanja, da se vam pridružim!
Lep konec tedna vam želim in lep pozdrav vsem!
Janja

Lepo! Pridružite se nam (v skupnosti je moč – takšna in drugačna).

Draga Veronika,

saj nisem mislila na Vas, Vi ste itak srce tega foruma in se še ni zgodilo, da ne bi pomagali, ko lahko…
Mislila sem nasplošno, vsi ga beremo, nihče si pa ne upa napisati besedico, ali dve o svojih izkušnjah. Saj vem da je o naši bolezni manj ali več vse rečeno, toda, forum je tukaj, da se medseboj tolažimo, se pohecamo ali preprosto eni drugim zaželimo lep dan. Vsaj jaz tako na to gledam…

Draga Janja, jaz bom občasno še vedno pisala o svojih izkušnjah s guaifenesinom, toda jaz sem le kaplja v morju, rada bi videla, da se oglasijo še druge sotrpinke in povejo besedico, dve…

Prisrčen pozdrav vsem skupaj, in pogumno naprej

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Dobro jutro, Gordana !

Misel za današnji dan :

Nekega jutra se
zbudiš in se
oveš, kakšen
bogataš
pravzaprav si !
Samemu sebi si
dar, dar je dan,
v katerega
stopaš, in
ljudje, ki
prihajajo k
tebi.
(P. Jakop)

In še ta:” Ljudje, ki smo jim v oporo, nas v življenju držijo pokonci.” (Eschenbach)

Lep dan želim !

Lepa misel, Veronika. Hvala za takšno spodbudo zjutraj, ko se vstanem in se ne počutim ravno pravljično, prav lepo se prileže lepa beseda!
Pa tudi sonček imamo zunaj, kako prijetna sprememba po tistem dolgočasnem in mrzlem dežju…

Bodite mi srečno in zdravo!

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Drage moje sotrpinke lepo pozdravljene!Malo imam slabo vest zaradi vas, ker jaz ta dva meseca uživam.Še vedno so bolečine, vendar jih lažje prenašam. Srečo imam, da živim na morju in vsako prosto urico, ki jo imam si jo vzamem in grem na plažo.Tam me sonček greje in pridem domov polna energije.Letos sem zelo malo plavala,ker mi je morje prehladno.
Guafesina ne pijem, me pa zanima kakšni so rezultati.
Lepo vas pozdravljam in želim čim manj bolečin.
Vanda

Hay, Vanda ! Če sprejemaš telepatsko moč, naj ti povem, da sem včeraj razmišljala o tebi : kaj se dogaja s teboj, zakaj si kar utihnila. In poglej, danes si tukaj, s pozitivnim sporočilom. Vesela sem te, najbolj pa tega, da ti poletje koristi. Uživaj, brez slabih občutkov vesti !

Še ena misel za današnji dan :

Vsi smo – če hočemo ali nočemo –
vpleteni v čudovito igro medsebojnega
vplivanja. Povzročamo dobre ali slabe
valove, ki hite po morju človeštva.

( M. Žužek )

Lepo deževno nedeljo želim !

New Report

Close