Živijo,
prvič na tem forumu. Moja teža je 99 kg pri 1,67 m višine. Stara sem 37 let.
Po pregledu in nasvetu nutricionistke naj bi shujšala 1 kg na teden z jedilnikom 1500 kcal dnevno.
A katera štarta danes z mano in si pišemo jedilnike, izračunavamo, kalkuliramo in se podpiramo ?
Javite se kandidatke…. vas bom vesela.
”Kalorijica” pozdravljena!
Sama nisem prvič na tem forumu, sem letos že sodelovala v eni temi hujšanja, vendar je tema kmalu zamrla, moja dieta pa tudi :-(.
Imam dokaj aktiven način življenja, žal pa tudi kar nekaj pregreh, ki so vzrok temu, da kg ne gredo dol. Stara sem 33 let, velika 164 cm, tehtam 76 kg. Izgubila bi rada za začetek toliko, da bi po mnogih letih zopet zagledala 6-ko na prvem mesto. Torej recimo 7 kg.
Mislim, da je 1500 kcal ravno pravšnja količina kalorij. Upam, da tudi izguba kg ne bo izostala. Moj plan je jesti kruh samo za zajtrk, nič sladkarij in piti samo vodo in 2 kavi z mlekom na dan. Kosilo imam v menzi v službi in jem kar pač je na jedilniku – po mojem mnenju kar v redu hrana.
Kako pa je pri tebi z gibanjem?
tos2010 dobrodošla,
lepo si mi opisala svoje želje….pri meni je želja na 1 mestu ta, da lahko ponovno kaj oblečem, ker to ni več normalno….če bi imela za začetek 3-5- kg manj, se spravim že v marsikaj , tako pa guram dvojne hlače (ene bele in ene rjave), ki so mi še prav…Tako je prvi cilj ta, da sploh imam kaj obleči v službo.
Hrano si predstavljam nekako tako:
Z: ovseni kosmiči z navadnim lažjim jogurtom in zmrznjene-odtaljene višnje not (ful dobro) ali rezina zrnatega kruha z lahkim namazom ali sadni shake
M: kava z mlekom v službi, 2 mini rogljička, ki jih pač dobiš zraven (ne morem pomagat)
K: beljakovine, zelenjavna priloga, solata (tudi fižolova, leča, grah,…)
M: sadje
V: solata s tuno ali češnjevec s mozzarello ali krožnik pasulja brez kruha
Nekako tako….Ne obožujem ravno sadja, raje zelenjavo… kako ti zgleda moj jedilnik ? In seveda upoštevam kcal.
Kaj bo danes na tvojem meniju ?
Tvoj meni Kalorijca se mi zdi OK. V bistvu nimaš veliko oglj. hidratov. Jaz ravno brez njih težko zdržim. Kako pa recimo oceniš kalorično vrednost krožnika pasulja? Meni je recimo zelo težko oceniti kalorije kosila, ki ga jem v menzi.
Moj meni do danes je naslednji
Z: 2 kosa domačega jab. zavitka, cca. 100g skupaj (narejen doma, zato so sestavine OK, je pač ostal od včeraj)
M: kava z mlekom, pol litra navadnega jogurta
K: zarebrnica, pražen krompir, solata, kava z mlekom
Jaz glavnino hrane pojem do 13h, popoldne okrog 17h pojem še kakšno malenkost (cca. 250 kcal).
No tako, od gužve danes v službi sem utegnila pojesti sledeče:
– belo kavo BS (brez sladkorja) za dobro jutro
– solato: 5 oliv, 3 brstični ohrovti, 1 rezina paradajza, malo cvetače in brokolija, malo zabeljenega zelja (vse ostalo brez olja in kisa), pol korenčka, malo soli in malo jogurtovega preliva. Namreč: delam v hotelu, kar je lahko prednost (na razpolago solatke in drugo) ali slabost (VSA HRANA NA VOLJO)….GRRRR…
– belo kavo BS (brez sladkorja)
Kako bi mi ve ovrednotile zgornji bogi meni po kalorijah ?
pozdravček
Način prehranjevanja naj bo slog vašega življenja, torej če smatrate, da določenega režima ne boste zdržali, ga prilagodite. Ne stradajte se, pojejte dovolj kalorij. Ob redni vadbi 1500 kCal po mojem mnenju ne bo zadostovalo potrebam telesa. In potem pridejo napadi lakote, ki hujšanje zaustavijo, in spet smo v začaranem krogu in se sekiramo… Dovolj B, kvalitetne maščobe, kompleksni OHji, redni obroki, zmerna količina, redna vadba, hidracija, kvaliteten spanec – to smo že vse slišali, ampak dejansko pri hujšanju ni nobenih skrivnostnih bližnjic. Ne hitite s hujšanjem in se ne stradajte ali prenaprezajte s športom, s tem boste telesu naredili več škode kot koristi. Bistvo je sprememba sloga življenja. Sama sem za to, da sem dojela, kaj to zares pomeni, potrebovala nekaj let. Eksperimentirala sem z vsem živim, na koncu sem ugotovila, da je za optimalno delovanje in počutje mojega telesa najbolje uživati sadje, zelenjavo, oreščke in njihove proizvode, procesirana hrana ustvarja v mojem telesu preveč težav. Hujšanje, oz. bolje rečeno, izguba deleža maščobe (z vadbo ohranjamo mišično maso, sicer telo najprej načne mišice, maščevje pa ostane) je le stranski učinek… Kar se tiče živalskih proizvodov, enostavno mi ne dišijo niti ne pašejo, to se je zgodilo čisto spontano, sledim svojemu telesu.
Vsako telo je unikatno, zato nobeno pravilo glede izgube maščobe ne drži 100%!!! Zato pa obstaja toliko alternativ. Raziskujte, eksperimentirajte, vzemite si čas, ugotovite, kaj VAM ustreza, ne držite se predolgo rutine, dodajajte novosti v vaš urnik prehranjevanja in gibanja. Nikamor se ne mudi, rezultati pa se bodo zagotovo obdržali 🙂 It’s worth it, you are worth it :)
Jaz ne vem zakaj toliko norite s temi kalorijami. Kaj ste manekenke ali kaj? A ne hodite v šole, službe? Kako pa se tam prehranjujete?
Ok, saj je dobro vedet koliko kalorij ima kaj, še bolj je pa pomembno vedet sestavo. Koliko in kakšne B, OH, M so v določeni hrani. Saj menda si ne mislite celo življenje preračunavat teh kalorij. Zato enostavno začnite jesti zdravo in se ne prenajedat. Že to je dovolj za normalno postavo. Razen če hočete bit manekenke….
PUNCE IN FANTJE (ALI KDORKOLI ŽE)..
VSEM SE ISKRENO ZAHVALJUJEMO ZA VAŠE KOMENTARJE. RES HVALA ZA POUČNE BESEDE, KI SMO JIH MI V TEORIJI PREMLELE ŽE 1000….KRAT.
NAJ VAM POVEM, DA SE SAMA BOJUJEM S TEM ŽE DLJE ČASA IN SEM PO NASVETU STROKOVNJAKOV PRIŠLA DO ZAKLJUČKA, DA ČE ŽELIM IZGUBITI TEŽO OZ. PRIMARNO, ČE NE ŽELIM ZBOLETI ZA KAKŠNO DEGENERATIVNO BOLEZEN (BESEDA MANEKENSTVO JE RES ODVEČ…), DA MORAM NEKAJ NAREDITI ZASE.
PO VSEH IZRAČUNIH MAŠČOBNEGA TKIVA, TEŽI IN VIŠINI, TER OSTALIH PARAMETRIH, NAJ BI ZAUŽILA DNEVNO 1500 KCAL.
TAKO DA LEPO VAS PROSIM: TISTI, KI NE ŽELITE SODELOVATI S POZITIVNO NARAVNANOSTJO V TEM FORUMU, SE PREPROSTO UMAKNITE IN SI MISLITE SVOJE…HVALA, HVALA, HVALA !!!!
Jaz sem včeraj doma pojedla še velik krožnik domače gobove juhe (sveži jurčki, krompir, korenje, čebula, začimbe). Gibala se zaradi dežja včeraj nisem, si moram omisliti kakšno vadbo znotraj hiše. Imam skoraj 2-letnega sinčka in smo v lepem vremenu veliko kolesarili, se sprehajali, ipd.
Odločila sem se, da bom skušala malo omejiti vnos OH. Danes je bila moja hrana naslednja:
Z: dve umešani jajci z dodatkom sira (30g) ter žličko olja, kava z mlekom
M: 30 g oreščkov, 50 g sira, kava z mlekom
Ne vem pa, kaj naj glede sadja. Imam ga rada, vendar kot je že nekdo napisal, ni primerno, če želimo izgubiti težo. Bom ga skušala jesti samo dopoldne – sedaj predvsem slive, saj jih imamo veliko doma.
Kalorijca – predlagam, da vsak ponedeljek sporočimo rezultat teže, se strinjaš?
Se pridružujem, začela sem 15.8. z 93 kg, višina 168.
Danes pod 89kg.
Hm kalorije, prišla sem do zaključka, da ni druge kot nekako kontrolirati kalorije.Čista matematika,pojesti majn kot porabiš, drugače žal ne gre.Hitro se namreč v koščku tega, pa še mal onega preseže želeno kalorično vrednost hrane.
Sadja jaz ne ukinem, pač pa ga je v bistvu mogoče še več, saj z njim nadomestim vse slabe oh.delam si smoothije,tud zelenjavne in telovadim.
V pasu sem šla dol 13cm v treh tednih.
Najpomebneje je, da se ne nažiram več.me je v treh tednih prijelo, prav napad,sem šla si kupila 4 tortice, jih poj
Filly dobrodošla in super ti gre izguba kg.
Jaz sem včeraj pojedla še naslednje:
K: ješprenj s sezonsko zelenjavo (izgledal podobno kot rižota) ter zeljno solato
M: kosmiči z jogurtom ob 17h
Sem se pa včeraj zopet odpravila na zumbo (sem hodila že pred leti). Bilo je super, bom hodila 2x tedensko, čez vikend bo še dodatno gibanje z družino.
Uspešen dan želim vsem skupaj!
Dobro jutro punce….meni vaga poleg tega, da nisem lačna kaže 1 kg manj….tako da sem prav zadovoljna. Nisem neki ful držala zdej na začetku, samo da se mi vsaj malo skrči želodec…
Moj današnji jedilnik se je začel:
Zajtrk:
– 1 bela kava
– 1 rogljiček
– 1/2 litra razredčenega nesladkanega ananasovega soka