Vas po jedi boli trebuh?

anonimni uporabnik, 09. maj 2016
Ostalo

Se po zaužitju določene hrane slabše počutite? Je vaš imunski sistem šibak, imate glavobole, nepojasnjene izpuščaje?

Intoleranca na hrano

Se po zaužitju določene hrane slabše počutite? Je vaš imunski sistem šibak, imate glavobole, nepojasnjene izpuščaje? Če da, ste lahko eden izmed mnogih, ki trpi za intoleranco na hrano. V diagnostičnem laboratoriju Medicare PLUS za bralce portala med.over.net v maju ponujamo testiranje 1+1 na 20 najpogostejših živil, ki povzročajo intoleranco.

[ggcte url=”http://diagnosticni-laboratorij.si/testiranje-intolerance-na-hrano/”]Opravi testiranje intolerance na hrano >>[/ggcte]

Kaj je intoleranca na hrano?

Gre za nealergijsko preobčutljivost, ki je posledica ponavljajočega se negativnega odziva na hrano. Trenutno vzrok intolerance na hrano še ni poznan, vendar se ocenjuje, da za eno izmed oblik preobčutljivosti trpi 50 % ljudi.

Najpogosteje se pojavijo slabost, bolečine v želodcu, vetrovi in krči, bruhanje, driska, glavoboli in nepojasnjeni izpuščaji. Ker so vsi simptomi za razliko od prave alergije na hrano zapozneli, je odkrivanje hrane, na katero smo intolerantni, težje. Simptomi se pojavijo v 4 urah, pa vse do 72 urah po zaužitju, potem ko se začne prebava posameznih proteinov v živilu.

Kako odkrijemo intoleranco na hrano?

Najprej morajo obstajati simptomi, ki jih povzroča večkratna izpostavljenost alergenu v hrani, pri čemer je intenzivnost odvisna od posameznika. V primeru, da hrane ne uživate redno (recimo nekajkrat na leto) vam to živilo najbrž ne povzroča težav. Intoleranco odkrijemo z izločanjem živil in opazovanjem – morebitnim izboljšanjem počutja, ali pa opravimo testiranje.

V laboratoriju Medicare PLUS merimo specifična IgG4 protitelesa, ki so nastali v krvi kot posledica hrane, ki jo uživamo. Ker v laboratoriju letno opravimo več kot 500 testiranj, opažamo, da so najpogostejša živila, ki ljudem povzročajo težave: lešnik, kravje mleko, jajca in žita.

Testiranje zato priporočamo pacientom, ki se srečuje z zgoraj omenjenimi simptomi s prebavnimi težavami, sindromom razdražljivega želodca, z oslabljenim imunskim sistemom, in ljudem z nepojasnjenimi izpuščaji.

Izkoristi popust v maju 1+1!

V maju lahko izkoristite popust na testiranje intolerance na hrano na 20 najpogostejših alergenov. S seboj pripeljite prijatelja, znanca ali sorodnika,  za katerega je testiranje brezplačno. To pomeni 100  % popust na 2. testiranje za intoleranco na hrano na 20 najpogostejših alergenov v hrani.

Katerih 20 živil testiramo: beljak, kravje mleko, trska (bela riba), pšenična moka, ržena moka, ječmenova moka, pomaranča, banana, kivi, jagoda, zelena, soja, korenček, paradižnik, lešnik, arašidi, curry, poper, sezam, svinjsko meso.

Kako poteka?

Kliknite na povezavo na dnu tega prispevka in izpolnite obrazec na strani. Nato se naročite na odvzem krvi v diagnostičnem laboratoriju Medicare PLUS. Odvzem krvi ni boleč, ne boste čakali v vrsti in vam bo vzel 5 minut. Za testiranje ni treba tešč, zato lahko odvzem opravite kadarkoli v delovnem času laboratorija (delavniki 8-16, srede do 18).

Vsak prejme svoj laboratorijski izvid v 2 dneh. Cena testiranja za oba je 55 €.

Izvid je pregleden in razumljiv, primer pa si lahko ogledate v spodnji sliki.

Kot medicinski laboratorij vam svetujemo, da se pred testiranjem posvetujete z osebnim zdravnikom, za vsa vprašanja pa smo na voljo tudi na [email protected] ali telefonu 059-162-018 ali 070-766-322. Akcijo 1+1 lahko izkoristite do konca maja 2016.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
17.07.2024 ob 15:44
297,478
17.07.2024 ob 13:18
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close