Svet mikroorganizmov v vaši kopalnici

anonimni uporabnik, 11. september 2017
Ostalo
silvio_pillilini_mikroozganizmi

Majhna drobna bitja imajo neverjeten vpliv na človeka in verjetno se sploh ne zavedamo, kaj vse to pomeni.

Majhna drobna bitja (mikroorganizmi = mikrobi) imajo neverjeten vpliv na človeka in verjetno se sploh ne zavedamo, kaj vse to pomeni.

Če pomislimo, da je človeško telo sestavljeno iz več kot 90 % mikroorganizmov (samo v črevesju jih je 2 kg), lahko razumemo, da imamo v sebi celo paleto kultur, ki živijo vsaka v sladu s svojo funkcijo in hkrati v sožitju druga z drugo.

Znanstveniki so dokazali, da mikroorganizmi vplivajo na človekovo doživljanje sveta, v meri, ki je skoraj nepredstavljiva. Mikroorganizmi namreč vplivajo tudi na človekove reakcije, ravnanja ter posledično dolgoročno oblikujejo njegov karakter. Več o povezavi med dogajanjem v črevesju in dogajanjem v možganih.

Mikroorganizmi preplavljajo človeško telo

V človeškem telesu je povprečno 12 kg mikroorganizmov, ki določajo njegovo delovanje, zato je pomembno, da so v pravem ravnovesju.

Zagnan entuziast iz Nemčije, Silvio Pillilini se je navdušil nad mikroorganizmi do te mere, da jih je začel opazovati, raziskovati, gojiti, razvijati in združevati med seboj. Zanimale so ga medsebojne interakcije in zanimalo ga je, kako združevanje na njih vpliva.

 Silvio Pililini o mikroorganizmih

Silvio Pililini o mikroorganizmih

Mikroorganizmi ujeti v steklenički kozmetike

Raziskovalno delo ga je pripeljalo do razvoja linije različnih kozmetičnih izdelkov (šamponov za lase in telo, kreme, linija za oblikovanje las), ki vsebujejo mikroorganizme kontroliranih kultur. Z opazovanjem in testiranjem je na podlagi osebnih pričevanj dokumentiral vpliv posameznih skupin mikroorganizmov na človeško telo in razvil posebne skupine mikroorganizmov, s katerimi je želel doseči optimalne učinke za to, da vsak posameznik z njihovo uporabo pridobi to, kar potrebuje: npr. sprostitev, dvig energije, olajšanje, čistost misli, sposobnost izražanja, ….

Nepoznana znanost že v kozmetiki

Predavanje in navdušenje nad mikrobi, ki ga med poslušalce zlije g. Pillilini, ko pripoveduje zgodbo o mikroorganizmih, je za povprečnega poslušalca, ki ni ravno poznavalec biologije, polno novih informacij, med njimi tudi nekatere težko verjetne. Malo raziskovanja po straneh, ki posredujejo informacije o efektivnih organizmih (več wikipedia), odpre celo novo paleto vprašanj in otroške radovednosti.

V 2o ih letih delovanja je Pillilini razvil linijo izdelkov I’m Resource za lase in telo. Šamponi ob nanosu na lase in kožo očistijo nečistoče in poleg tega »pojedo« odvečne elemente, ki jih telo ni moglo vgraditi, jih ne potrebuje več in jih je naložilo kot odpadek. Šamponi pomagajo iz telesa potegniti te odvečne, pogosto tudi strupene snovi. Ostali izdelki lase in kožo negujejo, hranijo in vzpostavijo posamezniku idealno lasno in kožno floro.

V proizvodu so samo 100 % naravni elementi

Edinstvenost proizvodov je v tem, da so živi in vsebujejo efektivne mikroorganizme, to je živim bitjem koristne mikrobe različnih vrst. Mikroorganizme hranijo z organsko certificiranim (Demeter standard) sadjem, zelenjavo in žitaricami, zato so izdelki bogati z minerali, encimi, vitamini in ne vsebujejo nobenih umetnih sestavin. Izdelek, ki ga kupite, je živ organizem, ki aktivno čisti in hrani lase, kožo in preko teh dveh delov telesa tudi celotno telo.

Ker vsebujejo efektivne organizme, ki krepijo pozitivne lastnosti drugih mikrobov, je prednost te kozmetike, da aktivira lastne celice telesa, ki začnejo bolj učinkovito opravljati svojo nalogo.

Silvio Pillilini pove:

“Izdelki I’m Resource (http://www.zivinaravo.si) vodijo vsakega človeka do njegovih korenin in tisti, ki izdelke uporabljajo, poročajo, da imajo bolj čisto telo in uživajo blagodejne učinke na lase, kožo in počutje.”

V podjetju delujejo družinski člani. Na desni strani hčerka.

Kako zorijo izdelke?

Izdelki zorijo s postopkom fermentacije 8 mesecev do več let. Izdelki vsebujejo do 220 različnimi kultur mikroorganizmov, ki jih gojijo v lastnem v laboratoriju. Tako razvijejo različne vrste šamponov in drugih izdelkov za specifične potrebe.

»I’m Resource je zaščitni znak »žive, naravne linije izdelkov«, ki jo sestavljajo izključno rastlinske surovine, različni mikroorganizmi, encimi, minerali ter s fermentacijo nastali keratini in proteini«,

pojasni Tone Dolenšek, svetovalec v Sloveniji.izdelki i'm resource

Več informacij o izdelkih.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
03.07.2024 ob 19:44
297,470
03.07.2024 ob 13:18
113,018
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close