Ristanc #ustavise

Kaj je lahko lepšega kot počitnice s svojo družino in obujanje spominov na mladostno igrivost skozi najrazličnejše igre?

»Ali je še kaj lepšega kot počitnice preživeti s svojo družino in skozi najrazličnejše igre obuditi spomine na mladostno igrivost? Kljub poplavi najrazličnejših in predvsem digitalnih igrač, običajno največ veselja in zabave prinesejo najbolj osnovne igre. Te obujamo tudi v Termah 3000 – Moravske Toplice, kjer z našo maskoto, Štrkom Vikijem, poskušava mlade nadobudne goste, pa tudi njihove starše, navdušiti predvsem za igre brez sodobne tehnologije, za igre, ki se jih je mogoče igrati zunaj, v naravi, s prijatelji oz. z družino. Zato, #ustavite se in si privoščite čas v dobri družbi – z igrico ristanc!« pravi Daniela Županek, vodja animacije v Termah 3000 – Moravske Toplice.

Pripomočki: Kreda, kamen, asfaltirano parkirišče ali dvorišče.

Priprava: Na tla narišemo kvadrate v obliki letala in vanje napišemo številke od ena do osem.

Pravila igre: Kamen, ki naj bo čim bolj ploščat, vržemo v prvi kvadrat in skačemo po eni oziroma dveh nogah glede na oštevilčen kvadrat do konca. V polkrogu (številka osem) se obrnemo v skoku, si malce odpočijemo in nato vrnemo na izhodišče, pri čemer ob povratku iz kvadrata poberemo svoj kamenček. Kamenček nato vržemo v kvadrat z vsako naslednjo številko. Pristati mora v pravem kvadratu (ne na črti), če ne, je na vrsti naslednji igralec. Naslednji igralec je na vrsti tudi, če se med skakanjem prevrnemo ali v enojnem kvadratu stopimo na tla tudi z drugo nogo. Zmaga tisti, ki uspešno preskoči vseh osem kvadratov.

Igrica spodbuja: Spretnost, motorične sposobnosti, obilo veselja in zabave, še posebej zato, ker se bo hitro izkazalo, da so vaši otroci bolj spretni od vas!

#Ustavi se in si privošči čas v dobri družbi!

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:20
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close