Šlik, šlak, šlok #ustavise

Dom & prosti čas, Gibanje, Novice, Zanimivo, Življenjski slog

#ustavite se in si privoščite čas v dobri družbi – z igrico šlik šlak šlok ter predvsem z igrami v naravi.

»Juhuhu, počitnice so tu! Preživite jih v dobri družbi in si z družino ali s prijatelji privoščite igrive in razposajene skupne trenutke! Za zabavo ne potrebujete sodobne tehnologije, ampak le dobro družbo in nekaj osnovnih pripomočkov. V Termah 3000 – Moravske Toplice naša maskota, Štrk Viki, najmlajše in nekoliko večje nadobudneže ter njihove starše poskuša navdušiti predvsem za igre, ki se jih je mogoče igrati v naravi. Zato, #ustavite se in si privoščite čas v dobri družbi – z igrico šlik šlak šlokpravi Daniela Županek, vodja animacije v Termah 3000 – Moravske Toplice.

Pripomočki: Elastika za gumitvist

Pravila igre: Dva igralca se postavita eden nasproti drugega in držita elastiko z obema rokama. Izgovarjata besede ŠLIK ŠLAK ŠLOK, NAJ BO PIKA ALI STOP in istočasno prepletata elastiko. Ko je tretji igralec pripravljen, reče stop, nasprotna igralca pa roke obrneta v horizontalni položaj in obmirujeta. Igralec mora zlesti skozi elastiko, in sicer tako, da se je ne dotakne. Če se jo dotakne, se zamenja z enim izmed igralcev.

Igrica spodbuja: Spretnost, gibljivost, smeh, veselje.

#Ustavi se in si privošči čas v dobri družbi!

RSS Ustavi se!

 • Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres?
  Kdaj smo v tej stresni, depresivni, anksiozni in z umom obsedeni družbi, izgubili zavedanje, da dotik pomirja, povezuje, zdravi, osvobaja? The post Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres? appeared first on Ustavi se!.
 • Zdolgočasena energija
  Pomislim, kako je darovanje energije pravzaprav dejanje, ki ga Sonce izvaja vse od svojega nastanka naprej. In da je prav v darovanju bistvo zadovoljstva. The post Zdolgočasena energija appeared first on Ustavi se!.
 • Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili
  Za zdrav čustveni razvoj otrok potrebuje starše, ki se s strpnostjo in razumevanjem odzivajo na njegove čustvene potrebe in ga preko zgleda učijo kako ravnati s čustvi. The post Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili appeared first on Ustavi se!.
 • Ko premagaš smrt
  Kot je že teta Pehta Kekcu nekoč povedala: »Za vsako bolezen raste rožica«. Tudi depresija in travme ter samomorilno nagnjenje je ozdravljivo. The post Ko premagaš smrt appeared first on Ustavi se!.
 • 5 odtenkov izgorelosti
  Poznate zgodbo o skuhani žabi? Francoski kuhar hoče skuhati živo žabo. Vrže jo v vročo vodo, ampak žaba isti trenutek skoči ven. Potem jo postavi v mrzlo vodo in vse skupaj počasi segreva. Žaba se v topli vodi najprej prijetno sprosti ... The post 5 odtenkov izgorelosti appeared first on Ustavi se!.