Razstrupimo naše telo in zdravo shujšajmo

anonimni uporabnik, 14. januar 2015
Ostalo

Mnogi smo si čez praznike in zadnje leto nabrali nekaj odvečnih kilogramov, ki se jih sedaj nikakor ne moremo znebiti. Posledica preobilja hrane in alkoholnih pijač v decembrskih …

Mnogi smo si čez praznike in zadnje leto nabrali nekaj odvečnih kilogramov, ki se jih sedaj nikakor ne moremo znebiti. Posledica preobilja hrane in alkoholnih pijač v decembrskih praznikih pa so tudi zamaščena in utrujena jetra. Temu notranjemu organu zagotovo posvečamo najmanj pozornosti, ker so vsakodnevno obremenjena, še posebno pri napačnem in nezdravem prehranjevanju, bi za njih morali bolj dosledno skrbeti.

Trebušna debelost je pogosto posledica zamaščenih jeter in nepravilne prehrane. Za njihovo pravilno delovanje in čiščenje lahko poskrbimo z učinkovitim razstrupljanjem telesa, ki ga lahko začnemo z uživanjem sadnih in zelenjavnih sokov in prehranskim dopolnilom, ki vsebuje pegasti badelj, artičoko in regrat.

pocistiteAlga Chlorella zelo učinkovito razstruplja telo z vezavo strupenih snovi v črevesju in s spodbujanjem aktivnosti jeter. Izboljšuje in pospeši prebavo, prav tako pa uravnava izločanje blata. Pospešuje tudi regeneracijo celic, blaži vnetja, zelo uspešna pa je tudi pri zdravljenju želodčnih težav. Za učinkovito razstrupljanje jeter in telesa, lahko posežemo tudi po klorofilu. Čeprav je pegasti badelj znan po tem, da najbolje obnavlja jetrna tkiva, ga po zadnjih študijah klorofil v teh lastnostih celo prekaša. Klorofil se v prehranskih dopolnilih nahaja v dveh oblikah; v tekoči ali v kapsulah. Klorofil ima poleg razstrupljevalnih učinkov, na telo še mnogo drugih pozitivnih vlog.

Ko se odločimo za izgubljanje odvečne telesne teže, katero smo si nabrali čez praznike, si moramo zadati točne in dosegljive cilje, ter slediti pravilom zdravega načina življenja in izgubljanja telesne teže.

1. pravilo katerega moramo sprejeti je ZDRAV NAČIN PREHRANJEVANJA

Da smo pridobili nekaj odvečnih kilogramov je zagotovo kriva nezdrava prehrana in premalo gibanja. Nezdrav življenjski slog slej kot prej pripelje do nezadovoljstva s počutjem in videzom našega telesa.

Prva stvar, ki jo moramo spremeniti je definitivno naš prehranjevalni režim. V prehrano vključimo čim več prehranskih vlaknin in nenasičenih maščobnih kislin, ter beljakovin. Zmanjšamo vnos enostavnih sladkorjev in trans nasičenih maščob. Obroke si razdelimo preko celega dneva, pazimo le da so obroki manjši in se ne prenajedamo.

Vključimo kvalitetne beljakovine; pusto meso, rdeče meso 1× na teden, jajca, tofu, pusta govedina, pusta skuta.

Zelenjavo vključimo v čim več obrokov dnevno, lahko uživamo tudi tako imenovana super živila.

Uživajmo raznoliko hrano in si pomagajmo največ s živili naravnega in rastlinskega izvora.

 2. pravilo je GIBANJE IN REKREACIJA

V naš vsakdan je potrebno vključiti tudi redno gibanje, saj s tem povečamo cirkulacijo telesa in porabo kalorij, ki je pomembna za vsakodnevno telesno vzdržljivost. Rekreacija povečuje izgubo maščobe, vitalnost telesa, boljše počutje, če dodamo še trening z utežmi, pripomoremo  k dodatni čvrstosti telesa. Torej, aerobna in anaerobna vadba morata biti obvezni del naše rekreacije, ki nam pomaga na poti do lepo oblikovanega telesa.

3. pravilo je uživanje PREHRANSKIH DOPOLNIL, ki nam služijo kot pomoč pri imunskemu sistemu in kot pomoč pri hujšanju

Marsikdo ima pomisleke glede uživanja prehranskih dopolnil. Vendar lahko omenimo, da glede na čas v katerem živimo, so dodatki k naši prehrani skoraj da nujni. Hrana, ki jo kupujemo v trgovini ni več takšne kvalitete kot je bil desetletja nazaj, veliko je aditivov, da ne omenjamo škropljenega sadja in zelenjave, ki so predozirani z vsemi kemikalijami. Že pri sami pripravi hrane, se večino vitaminov in mineralov iz hrane izgubi, zato jih je priporočljivo nadomeščati s prehranskimi dopolnili.

Pri hujšanju se v resnici ni potrebno odreči nobenemu živilu, potrebna je le zmernost in manjša pogostost uživanja tistih živil, ki so bolj bogata z energijo, torej maščobami in/ali sladkorjem. Konec koncev mora biti to način prehranjevanja, ki ga lahko dolgotrajno ohranjamo tudi za vzdrževanje dosežene telesne teže.

pomeolNa poti k izboljšanju prehranjevalnih navad in zmernem zmanjševanju telesne teže si lahko sedaj pomagamo z medicinskim pripomočkom na osnovi rastlinskih izvlečkov Pomeol Medical Ball©. Njegova osnovna funkcija je, da v želodcu veže pretežni del z obrokom zaužite maščobe (90,6%) in del sladkorjev (16%) , ki se neprebavljeni izločijo z blatom. Poleg tega vsebuje prehranske vlaknine in prebiotike (FOS – fruktooligosaharidi), ki uravnavajo našo prebavo. Uporaba je varna in enostavna, zmanjševanje telesne teže na račun preprečevanja kopičenja maščobnih zalog pa zmerno. Pomaga vam zmanjšati občutek lakote in vnos kalorij, da dosežete želeno težo.

postavna-zenskaTorej kakšna naj bo prehrana, kadar želimo izgubiti telesno težo? V prvi vrsti naj bo prilagojena posameznikovem načinu življenja, osebnemu okusu in lahko dostopna. Pomembno je, da povzroči zmeren energijski primanjkljaj, hkrati pa mora v čim večji meri zagotoviti vsa hranila, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje. Pestra izbira živil, ki vključuje polnovredna žita in žitne izdelke, sadje in zelenjavo, delno posneto mleko in mlečne izdelke, pusto meso in mastne ribe ter izbrana olja, na eni strani zagotavlja pester vnos hranil, na drugi strani pa tudi zadovolji naš okus.  Žal za dosego tega cilja ne obstaja nobena hitra metoda povezana s prehranjevanjem, zato se je smiselno izogibati vsem tistim dietam, ki obljubljajo hitro in enostavno izgubo telesne teže.

Spremljajte aktivnosti Hiše zdravja tudi na Facebooku.

Izdelek je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborju in spletni trgovini www.hisa-zdravja.si.

www.hisa-zdravja.si ; Brezplačna telefonska številka: 080 80 12

Oglasno sporočilo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,854
03.05.2024 ob 23:19
112,983
03.05.2024 ob 23:03
Preberi več

Več novic

New Report

Close