Pripravite kožo in pravočasno preprečite alergijo na sonce

anonimni uporabnik, 10. maj 2018
Ostalo

Preobčutljivost na sonce je lahko odziv na premočne pripravke v nenaravnih kremah za sončenje ter odziv telesa na preveč “strupov” v koži in telesu oz. na zakisanost organizma. Proces čiščenja, razstrupljanja telesa poteka namreč tudi skoz kožo, sonce in morska voda, pa ta proces še povečata. Preden se odločite, ali boste kupili kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem SPF 15, 30 ali 45, pazljivo preberite članek in dobro premislite, ali boste svojo kožo zopet »prepojili » z različnih kemičnih snovi, ki so v sredstvih za sončenje prisotni v neprimerno večjih količinah kot v komercialni kozmetiki.

Telo z manj strupi se lažje spoprime z alergijo

Z uživanjem NutriMaxa telo razstrupimo in razkisamo ter ga nahranimo z vsemi pomembnimi hranili, saj vsebuje več kot 100 hranil; vitaminov, mineralov, omega 3, aminokislin … Tako pripomoremo k zmanjšani možnosti nastanka alergij. NutriMax vsebuje poleg vseh hranil za telo tudi posebne molekule (fikocianin – ki delujejo protivnetno in imunon – podpira imunski sistem), ki telo še dodatno okrepita tudi pri alergijah (na sonce, na hrano, na cvetni prah,..). Klorofil in betakaroten v NutriMaxu dodatno prispevata k večji porjavelosti – to pomeni k večji zaščiti kože.

Dobra prebava vpliva na stanje kože

Zelo pomembna je povezava med kožnimi težavami in sindromom prepustnega črevesja, ki nastane zaradi pomanjkanja encimov, nepravilne ali nepopolne prehrane in črevesne disbioze. Če želimo »premagati« kožne težave, je nujna obnovitev črevesne makrobiote. Za zdravo in lepo kožo sta pomembna tudi dobra prebava in redno praznjenje črevesja. To lahko uredite s probiotično in encimsko regeneracijo črevesja z NutriFlorom. Ker pa tudi vitamini B vplivajo na zdravo kožo je priporočljivo uživanje seva L. Acidophilus DDS-1 v izdelku NutriFlor, ki pomaga pri proizvodnji vitaminov B v telesu.

Priporočamo, da pričnete z uživanjem NutriMax-a in NutriFlora že sedaj, pred dopustom in tako preprečite reakcije na sonce.

Kaj nanesti na kožo?

Naravna kozmetika Venobis z BDIH certifikatom je pravo bogastvo za vašo kožo. Je dermatološko testirana in uporablja samo sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave. Zelo pomembno je, da naša koža dobi priložnost, da se privadi na sonce.

Zato poskrbite še pred odhodom na dopust. Pričnite z mazanjem že sedaj: na sprehodu, doma pri vrtnarjenju, košnji zelenice, pri kolesarjenju in drugih športih, da boste pripravljeni na morje. Močna varovalna sredstva, ki preprečujejo soncu, da bi spodbudilo delovanje kože, niso rešitev.

Koža z uporabo tako imenovanih UV faktorjev izgublja še eno naravno funkcijo – ustvarjanje pigmenta. Ustvarjanje pigmenta pa je ena najnaravnejših funkcij kože. Venobis Sun krema ne naredi varovalne plasti (UV-zaščite), ker nima dodanega (kemičnega) zaščitnega faktorja, ampak spodbudi nastajanje naravnega pigmenta, ker vsebuje naravni beta karotin (UV zaščita 5-7). Kožo zaščiti na naraven način.

Pomembno

Ne izpostavljajte se močnim sončnim žarkom med 10. in 16. uro! S kremo lahko lepo porjavite tudi v senci. Ob upoštevanju navodil boste dobili lepo zagorelo polt.

Preberite tudi:

https://vidastudio.si/sl/o-probiotikih/

https://vidastudio.si/sl/energijska-vrednost-klamatskih-alg-klamathrwmax/

https://vidastudio.si/sl/brez-encimov-ni-zivljenja/

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,461
14.05.2024 ob 14:23
296,866
14.05.2024 ob 21:16
112,990
14.05.2024 ob 19:38
Preberi več

Več novic

New Report

Close