Pometanje težav pod preprogo škodi odnosu in spolnosti

anonimni uporabnik, 20. avgust 2015
Ostalo

Partnerski odnos se z leti spreminja. Strast postane manj pomembna, v ospredje pridejo zaupanje, vdanost in …

Partnerski odnos se z leti spreminja. Strast postane manj pomembna, v ospredje pridejo zaupanje, vdanost in spoštovanje. Zaljubljenost se počasi umika ljubezni.

Vse to je povsem normalno, a mnogi se kljub temu ustrašijo, ko opazijo, da njihovo razmerje ni več takšno kot še nedavno tega.

Številne prizadene predvsem, ko se jim zazdi, da je v odnosu s partnerjem načeta bližina. Partner jim ob jutranjem odhodu v službo in popoldanskem prihodu domov ne nameni več poljuba, med večernim gledanje televizije pa se ne privije k njemu. Tudi v objemu zaspita le še redko. Seveda načeta bližina vpliva tudi na spolnost, ki si je partnerja ne želita več vedno in povsod.

Bližina med partnerjema se največkrat načne zaradi sprememb v življenju partnerjev, pa najsi bo to rojstvo prvega otroka, stres zaradi povečane količine dela v službi ali celo bolezen, ki doleti enega od partnerjev. Če se težave pojavijo na drugih področjih življenja, jih večina začne reševati zelo kmalu. Pri težavah v partnerskem odnosu ali v spolnosti pa mnogi, nasprotno, oklevajo zelo dolgo, preden jih zaupajo partnerju in jih nato začno reševati. Bojijo se namreč, da bodo partnerja s svojim razmišljanjem prizadeli, zato težave raje pometejo pod preprogo. Toda s tem težave tako v odnosu kot v spolnosti še dodatno poglobijo.

Namesto da bi skupaj s partnerjem čim prej poiskali rešitev, držijo težavo v sebi in poskušajo sami poiskati rešitev. Pri tem so pogosto neuspešni, saj so težave v odnosu in spolnosti težave obeh partnerjev. Zato sta tudi oba potrebna za iskanje rešitev, ki bodo omogočile nadaljnji razvoj odnosa.

Pometanje težav pod preprogo zato za razmerje nikakor ni koristno.

Bolje je o težavah čim prej povedati partnerju in skupaj z njim začeti iskati rešitve. Ko bodo rešene težave v odnosu, bo tudi spolnost kmalu spet postala razburljiva in zadovoljujoča.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte partnerskega in družinskega psihoterapevta oziroma preberite izkušnje drugih.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,460
30.03.2024 ob 10:27
296,866
12.05.2024 ob 07:31
112,987
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close