”Mama, skuhaj kavo še zame.”

Otroci radi oponašajo odrasle. Tako ali drugače. Ena izmed najpogostejših prehodov v najstniško obdobje je začetek pitja kave.

Otroci, ki so celo otroštvo opazovali odrasle z užitkom srkati to dišečo temno tekočino, kot novopečeni najstniki razglašajo na ves glas, da bodo sedaj tudi oni. Kdaj pa je sploh priporočljivo pitje kave za najstnike oziroma mlade odrasle?

Mladostniki, stari od 12 do 18 let, naj bi omejili dnevni vnos kofeina v odmerku 100 mg (kar pomeni približno eno skodelico kave, eno do dve skodelici čaja ali dve do tri pločevinke energijske pijače).

Za otroke, mlajše od 12 let, zauživanje kave ni priporočljivo. V raziskavi iz leta 2018 približno 73 odstotkov otrok uživa kofein vsak dan.

KAKO TOREJ PRIPRAVITI KAVO PRIMERNO ZA NAJSTNIKA?

Otrokom se pripravlja vse vrste mlečnih napitkov, najpogosteje kakav. Za številne mlade najstnike je tako prehod s tovrstnega sladkega napitka na grenkobo kave, kar velik preskok. 

Pripravili smo recept priprave kave, ki zaradi večje količine kakava, cimeta in penic za najstnike popolna:

  • Izberite kavne kapsule Barcaffè Perfetto Caffè latte ali Perfetto Cappuccino
  • Ko kavo skuhate, ji dodajte malo cimeta. Tako boste kavi dodali kanček praznične topline v tem čudovitem božičnem vzdušju.
  • Kavi dodajte kakav, ki bo ravno prav razvajal brbončice.
  • Popestrite svojo skodelico kave z mini penicami Marshmallow, ki so idealna popestritev za hladne decembrske večere.

Na ta način boste poskrbeli za praznično vzdušje in odgovorno uživanje jutranje skodelice kave celotne družine. Je še kaj lepšega?

(* Te blagovne znamke so v lasti tretje osebe ter niso povezane s podjetjema Droga Kolinska d.d. in Atlantic Grupa d.d.)

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
27.07.2024 ob 03:45
297,652
27.07.2024 ob 16:43
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close