Lasersko korekcijo vida so jim zaupale mnoge znane osebnosti

anonimni uporabnik, 26. oktober 2017
Ostalo

Odločitev za lasersko korekcijo vida je pogosto težka, zato lahko za več informacij obiščete tudi katero od predavanj.

Ste vedeli, da je Optical Express ena od vodilnih skupin v Evropi na področju laserske korekcije vida z več kot 200 centri za refrakcijsko kirurgijo v Veliki Britaniji, Nemčiji in na Hrvaškem? Skupina predpisuje visoke tehnološke standarde in strokovnost vsakemu centru v skupini, tudi centru v Zagrebu, ki je edini center Optical Express v tem delu Evrope.

Po čem se Optical Express razlikuje od drugih?

  • Izkušnje na podlagi več kot 2.500.000 milijonov posegov na področju laserske korekcije vida na ravni skupine.
  • Moderna tehnologija – v regiji za korekcijo vida samo Optical Express uporablja platformo iDesign iLASIK.
  • Delo vsakega kirurga redno ocenjuje IMAB (International Medical Advisory Board), ki ga sestavljajo vodilni svetovni kirurgi.

Kakovost in strokovnost zagrebškega centra, ki deluje že od leta 2005 in je že 12 let v samem vrhu refrakcijske kirurgije, je nesporna. Zaradi svoje kakovosti je Optical Express Zagreb pogosta izbira profesionalnih športnikov in v preteklosti so mu že zaupali Goran Ivanišević, vrsta članov reprezentance vaterpola, ki so trenutni svetovni prvaki, hokejisti, košarkaši in drugi, poleg vrhunskih športnikov pa storitvam Optical Expressa zaupa tudi vrsta javnih oseb.

Odločitev za lasersko korekcijo vida je pogosto težka, saj se pacientom poraja vrsta vprašanj, prisotna pa sta tudi strah in nevednost glede tega, kaj se bo zgodilo z vidom čez 10 ali 20 let. Prijazna ekipa strokovnjakov v Optical Expressu vam bo na vsako vprašanje z veseljem odgovorila po e-pošti, družbenih omrežjih ali telefonu. Številne informacije pa lahko izveste tudi na brezplačnih predavanjih, ki jih poskušamo izvesti v čim več mestih.

Vabljeni na brezplačno predavanje
o laserski korekciji vida,

23.11. ob 18.30 uri
v Mariboru, City hotel, Ulica kneza Koclja 22

Predavatelj bo eden vodilnih kirurgov na področju laserske korekcije vida, dr. Dean Šarić.

Obiskovalci boste lahko na predavanju kirurgu tudi postavili vprašanja o vsem, kar vas zanima s tega področja.

Na predavanji se prijavite TUKAJ.

Preberite odgovore na nekaj pogostih osnovnih vprašanj:

Kaj morate vedeti o laserski korekciji vida?

Osebe z dioptrijo lahko svojo težavo rešijo z nošenjem očal ali leč ali z lasersko korekcijo vida. Vse te metode imajo prednosti in pomanjkljivosti, vsakdo pa se lahko glede na svoje potrebe v dogovoru z oftalmologom odloči, katera metoda je zanj najprimernejša.

Laserska korekcija vida je poseg, pri katerem se z laserjem trajno in uspešno popravijo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Z enakim posegom je mogoče popraviti tudi zahtevnejše nepravilnosti, vendar je za takšne primere treba uporabiti laserje novejše generacije. Uspešno se lahko popravijo dioptrija, astigmatizem, razlite slike, t. i. halo učinek (odsev okoli virov svetlobe), motnje pri nočni vožnji itd. Poseg je neboleč in traja približno 10 minut. Na svetu se je za lasersko odpravo dioptrije do zdaj odločilo že več kot 60 milijonov oseb.

Kdo je primeren za lasersko korekcijo vida?

Za lasersko korekcijo vida je primerna večina ljudi. Pri povprečni populaciji naj bi kar 60 % ljudi potrebovalo korekcijo vida z očali ali lečami. Od teh 60 % je pri veliki večini nepravilnosti mogoče popraviti z laserjem. Najbolj praktično rešitev za odpravo refrakcijske nepravilnosti mora izbrati vsak posameznik sam. Oseba, ki ne želi več imeti dioptrije in ne želi nositi očal ali leč, je popoln kandidat. Seveda je izjemno pomembno najprej priti na pregled. Razpon dioptrije, ki jo v Optical Expressu lahko odpravimo, se je z laserji novih generacij izjemno povečal.  Laserska korekcija vida je primerna za osebe, starejše od 18 let.

Je poseg laserske korekcije vida boleč?

Sam poseg laserske korekcije vida je povsem neboleč, po operaciji pa lahko nastopi kratko obdobje nelagodja oziroma občutek draženja v očesu, odvisno od tehnike, uporabljene med operacijo.

Katera metoda je najboljša zame?

Pregled in posvet pred operacijo trajata do 90 minut in sta obvezna za vse paciente. Ko oftalmolog ugotavlja, katera metoda laserske korekcije vida je najboljša za posameznega pacienta, so zanj najpomembnejši rezultati pregleda, na katerem se glede na stanje dioptrije in roženice ugotovijo potrebe pacienta in najprimernejša metoda zanj.

Trenutno je vodilna metoda za lasersko korekcijo vida metoda iDesign IntraLase LASIK.

Vaše oči so edinstvene, tako kot vaš prstni odtis, in vsako oko ima svoje posebne značilnosti.

V Optical Expressu se lahko posega LASIK in PRK še izboljšata z uporabo iDesigna, revolucionarne diagnostične naprave wavefront, ki lahko zazna tudi najmanjše nepravilnosti na vaših očeh, kar kirurgu omogoča dodatno prilagoditev posega posebnostim vaših oči.

iDesign izmeri vašo dioptrijo petkrat natančneje kot dosedanja tehnologija wavewront.

Za izbiro očal in kontaktnih leč se torej določi približna srednja vrednost dioptrije vseh točk na roženici.  S tehnologijo wavefront se dioptrija izmeri na več sto točkah, s tehnologijo iDesign pa dioptrijo izmerimo na petkrat več točkah kot pri klasični tehnologiji wavefront.

Tridimenzionalna slika, ki jo dobimo s temi meritvami, je izjemno natančen 3D-relief vašega vida, ki natančno obdela tudi najdrobnejšo značilnost, zaradi česar lahko kirurg načrtuje poseg, ki je popolnoma prilagojen vašemu očesu. Ti podatki se nato prenesejo v laser, s katerim se popravijo nepravilnosti in s tem vaš vid.

Z uporabo te tehnologije ne popravimo vašega vida samo natančneje od očal, leč ali standardnih metod laserske korekcije vida, temveč lahko popravimo tudi veliko kompleksnejše in večje dioptrije kot kadar koli prej. Tudi pri tistih pacientih, ki do zdaj niso bili primerni za izvedbo posega.

V kombinaciji s tehnologijo IntraLase, kjer se roženični pokrov oblikuje lasersko, gre za najzanesljivejšo metodo laserske korekcije vida, ki je na trgu trenutno dostopna.

Kupon lahko natisnete ali pokažete na zaslonu mobilnega aparata.

 Se bom lahko hitro vrnil k izvajanju svojih vsakodnevnih aktivnosti?

To je odvisno od izbrane metode laserske operacije. Pri metodi IntraLase LASIK se lahko pacienti vrnejo k izvajanju svojih vsakodnevnih aktivnosti, v službo ali h gospodinjskim opravilom že čez dan ali dva, pri večjih telesnih naporih, delu na prostem, kopanju v bazenu, uporabi savne in ukvarjanju s športom pa je treba počakati vsaj teden dni. Pri metodi PRK je okrevanje nekoliko počasnejše, zato se lahko k opravljanju dnevnih gospodinjskih dejavnosti vrnete po najmanj treh do štirih dneh, za popolno okrevanje in izvajanje telesnih aktivnosti in delo na prostem pa boste potrebovali 10 do 15 dni.

Kaj se bo z dioptrijo dogajalo po operaciji?

Kar zadeva vprašanje, kaj bo z vašim vidom čez 10, 20 ali več let, lahko danes z gotovostjo rečemo, da bo vaš vid ostal stabilen, saj smo že danes priča izkušnjam in rezultatom metod, opravljenim pred več kot 30 leti.

Več informacij:

Ste primeren kandidat za lasersko korekcijo vida?

Najpogostejša vprašanja in odgovori o laserski korekciji vida

Je laserska korekcija vida boleča?

Je laserska korekcija vida trajna?

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close