Ko ljubezen ni dovolj

anonimni uporabnik, 03. junij 2016
Ostalo

Seveda obstajajo »srečni konci«, vendar je potrebno v razmerja vložiti veliko več, kot samo ljubezen, da bodo le -ta trajala.

Veliko nas je odraščalo ob zgodbah o ljubezni, ki premaga vse težave, saj nič drugega ni pomembno! Pa vendar, samo ljubiti se, imeti rad, ni dovolj. Seveda obstajajo »srečni konci«, vendar je potrebno v razmerja vložiti veliko več, kot samo ljubezen, da bodo le -ta trajala. Navajamo nekaj življenjskih situacij, ki dokazujejo, da samo ljubezen preprosto ni dovolj

Ljubi vas, vendar vara

Čeprav se vedno vrača k vam in zatrjuje, da vas ljubi, se drugim ženskam ali moškim ter prevari ne more upreti. Verjetno je to, kar čuti do vas zares ljubezen, če temu verjamete ali ne, a nekateri ljudje preprosto ne morejo biti zvesti le eni osebi. V takem primeru je oseba na drugi strani tista, ki mora narediti piko. Ne glede nato, kaj tisti, ki vara obljublja, gre za zaupanje in ko je to zlorabljeno prevečkrat, razmerju ni več pomoči.

[see url=”http://style.over.net/zakaj-so-zenskam-vsec-starejsi-moski/”]Zakaj so ženskam všeč starejši moški?[/see]

Všeč so vama različne stvari

On želi družino, poroko, … Za vas pa je to še daleč v prihodnosti. On bi želel, da z njim zaživite v drugi državi, vi pa bi raje ostali doma in počeli tisto, kar vas veseli. V takem primeru rešitve ne iščite v ljubezni. Tudi, če boste privolili na nekaj, kar ni v vašem interesu, se bo prej ali slej izkazalo, da sami ne sledite svojim sanjam in potrebam.

Kadar je družina proti vaši vezi

Čeprav zunanji dejavniki in mnenja drugih, ne bi smeli vplivati na razmerje, saj je pomembno le to, da se dva ljubita. Do neke mere to drži, ko pa pride do mnenja družine in bližnjih, za katera vam ni vseeno, je resnica drugačna! Večini ljudi podpora družine pomeni veliko in roko na srce, nihče ni princ na belem konju in princeska na zrnu graha, zato se romantična pravljica lahko tudi zaključi, takrat pa so bližnji najboljša opora.

Kadar je starostna razlika med partnerjema velika

Pregovor sicer pravi, da v ljubezni številke niso pomembne, pa bodimo iskreni. Prevelika razlika v letih med partnerjema lahko privede do prepada. Precej mlajši moški razmišlja drugače kot njegova starejša partnerka. Po navadi so tudi interesi in prioritete precej različni. Obstajajo tudi izjeme, pri katerih starostna razlika ne igra pomembne vloge, kljub vsemu pa ni nezanemarljiva.

Za konec lahko dodamo le to, da je za posameznika pomembno to, da spoštuje sebe, svoje potrebe, le tako bo ljubljen, spoštovan in srečen.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 16:52
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close