8 lepotnih navad, ki bodo polepšale vaša jutra

anonimni uporabnik, 19. oktober 2018
Ostalo

Jutra niso le hitenje, jutra so lahko čudovita, le čas si morate vzeti.
Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, da boste tudi vi vzljubili jutra.

Uporabite serum z antioksidanti

Močni antioksidanti, kot so vitamini C in E, pomagajo zaščititi kožo pred staranjem, ki so lahko posledica UV-žarkov, onesnaženega zraka in drugih okoljskih dejavnikov stresa, ki vplivajo na prezgodnje staranje kože. Serum nanesite na očiščeno kožo ter nadaljujte z vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem.

Zjutraj uživajte beljakovine

Visoko hidratne rogljičke, kruh in sladko sadje, zamenjajte z jajci ali grškim jogurtom. Nedavna študija je pokazala, da ženske, ki za zajtrk uživajo visoko beljakovinsko hrano, ostanejo dlje časa site in se s tem izognejo nezdravim prigrizkom in prenajedanju. Jajca so tako zelo priporočljiva, pripravite pa jih lahko na različne načine. Seveda, če sploh uživate zajtrk.

Kreme z zaščitnim faktorjem

To ste najbrž že slišali, da je dobro, da tudi v oblačnem ali celo hladnem zimskem dnevu, uporabite kremo z zaščitnim faktorjem. Tudi če vaš puder že vsebuje nekaj zaščite, ne oklevajte in pred tem uporabite tudi kremo s faktorjem. Ne pozabite na ustnice, vrat, v poletnem času, tudi hrbet in roke. Saj veste, kajne? Roke najbolj izdajo vaša leta.

Spijte kozarec tople vode z limono

Takoj, ko vstanete spijte velik kozarec tople vode z dodatkom polovice limone. Po nočnem počitku vaše telo nujno potrebuje tekočino. Ne skrbite, če vam topla voda ne gre po grlu, tudi mrzla dobro dene organizmu, saj tako spodbudite metabolizem, možgani pa dobijo sporočilo, da je čas za nov začetek. Ne skrbite torej za temperaturo vode, temveč jo pijte čim več.

Jutranja vadba

Študije so pokazale, da ženske, ki vadijo zjutraj, bolje spijo. Ker pa je spanje zelo pomembno tako za zdravje kot tudi lepoto, je pomembno, da ga je vsak dan dovolj. Torej, če zgodaj vstajate, da bi telovadili, se odpravite v posteljo dovolj zgodaj. Je pa nekaj zagotovo, jutranja vadba da človeku popolnoma nov zagon in moči za vsakdanje obveznosti.

Uporabite dišavo s citrusi

Nekaj tako preprostega, kot kanček parfuma ali kreme za telo s citrusi vam lahko polepša dan. Študije so dokazale, da citrusne dišave delujejo na zmanjšanje stresa.

Popršite obraz

Svetujemo vam, da si izberete meglico za obraz, lahko si jo pripravite tudi sami in jo hranite v hladilniku. Zjutraj najprej popršite obraz. Vemo, je kar šok, ko človek vstane iz tople postelje. Toda ta mali korak odpravi tudi jutranjo zabuhlost in vas v hipu prebudi.

Pijte zeleni čaj

Če ne pijete kave, pa tudi, če jo, je zeleni čaj boljša izbira, da prebudite telo. Vsebuje veliko flavonoidov, to so antioksidanti, ki dokazano upočasnjujejo celične poškodbe. Če pa se vseeno zjutraj ne morete upreti omamnemu vonju kave, ne skrbite, tudi kava vsebuje antioksidante. Kakšen zeleni čaj čez dan, pa si vseeno privoščite. Zares blagodejno vpliva na telo.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
10.07.2024 ob 09:38
113,027
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close