Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Ali ste za istospolne poroke?

Ali ste za istospolne poroke?

Poslušam Štuheca in ne morem verjet ,kakšen pogled na to ima šolan človek…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Mene ne bi motilo… Naj se poročijo, zakaj pa ne. Civilno seveda, ker je stališče Cerkve pač tako kot je. Za cerkveno poroko pa sta pač še zmeraj (in tudi po moje še dolgo bosta) potrebna moški in ženska.

Nisem spremljala.. in kakšen pogled ima na to? Pozitiven ali negativen?

Jaz sem za.

Štuhec je eden najbolj znanih in priznanih teologov pri nas… Torej? 😉 Cerkev ima pač svoja stališča, ki jih tudi javno pove.

Tud jaz nisem spremljala, ampak tud jaz rečem; zakaj pa ne. Se strinjam z Mishiko.

Sem za!

Med drugim je izjavil ,da so homoseksualci pri nas priviligerani…????Haloooo!!!Dejstvo je ,da smo nezrela (da ne napišem zabita) družba.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Glede tega, če pomislimo, kak bi se v naši neumni, kot je reko Pero, družbi ta otrok počutil, pol rečem NE.

To bi bil zaenkrat res problem ;v naši homofobični družbi bi otrok trpel ;pa ni tekla beseda o otrocih.Gre za ureditev odnosov med partnerjema-icama.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ja, sej, ampak pač. Ker poroko podpiram, ampak za otroka pa nasprotujem ravno iz tega razloga, da se temu otroku v tej družbi niti približno ne bi dobro godilo in potem- posledično bi bila vsa družina nesrečna.

Vsi smo za, samo ne vem kje smo bili, ko je blo treba glasovat. Najboljse argumente pa je itak mel oni zupnik z ocali, sit kake spuscajo na tv – vse za sov.

Itak da sem.

Jasno, zakaj pa ne??
Glede otrok pa samo toliko: mislim, da bi se jim mnogo bolje godilo v ljubeči skupnosti dveh oseb, ki se imata radi, ne glede na spol, kot pa v razmerju: moški-ženska, kjer letijo krožniki v stene in je ženska vsak drug mesec na urgenci, ker je “padla po stopnicah”… Ampak, koga to briga, a ne, dokler sta skupaj moški in ženska, po možnosti celo “plemenito” poročena, nam je vseeno, kaj se dogaja za njunimi stenami, saj sta vendar “v skladu z naravo”…
Če pa sta to dve osebi istega spola, pa – dajmo ju linčat, ne glede na to, kakšni sta, ali sta mogoče izjemno vredu človeka, ljubeča, srečna, neškodljiva komurkoli…

Ne morem verjet (glede na izide tel. glasovanja), da je v Sloveniji toliko zaplankanih ljudi! Kdo za vraga sem pa JAZ, da bom nekomu drugemu določala in ukazovala, da se ne sem poročit? Zakaj le – od kod mi ta pravica, da jim to prepovem?? Jaz si je ne jemljem, večina pa si to pravico očitno jemlje povsem samoumevno, žalostno. Ne vem, zakaj je treba škodit drugim, ki nas s svojimi privatnimi življenji sploh ne aficirajo in nam s svojo tovrstno odločitvijo niti najmanj ne škodijo, medtem ko bi njim, če bi se jim to omogočilo, bila morda izpolnjena življenjska želja, omogočene bi jim bile vse pravice, ki spadajo k zakonski skupnosti in so jim zdaj kratene. No, če pa to nekatere osrečuje, pa naj. Samo da so opravili svojo “petminutno volilno dolžnost” in zdaj lahko srečno in zaplankano živijo dalje, medtem ko so nekomu morda uničili možnost življenjske sreče…

Jaz sem ZA! Ampak po glasovanju sodeč, je v Slo preveč homofobičnih ljudi.

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

Tola je kr neki!

Glasovanje je pokazalo realno stanje družbe…pri sebi sem pričakoval še večji procent proti…pa najbolj zadrti verjetno niso uspeli odtipkat številke v času trajanja oddaje…kaj češ ,bo moralo še nekaj vode preteč ,da se bomo lahko primerjali z razvitim svetom.Maja ,tisto o ljubeči družini ;pardon ,skupnosti ,pa si ful dobro napisala ,samo eni tega itak ne dojamejo…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Naj imajo zvezo, ki je po pravicah in obveznostih enaka kot poroka med moškim in žensko, samo naj se ne imenuje to ‘poroka’. Sem pa absolutno proti temu, da bi istospolni partnerji lahko posvojili otroke. Mislim, da bi jim eden moral povedat, da je to protinaravno.

Štuhec je šolan človek ja ….. on je vzgojen v katoliški veri in zagovarja stališča cerkve in to ni nič narobe ….. nič slabega ne govori in jaz ga popolnoma podpiram.
moje stališče:zarad mene se kar naj poročajo,naj delajo kar hočejo samo mene naj pustijo pri miru….

_____________________________________ življenje ni orehova potica

Ja pa kaj še. Kam gre ta svet. Čez nekaj let se bo našel že kdo, ki se bo želel poročiti s kozo, pa kravo, pa konjem, bikom,… To pač ni naravno. Če obstajajo takšni ljudje, naj pač obstajajo. Naj živijo svoje življenje. Naj se v družbi držijo za roke,…naj dedujejo drug za drugim.
Sem pa PROTI poroki in PROTI temu, da imajo otroke.

.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close