Najdi forum

Pozabil otroke

Jezna sem !!!!
Oče je pozabil po otroke v šolo/vrtec. Po odredbi jih ima ob sredah od 15h. Ob 16.25 grem v knjižnico, pa se peljem mimo igrišča, kjer so ponavadi ob sredah popoldne. Njih ni. Dobim slab občutek in se ustavim v vrtcu. Otrok ves nesrečen in sam leži na tleh, vzgojiteljica ga tolaži. Letimo v šolo, otrok z učiteljico sedi na stopnicah pred šolo. Pokličem očeta, pa ugotovi, da je pač pozabil. Kaj se sploh razburjam, me je vprašal. Ker bi ga mogla ob 15h poklicat in vprašat, če je šel po otroke ali ne, torej je napaka moja. Sploh ne vem, kako naj odreagiram, da naslednjič tega ne bo več naredil.

Svetujem ti,da ne reagiraj preveč jezno,kajti imata če prav razumem že sodno odredbo in če boš temu nasprotovala,boš kazensko odgovorna,zato previdno.Svetujem ti tudi,glede na današnji dogodek,da ga naslednjič,ko naj bi imela stik vsaj eno uro in kasneje še pred dogovorjeno uro pokličeš in prijazno spomniš,da ne pozabi na otroka,tako kot danes…verjemi,da ga bo tvoj cinizem spravil v red..če ga to ne bo,potem ga na žalost nič več ne spravi v normalno stanje 🙂
Ma pa je zmotilo to,da si napisala,da bi ga mogla poklicati ob 15h..če je v odredbi napisano,da ga boš ti klicala in spraševala,se pač moraš tega držati-ne glede na vse,si pač pred sodiščem to nekako”prisegla”in je to tvoja dolžnost,da ne pride več do takih zmešnjav….kajto kaj hitro se lahko “ta pametni očki” na to naslonijo in v končni fazi,bi tako ti izpadla kriva,za neizvedeni stik,ker ga pač nisi poklicala..seveda pa to pišem na pamet,ker ne vem,ali je to tako dogovorjeno 🙂

Oh, kot da se tebi to ne bi moglo zgoditi…zdaj imaš, končno, “material”, da napolniš monovsko stran in ,da si “popolne” samohranilke napolnite dušo.

pa kaj še. Moj bivši tudi vsak dan pozabi da ima otroka. Včeraj sem ga 100x klicala in mu poslal SMS, da ima trening, pa je prepozno videl, danes ima tamal 38 5 vročine in morava k zdravniku. Že spet 100 neodgovorjenih klicev in SMS, potem ko ga dokličem pa mi reče ja kr pelji ga. Jutri ne morem ostati doma in nimam varstva, a naj mu sploh rečem, če ga bo lahko pazil? V petek imam rojstni dan, s prijateljicami bi šla ven, pa nimam varstva a naj spet 100 x kličem? V soboto in nedeljo mu niti na um ne bo padlo, da je treba otroka peljat ven, na igrišče, v kino, na lutke, na sladoled, da se je treba z njim učiti…..Že pol leta mi ni dal niti centa za otroka. Pa ne rečte naj ga tožim, ker dela na črno in živi v garsonjeri, ki je itak moja.

JAZ BOM ENGA DNE TEGA KRETENA UBILA


Svetujem ti,da ne reagiraj preveč jezno,kajti imata če prav razumem že sodno odredbo in če boš temu nasprotovala,boš kazensko odgovorna,zato previdno.Svetujem ti tudi,glede na današnji dogodek,da ga naslednjič,ko naj bi imela stik vsaj eno uro in kasneje še pred dogovorjeno uro pokličeš in prijazno spomniš,da ne pozabi na otroka,tako kot danes…verjemi,da ga bo tvoj cinizem spravil v red..če ga to ne bo,potem ga na žalost nič več ne spravi v normalno stanje 🙂
Ma pa je zmotilo to,da si napisala,da bi ga mogla poklicati ob 15h..če je v odredbi napisano,da ga boš ti klicala in spraševala,se pač moraš tega držati-ne glede na vse,si pač pred sodiščem to nekako”prisegla”in je to tvoja dolžnost,da ne pride več do takih zmešnjav….kajto kaj hitro se lahko “ta pametni očki” na to naslonijo in v končni fazi,bi tako ti izpadla kriva,za neizvedeni stik,ker ga pač nisi poklicala..seveda pa to pišem na pamet,ker ne vem,ali je to tako dogovorjeno :)[/quote

Pa kaj še!
Sedaj imamo začasno odredbo. Včeraj smo imeli zadno obravnavo na sodišču in ga je sodnica vprašala, katere dneve čez teden bi jih imel v naprej. Je rekel, da je sreda OK.
Nikoli nismo govorili na sodišču o tem, da ga moram jaz kaj spomnit. Saj ima zapisano v začasni odredbi, ki je veljavna, dokler ne bo sodbe, tam bodo pa zopet napisane srede. On je mnenja, da so otroci samo moja odgovornost, ker živijo z mano in sem jaz dolžna preverit, če jih je vzel ali ne, če jih ni, pač moram it po njih jaz.

Jaz otrok še NIKOLI NISEM nikjer POZABILA. le enkrat pred cca 8-imi leti nisem prišla pravočasno iz službe (45 km), ker ni bila cesta plužena. Pa še takrat sem v vrtec poklicala in jih obvestila da prihajam in zamujam in je hčerka počakala (po doogovoru) s čistilkami. Nisem pa pozabila nanjo. Ker so vedeli, da prihajam je vzgojiteljica lahko odšla domov.

No ja, če bi imela 15 otrok, bi mogoče kdaj kje kakega sfalila. Drugače se mi pa še ni zgodilo, bivšemu pa že. Ne samo enkrat. K temu sploh ne štejem obljub, da bo prišel po otroke, pa ga potem ni bilo. Tako da če je kaj res nujnega in rabim pomoč glede otrok, raje prosim sosede, je bolj ziher.

No, da ne bomo preveč šimfale. Konec koncev smo se strinjale, da prevzamemo skrbništvo, torej DOLŽNOST, da za otroke poskrbimo. Drugi starš pa ima PRAVICO do stikov. Lahko pravico izkoristi, ali pa tudi ne. Včasih se pač odločijo, da te pravice ne bodo izkoristili. V čem je torej problem? Napaka je na strani skrbnika (torej mene), ker ni preveril ali se je oče na dan, določen za stike odločil to pravico izkoristiti ali ne. Kaznovan pa si lahko le, če ne izpolnjuješ svojih dolžnosti, ne pa, če ne izkoristiš svojih pravic. Zdaj, ko sem malo razmislila vidim, da sem lahko jezna samo sama nase.

p.s. Malo sarkazma ne škodi

[/quote]

Lej sej jaz nisem tebe obtoževala,očitno si moj post malo narobe razumela-jaz sem ti le svetovala kako reagirati in na kaj biti pozoren in še toliko bolj previden,pri teh zadevah..biti je potrebeno precej previden,kaj piše v ali je to začasna ali pa dokončna odločba-isto je..potrebno se je tega držati,pa če nam je prav ali pa ne,saj se le tako lahko izognemo kazenski odgovornosti(na žalost,nas sodišče na te posledice velikokrat ne opozori,kar je napaka!!!!)…in opozorilo oziroma dejstvo sem predočila,če bi bilo tako dogovorjeno mad vama…Kar pa se tiče zamujanja očeta,se mi pa res zdi smotrno,da preveriš,pa ne zaradi drugega,gotovo veš,kako se je danes otrok počutil,ko ni bilo nobenega ponj..tu se gre pač samo za zaščito otroka pred ponovnimi takimi dogodki…Se sedaj razumeva,kaj sem hotela povedati?

Od vzgojiteljice in uciteljice dobi potrdilo, da je na otroka kratkomalo POZABIL, oz. ga boli za njih patka in predlozi to sodiscu!
In naslednjic ne vem kaj skaces, naj pa policija ukrepa, OTROKE BI MORAL ON VZET po zacasni odredbi, dokler mu bos na ta nacin krila hrbet, mu igrala mamo, se bo itak tako obnasal.

Ne vem kaj sploh hodite po sodiscih, ce se jasno vidi da stikov noce imet in da ni resen.
Taki klipani bi mogli fajn dobit ustrahovanje in batine, po mojem jih samo se to strezni!

Na sodišču smo imeli ločitveno obravnavo. Do sedaj je veljala začasna odredba. Ob ločitvi se mora določit skrbništvo, stiki in preživnina. Po sodiščih skačem, ker bi bila rada že enkrat ločena, glede na to, da živiva ločeno od 2008. Na sodišču sem povedala, da ni resen pri stikih, pa ni nič kaj dosti pomagalo. Jaz sem predlagala manj stikov, kot je na začasni odredbi, on je hotel več, potem sva pristala na kompromis. Saj jaz verjamem, da si on stikov želi. Samo kaj, ko tako pogosto pride vmes kaj super pomembnega (če gledam z njegovimi očmi, ne mojimi). Če se ne bi kolega mimo oglasil, potem bi on prišel, tako pa pač človeka ne more proč poslat in mu rečt, da mu je žal, ampak mora po otroke. Tako naredim jaz. On se sam pred sabo izgovarja, tako da si na koncu še sam verjame.

Jutri grem na CSD, da dam izjavo za zapisnik. Kaj lahko naredim na policiji? Ne vem, če imajo oni kaj lahko zraven, ker je odredba izvršljiva po Zakonu o izvršbi in zavarovanju. Torej bi morala na sodišču zahtevat izvršbo. To pomeni, da bi šele s tem dokumentom policija lahko ukrepala, to je, bi otroke odpeljala k očetu, če on ne bi prišel po njih. To je v bistvu kazen za otroke, ne za očeta. Na to se sicer ne spoznam preveč, če bi vedela, da imam kako podlago za prijavo, bi jo naredila. Kaki člen Kazenskega zakonika? Kdo kaj ve?

Sedaj bom počakala, da dobim končno sodbo in da postane pravnomočna, da se enkrat ločitev konča. V pritožbo na višjo stopnjo ne mislim it. Bom pa za vsako tako glupost šla na CSD, da napišejo zapisnik (in na policijo, če mi kdo zna povedat, kakšna je podlaga za prijavo). Potem bom pa na podlagi zapisnikov enkrat samo poslala na sodišče predlog za zmanjšanje stikov.

Samo ni mi jasno, zakaj si ne prizna, da mu je to v breme in da ni pripravljen se otrokom prilagajat. Bi bil včeraj na sodišču pošten, bi rekel sodnici, da čez teden ne bo hodil, pa bi to ven spustili. Ker to ni bilo danes prvič.

Jalur, mislim, da bodo zapisniki na CSD čisto dovolj in sama zaenkrat ne bi drezala kaj več kot to. Če boš kdajkoli potrebovala karkoli za sodišče, bo to po mojem dovolj relevantno.

Sramata,pozabil ni noben izgovor..jaz bi ga tako nazjala,da nebi nikoli vec pozabil…

Bila sem na CSD, da zapišejo zapisnik o tem, da oče ni prišel po otroka. Prosila sem tudi, da napišejo na zapisnik mojo razlago glede našega premoženjskega stanja (dediščina po mojem očetu, ki pa še ni zaključena – moj brat bi se svojemu hiše, v kateri živimo, odpovedal v korist mojih otrok) , za katero je sodnica v torek na obravnavi rekla, da bo preverila na CSD. Želela sem samo poudariti, da ne bomo dedovali nobenega luksuza, kot se nekaterim zdi, ampak hišo v kateri živimo (drugače sem z otroci na cesti) zraven pa še 12.000 Eur dolgov, če želimo hišo obdržati. želela sem pač, da te stvari v njihovem mnenju poudarijo (če se da). V glavnem, na CSD so za obe zadevi napisali en zapisnik. Upam lahko le (si nisem upala prosit, ker je bilo že to, da sem prosila kaj naj posebaj poudarijo v njihovem mnenju glede premoženjskega stanja malo predrzno – čeprav realno), da bodo ta zapisnik poslali zraven na sodišče. Mogoče pa se sodnica premisli pa stike zmanjša. Sicer pa sem direktorici CSD povedala, da se na sodbo ne bom pritožila, da se enkrat ločitev konča, vendar pa bi želela imeti uradne zapisnike o njegovem (ne)odgovornem ravnanju. Če bo tega več in imam vse uradno na papirju bom potem lažje dala prošnjo na sodišče za zmanjšanje stikov. Zame je itak kreten ( v odnosu z mano), še vedno pa ne morem prebavit, da je lahko takšen tudi do svojih otrok.

Jebeš odredbo. Oprosti izrazu.
jaz vem, da moj bivši ni za to, da bi hodil po otroka, ne v vrtec, ne v šolo. To postorim sama. Ali najdem drugo rešitev.
Mame- će veste, da je oče neodgovoren, si pač uredite drugače.

Hmmm vidim,da temu ni konca-pravzanprav so si mnenja tako različna,ki so hkrati pravilna-a hkrati,kako naj rečem,da ne izpadem pristranska-tako polna jeze,zamer in še kaj..:)(kar pa popolnoma razumem)
Dejstvo je eno in edino pravilo v teh stvareh in sicer,da so stiki starševska dolžnost in pravica-za otroka pa samo pravica,torej ima sam starš veliko večjo obveznost kot pa otrok…
Starš ne sme reči,ne morem,nimam časa,ne gre..otrok lahko reče ne grem,nočem,ne morem….ravno tako starš,kateri ima v skbstvu otroka,ne sme reči ne morem,nimam časa,ne gre….
Opazite bistveno sporočilo,prej napisanega stavka?Jaz ga..celo v stavkih,se otrok pojavi na sredini,razdeljen na dva brega…In sedaj vprašanje:Kdo je dolžan,da otrok,tega ne doživlja?Kdo je dolžan,da preveri da je otroku dobro?Kdo je dolžan zaščititi otroka?Hmmm težko vprašanje kajne?…Pa naj se naslonim na čisto nasplošen primer:otrok je zaupan materi,dogovorjeni so stiki in plačevanje preživnine(odredba je pravnomočna oziroma začasna).Torej je otrok,v večini skrbstva pri materi..
Torej teoretično gledano je v njeni oskrbi 300 dni na leto,22ur na dan,6 dni v tednu…od tega je pri očeti 65dni na leto,2 uri dnevno in 1 dan v tednu…..Od tega mati prejema 12 mesecev letno preživnino,od te preživnine pokrije(recimo da ja)del vrteca ali šole,del obleke,del obutve in del ostalih stroškov…ko je otrok pri očetu,oče prispeva za otroka teoretično 65dni hrane na leto,2uri na dan časa,1 dan v tednu živciranja,seveda z tem,da v tem času otrok ne porabi celoletne elektrike,celoletne porabe vode in celoletne porabe gretja(kar otrok pri materi rabi vse dni).
Hmmm sedaj se pa teorija tukaj malo zatakne..in sicer kdo je koga kaj dolžan obveščati,poklicati itd..tist ki ima otroka v večini oskrbe ali tisti,ki ga ima zelo malo?Kdo je tisti pravi,ki je to sposoben speljati?Mislim,da že sam teoretični del,pove svoje….dolžni smo mi,ki imamo otroka v skrbstvu,ker mi otroka poznamo v nulo,ker nam je mar za otroka,ker znamo zanj poskrbeti,ker nas skrbi zanje..pa še bi lahko naštevala..in če sedaj pogledamo drugače-Kaj nas klic res tako veliko stane,če vemo,da z tem naredimo za otroka najbolje?Kaj nam je res težko teh 65 dni na leto,te 2 uri na dan in 1 dan v tednu reskirati eno minuto časa(ko pa smo itak,že tako zelo zasedene)zato,da preverimo,ali je za otroka poskrbljeno?Kaj ni ta 1 minuta,veliko manj porabljenega časa in energije,kot pa zagotovo pol ure na raznih uradih…hmm jaz ta čas npr raje porabim za relaksacijo z kumarami na obrazu :)…
Pa punce moje,ne me narobe razumeti,absolutno sem na vaši strani oziroma ne na vaši,ampak na strani otroka..dejmo si dopovedati,da teh 65 minut na leto,nam prinese samo mirno vest in manj zaskrbljenosti za to,ali se je ex držal dogovora ali ne…Mar ni lepo,da se znamo narediti “hinavske” pred njimi in jim pokazati,da me pa nismo tako egoistične,ampak SKRBIMO DOBRO ZA SKUPNE OTROKE IN NJIHOVO KORIST….poskusite,boste videle,kako bo večina steklo kot po maslu,po ugotovitvi exa,da vi znate uživati in biti tako kot je treba-prepričana sem,da vam bodo kaj kmalu sledili….Tako kot ex žena od mojega sledi meni in verjeli ali ne,danes njen sin spi pri meni sam brez očeta(ker ponoči dela),ker pač ex žena potrebuje večer zase z novim-in zakaj ji nebi pomagala,da se ima lepo,če lahko 🙂 pa ima lahko mirno vest,da je z malim vse okej in je zanj poskrbljeno

Samo eno vprasanje: a tu pisete o odraslem cloveku, ali o otroku – ki ga je treba opomnit in spomnit, da si mora umit zobke??

NoNi moj post sem napisala v bistvu v smeri,da bi bile mame in otrok pomirjen-saj se ne gre za to “opominjanje”za umiti zobke,ampak predvsem za otrokovo dobro počutje,da se ne zgodijo”ta pozabljanja”tako pogosto-hotela sem napisati teoretično primerjavo,kaj je 65 minut z naše strani,da nekoga samo “spomnemo”,(čeprav nikakor ni to naša dolžnost)napram temu,kar doživlja otrok ob tej “pozabljivosti”,ko čaka kdo ga pride iskat…In posledično,zaradi recimo očetove “pozabljivosti” in mamine zanesljivosti,da oče pride po otroka-posledično trpi otrok,otrok lahko recimo ure in ure sedi in čaka v vrtecu-zgolj zato ker se pač ne ve kako in kaj(tu pa smo dolžni to preprečiti)…Me sedaj kaj bolj razumeš,kaj sem hotela povedati?

Smo spet na istem: Mati mora biti odgovorna in poskrbeti, da bo “ateka” spomnila na svoje obveznosti. Enako kot mora skrbeti, da bo otrok pravočasno v šoli, ga spomniti, kdaj ima glasbeno šolo ali nogomet. Torej je mati kriva, ker je otrok ostal v šoli.
Če se postavimo v vlogo otroka: če otrok očeta pričakuje, in le-ta ne pride, je za otroka tudi nerazumljivo in stresno, tudi če ga mati ne pusti v šoli.
Zakaj pa oče ne razmišlja o tem, kako se otrok počuti? Je odrasel, naj bi bil odgovoren. A tej očetje tudi v službo zamujajo, pa kdaj pozabijo it, pa enkrat ostanejo doma, ker ima avto čuden zvok, drugič ker morajo mamo na pokopališče peljat?
Polek treh otrok moram ujčkat še enega, ali kaj.

oce ni otrok,je odrasel moski,to je dejstvo.

New Report

Close