Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine hrbtenice in telesa

Bolečine hrbtenice in telesa

Stara sem 25 let, že pri 16 mi je MR hrbtenice pokazala protruzijo L4-L5, L5-S1. Tudi sedaj je magnetna resonanca v letu 2023 pokazala na protruzijo. Visoka sem 165cm in imam 55 kg. Moja hoja ni več pravilna in med hojo delujem kot da me zanaša. Na desni nogi imam ahilovo tetivo malo upognjeno in hallux valgus izbočen (že več let nosim le obutev, ki ni ozka). Ko čez dan prehodim nekoliko več me bolijo kolki. Včasih med hojo opažam, da mi desna noga nekoliko zaostaja in me pritiska v desnem kolku. Ledveni del hrbtenice me že boli ob sedenju več kot 1 uro. Tudi ramena me bolijo. Ko sedim normalno na stolu več časa opazim da mi ob mirovanju pomodrijo prsti na nogah (to opzam veckrat ko sem sezuta). Ko preidem iz sedečega položaja v hojo izgine modra barva iz stopala (tako pomodrenje opazam na obeh stopalih). Velikokrat me bolijo rebra na hrbtu in če se bolj močno dotaknem prostora med rebri me zaboli. Če  dvignem naprimer 1 kg sladkorja in ga želim odložiti na mizo in roke odročim od sebe se zazibam z telesom in nimam ravnotežja. Tudi sedanje in izstopanje iz avta je včasih težavno, tudi ob zaviranju vozila me zaboli v hrbtenici. Bolečine so zjutraj ob vstajanju večje kot čez dan ko se že nekoliko razhodim. Zanima me po kakšni vrati terapije naj posežem. Zanima me tudi v katero smer se lahko razvijejo moje bolečine in ali tukaj obstaja kakšna skrita bolezen.

Spoštovani!
Glede na bolečine v številnih sklepih svetujem pregled pri revmatologu za izključitev revmatološkega obolenja, opravite revma teste, teste na borelijo, vnetne parametre. Lahko gre tudi za fibromialgijo, zato svetujem pregled na Soči v ambulanti za fibromialgijo.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close