Najdi forum

Dilema

Spoštovani.

Prosila bi vas samo za en kratek nasvet.

V septembru sem se soočala s posameznimi težavami in bolečinami v križu. (Pred tem sem imela moment nošenja težkih stvari česar nisem vajena in padca ter injekcije v predelu ritnice – bulica ni izginila en mesec).

Septembra sem opravila MR – manjša protruzija L4 L5 in herniacijo L5 S1.

Kmalu so so me začela pečti tudi stopala, poleg pekočin v hrbtenici. Ortoped je menil, da ni povezave. Zato sem nadaljevala s hojo, športno aktivnostjo.

 

Oktobra je bilo videti tudi nekaj sprememb na sakrionalnih sklepih – manjši edem.

Novembra sem desno nogo vedno bolj težko dvigovala, predvsem v stopalu.

V levi nogi se pekočina pojavlja pri palcu, izžareva iz hrbtenice preko shiaticnega živca.

V desni nogi pa po zgodnjem delu stopala a ne vedno. Imam pa pogosto občutek težke noge, stopalo ni stabilno. V levi nogi stopalo ni stabilno na področju velikega palca.

 

Ponovljen MR v januarju: protruzija na L4 in hernija -desnostranska bolj- L5 S1.

Ko sedim, stojim, prav čutim, da mi nekaj draži sciatični živec na levi strani. Ubadam se s prisilno držo in zato se mi je od septembra pa do sedaj spremenila tudi drža ter ukrivljenost ledvene hrbtenice – sikonveksna deviacija, nekoliko izravnana lordoza.

Ali je možno, da je simptomatiko kakorkoli povezana z izvidi?

Naj omenim, da se v teh mesecih zaradi bolečin in zakrcenosti hodila togo, zakrceno. Medenične mišice so v krču. Zdi se, da imam tudi piriformis mišice v krču

Hvala za kakršen koli nasvet.

 

Lp,

Spoštovani!

Kot sem napisal že pri prej, težave povzroča skoraj sigurno diskus hernija. Svetujem pregled pri ortopedu, da pregleda MR posnetke in poda mnenje glede operacije. Lahko pridete tudi k meni.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close