Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija mr medenice

mr medenice

Spoštovani!

 

leta 2018 sem rodila dvojčici. Zaradi moje sepse se je začel predčasen porod, v 6 mesecu nosečnosti, deklici nista preživeli imeli sta le  malo manj kot 400g. Po porodu nisem čutila bolečin.

 

Leta 2020 sem ponovno rodila, otrok je imel 3700 g. Na dan poroda in še nekaj časa po porodu sem imela zelo velike bolečine v predelu sramne kosti. Bolečine do danes, skoraj 2 leti po porodu še niso povsem izginile. Nadomestni zdravnik (zaradi pomanjkanja zdravnikov v našem mestu, žal, nima osebnega zdravnika in ga še nekaj časa ne bom imela) mi je napisal napotnico za MR.

 

Izvid MR:

znaki dokaj izrazite artroze simfize.

poudarjena  skleroza ob spodnjih delih  sis zlasti na iliakalni strani najverjetneje predstavlja  osteitis condensans ilei

 

Prosim za mnenje in laično razlago. Hkrati vas prosim, da mi napišete, kam se lahko obrnem, da bom čimprej dobila neko rešitev in da se mi bolečine zmanjšajo.

 

Hvala!

Spoštovani!

Imate že dokaj izrazito obrabo sramne kosti, kar vam povzroča bolečine in je posledica poroda. Tukaj se žal ne da kaj dosti narediti, v poštev pridejo kakšne blokade, fizioterapija, vaje za obkolčno muskulaturo in mišice medeničnega dna. Svetujem pa še kontrolo pri ortopedu, da pregleda slike.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Pozdravljeni, ker mi na forumu ne pusti odpreti nove teme pišem kar tukaj pod to v komentar.

Imam eno vprašanje oz. bolj “strah”. Moja mama, stara 56 let je v ponedeljek in torek čutila mravljinčenje po celi levi roki (v nadlahti in navzdol do prstov). Po nekem času je nato občutila tudi nekaj mravljincev v levi nogi.

Po slabih dveh dneh jo je mravljinčenje prenehalo popolnoma. Danes (petek), pa jo je med sedenjem za računalnikom spet začelo mravljinčiti v roki ter nekoliko tudi v nogi. Moj strah in vprašanje za vas je ali je možno da je takšno mravljinčenje posledica počenih žilic v glavi, čeprav jo je po dveh dneh potem to mravljinčenje popolnoma prenehalo ? Je možno, da se ji to mravljinčenje dogaja, ker ji poči kakšna majhna žilica in se nato preneha ter ko poči drugi spet začne ali bi bili znaki v tem primeru hujši oz. se ne bi kar tako ustavili? Ali je to verjetno res razlog v hrbtenici in napačnem sedenju? Sicer ima kar pogoste bolečine v križu pa tudi v vratu zaradi pogostega sedenja v službi pa verjetno tudi starosti.

Skrbi me namreč, ker ima povišan holesterol pa tudi krvni tlak..

Vnaprej hvala za vaš odgovor. Lep dan, Kaja

Spoštovani!
Težave niso posledica počenih žilic, ker če bi le-te počile, se stanje ne bi prehodno izboljšalo. Lahko pride do krvavitve v možgane, možganske kapi, subduralnega ali epiduralnega hematoma. Svetujem eventuelno opraviti MR glave in MR vratne hrbtenice, ledvene hrbtenice. Težave lahko izvirajo tudi iz hrbtenice.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close