Bodi strpen, sprejmi sebe in druge

U. L., 21. oktober 2015
Odnosi

Srž problema je v nesprejemanju samega sebe in svojih težav ter dejstva, da vse izhaja iz nas samih…

Zadnje čase je veliko slišati o tem, kako v Slovenijij razmišljamo in sprejemamo druge, pravzaprav pa gre za nesprejemanje. Grajanje nam gre odlično, iskreno pohvalo slišimo redko. Če vse to začinimo še z rak rano našega naroda, nevoščljivostjo, je rezultat nestrpnost.

Nestrpnost v odnosih, nestrpnost pri vzgoji, nestrpnost do sočloveka in njegove izbire kako živeti.

Življenje je čudovita pot, na kateri se lahko vsak dan naučimo nekaj dobrega, nekaj lepega in pomembno je, da se naučimo sprejemati ljudi takšne kot so in situacije, ki se nam zgodijo.

babi

Večina nas želi spreminjati druge, misleč, da bo potem vse rešeno, že v naslednjem trenutku pa nas podobna situacija opomni, da to ni pot do rešitve.

Pomembno je, da sami sebe vprašamo, če smo sprejeli situacijo v kateri smo se znašli. Ali lahko spremenimo nekaj pri sebi, pri svojih dejanjih, da se nam stvari ne bi ponavljale?

Ste se kdaj vprašali, če ste zadovoljni s svojim odzivom na določeno težavo, če je smiselno odpirati stare rane in prelagati krivdo na druge?

Srž problema je v nesprejemanju samega sebe in svojih težav ter dejstva, da vse izhaja iz nas samih. Krivi niso drugi ljudje in okolica, temveč naša prepričanja in ego, ki nas prevelikokrat vodi v napačno smer.

Vedno je lažje kriviti nekoga drugega, ker sami sebi ne priznamo svojih napak in omejenosti v razmišljanju in sprejemanju drugačnosti.

Življenje pa nas stalno preizkuša z vse težjimi lekcijami, z namenom, da sprejmemo sebe in v naslednji situaciji odreagiramo pametneje. Lažje pa je problem reševati z odpiranjem drugega problema in s tem odložiti reševanje prvotnega.

S tem dokazujemo, da nismo sprejeli sebe in s tem ne sprejemamo drugih. Dovolite drugim, da so kar so, sprejmite, da smo si različni in na isto stvar lahko gledamo popolnoma drugače in da obstaja možnost, da se motimo mi sami.

quote

Sprejemanje in zavedanje, da smo si različni nam omogoča, da živimo za trenutek, da ostajamo zvesti sebi, da se učimo in razvijamo, ter da znamo ljubiti in biti ljubljeni.

Bodite strpni. Dovolite si sprejeti sebe in lažje boste sprejeli druge, tudi, če so drugačni od vas. Življenje imamo samo eno in živimo ga lepo.

Foto: Pinterest

Avtor
Piše

U. L.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
86,041
30.03.2024 ob 10:27
58,774
12.07.2024 ob 23:53
16,245
14.07.2024 ob 18:05
3,412
23.10.2018 ob 17:35
Preberi več

Več novic

New Report

Close