Vse, kar morate vedeti o zavarovanju mačk

Oglasno sporočilo, 24. november 2021
Aktualno
Powered by:
Avtor: Zavarovalnica Triglav

Z zavarovanjem mačk se lahko izognete visokim stroškom, ki nastanejo v primeru nepredvidljivih poškodb in mačjih bolezni.

Prav pa vam lahko pride še v številnih drugih primerih. Na Zavarovalnici Triglav pojasnjujejo, v katerih.

Je možno zavarovati le pasemske (rodovniške) mačke ali tudi mešanke? Ali pasma mačke vpliva na ceno zavarovanja?

Zavarujete lahko vse mačke, z rodovnikom ali brez rodovnika in tudi mešanke. Cena zavarovanja se pri tem ne spreminja, ne glede na to, ali je mačka pasemska ali ne oz. ne glede na različne pasme mačk. Cena zavarovanja se razlikuje le pri kritju za primer pogina, kjer se upošteva vrednost mačke.

Mačka mora biti ob sklenitvi zavarovanja zdrava, stara vsaj 2 meseca in ne več kot 7 let, zaščitena oz. cepljena proti kužnim boleznim in čipirana.

Za kaj najpogosteje lastniki mačk uveljavljajo zavarovanje mačk? Koliko okvirno namenijo veterinarski oskrbi v enem letu?

Pri mačkah tako kot pri psih lastniki največkrat uveljavljajo zavarovanje stroškov zdravljenja zaradi mačjih bolezni ali poškodb. Višina stroškov zdravljenja se sicer lahko zelo razlikuje in je odvisna predvsem od vzrokov (bolezni, poškodb …) za obisk veterinarja in tudi od trajanja ter same zahtevnosti zdravljenja.

Povprečni letni stroški, ki jih imajo lastniki mačk, pa sicer znašajo med 150 in 300 evri.

Stroški lahko hitro narastejo, še posebej, če mačka zboli ali se poškoduje in potrebuje operacijo, dopolnilno ali alternativno zdravljenje ali pa morda slikovno diagnostiko.

Kakšna je letna oz. mesečna premija za osnovno oziroma temeljno zavarovanje za mačke in kaj vključuje?

Osnovno zavarovanje je zavarovanje stroškov zdravljenja. To krije diagnostiko ter zdravljenje živali zaradi bolezni ali nezgode. Izbirate lahko med tremi paketi z različnim naborom zavarovalnih kritij, ki vam omogočajo, da zavarovanje res prilagodite svoji mački.

Kritje stroškov zdravljenja je vseživljenjsko, kar pomeni, da ni zgornje omejitve starosti mačke.

Vas zanima, ali zavarovanje mačk krije tudi stroške kastracije oz. sterilizacije mačke? Je možno zavarovanje uveljavljati pri kateremkoli veterinarju ali obstajajo omejitve. Več o tem v nadaljevanju.>>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,670
29.08.2024 ob 09:02
3,920
01.10.2024 ob 20:50
33,819
17.09.2024 ob 22:27
1,239
29.09.2024 ob 19:34
572
04.10.2024 ob 16:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close