Razumevanje lastnosti in funkcij vaše klimatske naprave!

Oglasno sporočilo, 23. junij 2021
Aktualno
Powered by:

Zagotovo ste ob tem, ko ste izbirali klimatsko napravo, porabili veliko časa, ob tem pa nenehno skrbno načrtovali in raziskovali.

Sedaj je čas, da svojo klimatsko napravo pravilno izberete, in si tako zagotovite, da kar najbolje izkoristite svojo naložbo. Vendar s toliko različnimi funkcijami in lastnostmi, kot jih ponujajo posamezne naprave, je razumljivo, da ne veste, kje sploh začeti. Daikinov t. i. vodnik za razumevanje lastnosti in funkcij vaše klimatske naprave ter njihove uporabe v običajnih domačih nastavitvah vam lahko pomaga ne samo ustvariti najudobnejšo klimo za vaš dom, temveč tudi zagotovi, da kar najbolje izkoristite svojo naložbo.

Že poznane značilnosti klimatskih naprav in njihov pomen?

Klimatske naprave imajo različne značilnosti in funkcije, ki se razlikujejo glede na njihov model in proizvajalca. To ustvarja neskončno možnosti, saj ima vsaka funkcija drugačen namen. Sestavili smo seznam najpogostejših funkcij, ki pojasnjujejo več o tem, kako vam lahko koristijo.

1. Ocena porabe energije

Evropska unija je vzpostavila sistem označevanja porabe energije, pri katerem je energijska učinkovitost naprave ocenjena in označena z nizom razredov energetske učinkovitosti od A do G. Če pogledamo stopnjo A, je slednja razdeljena na tri kategorije: A +, A ++ in A +++. Vsak znak + je enakovreden dodatnih 10 % energetske učinkovitosti. Na primer Daikin Stylish klimatske naprave imajo energijski razred A +++, zato so 30 % učinkovitejše od klimatskih naprav z oceno A, ter 20 % učinkovitejše kot klimatske naprave z oceno A+, in tako naprej.

2. Samodejni preklop

Samodejni preklop je standardna lastnost novih klimatskih naprav in je še posebej uporabna za jesensko in pomladno sezono, ko je vreme lahko zelo spremenljivo. Klimatska naprava samodejno izbere način ogrevanja ali hlajenja, da doseže vašo vnaprej programirano nastavljeno temperaturo. Običajno je priporočljivo, da je sobna temperatura okoli 23 ° Celzija.

3. Econo in nočni način klimatske naprave

Vklop načina econo zmanjša porabo energije, hkrati pa ohranja nastavitve dnevne toplote ali hlajenja. To je odlična lastnost, če se razmere v okolju čez dan ne spreminjajo preveč. Tudi nočni način zmanjša porabo energije, hkrati pa zagotavlja tiho delovanje in zmanjša operativno glasnost za nekaj dBA, odvisno od modela vaše klimatske naprave. Priporočena temperatura spalnice za spanje je približno 18,3 ° Celzija. S to funkcijo lahko nastavite, da se nočna temperatura vaše sobe razlikuje od dnevnih nastavitev, kar vam bo pomagalo zagotoviti odličen spanec.

4. Samodejna diagnostika

Klimatska naprava s to funkcijo poenostavlja vzdrževanje s prikazom sistemskih napak ali obratovalnih nepravilnosti. V primeru okvare klimatske naprave, notranji mikroračunalnik samodejno zažene funkcijo samodiagnoze in na enoti prikaže indikacijo ter odpravo težave, brez da se bi morali obrniti na podporo proizvajalca.

5. Povezanost

Ker so naprave vse bolj napredne, ni presenetljivo, da enako pričakujemo tudi od naših klimatskih sistemov. Daljinski upravljalniki s pametnimi funkcijami vam omogočajo upravljanje klimatske naprave od koder koli, zraven običajnega infrardečega daljinskega upravljalnika pa lahko napravo upravljate tudi preko mobilne aplikacije. Novejši modeli vključujejo tudi glasovno upravljanje, saj jih je enostavno povezati s hišnimi pomočniki, kot sta Google Assistant ali Amazon Alexa.

6. Efekt Coanda in 3D Airflow

Učinek Coanda lahko uporabimo za optimizacijo pretoka zraka z uporabo posebej zasnovanih smernih odprtin. Ta bolj osredotočen pretok zraka omogoča boljšo porazdelitev temperature po celotnem prostoru.

Zmožnost navpičnega in vodoravnega nihanja 3D Airflow omogoča kroženje toplega ali hladnega zraka prav do vseh kotov v prostoru. To so odlične lastnosti, ki jih najdemo pri nekaterih klimatskih napravah Daikin in so kot nalašč za tiste, ki želijo povečati učinkovitost svoje klimatske naprave v večjih prostorih.

7. Senzor gibanja (2/3 območja)

Senzorji gibanja v enoti zaznajo prisotnost ljudi na nekem območju, in tako usmerijo pretok zraka v drugo smer. To zagotavlja optimalno udobje uporabnika. Ti močni senzorji lahko zaznajo tudi, ko v prostoru ni nikogar, in klimatsko napravo preklopijo v način Econo ali varčevanja z energijo. S tem se zmanjšajo nepotrebne izgube energije, ki lahko nastanejo, če pozabite izklopiti enoto ali jo prepogosto vklapljate in izklapljate.

8. Zračni filter  

V klimatski napravi je zračni filter, ki odstranjuje prašne delce, ki se prenašajo po zraku. Različni zračni filtri imajo različne zmogljivosti. Nekateri potrebujejo sistemske filtre HVAC, ki bodo ohranili zrak brez alergenov.

Daikinova tehnologija za čiščenje zraka Flash Streamer oddaja elektrone, s katerimi zadene viruse, plesen, bakterije, alergene in nevarne kemične snovi, medtem ko Daikinov titanov apatitni dezodoracijski filter odstranjuje delce v zraku in vonj hišnih ljubljenčkov ter tobačni dim.

Stvari, ki igrajo pomembno vlogo pri delovanju funkcij vaše klimatske naprave, so:

  • Pomembno je upoštevati količino sončne svetlobe, ki jo soba dobi. Soba obrnjena proti soncu bo potrebovala močnejšo klimatsko napravo kot soba, obrnjena proti senčni legi. Prostori z veliko električnimi napravami lahko zahtevajo večjo moč hlajenja.

  • Za doseganje zelo učinkovite klimatske naprave je ključnega pomena, da izberete najboljšo napravo, ki si jo lahko privoščite. Hvaležni boste, da ste klimatsko napravo enkrat kupili in tudi dobro kupili.

Daikinovi klimatski sistemi ponujajo vrhunsko zmogljivost, energetsko učinkovitost in udobje v elegantnih rešitvah, ki ustrezajo vsem notranjim prostorom in življenjskemu slogu. Odkrijte Daikinovo ponudbo hišnih klimatskih naprav in izberite najbolj primeren izdelek zase že danes!

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,669
28.06.2024 ob 07:32
3,913
16.07.2024 ob 13:46
33,809
20.06.2024 ob 23:19
1,236
14.07.2024 ob 19:34
572
20.06.2024 ob 18:14
Preberi več

Več novic

New Report

Close