Rezultati plastičnih operacij ne smejo biti plastični

U. L., 28. maj 2021
Življenjski slog

Spregovorimo o lepotnih posegih, ki zadnja leta niso več tak tabu, kljub vsemu pa določeni, recimo jim »overdone« primeri, mečejo slabo luč na estetsko in plastično kirurgijo.

Vsi smo že videli »slabe primere« in večina, ki se odloči za bodisi kirurške bodisi nekirurške posege, stremi k želji po naravnem videzu.

Je naravno združljivo z besedo plastična operacija?

Ne govorimo o »pro et contra« razlogih, kar zadeva lepotne popravke, temveč o tem, da se tudi trendi lepotnih popravkov spreminjajo. Nekoč so ženske na posvete pred operacijami s seboj nosile sliko Pamele Anderson, danes je želja čim bolj naraven rezultat.

Med lepotnimi posegi je povečanje dojk med Slovenkami še vedno med najpogostejšimi.

O tem, kako se spreminjajo trendi, tehnike in želje pacientk, smo spregovorili z moderatorjema foruma Estetska in plastična kirurgija iz MedvedVišnjar Estetske klinike.

Nevio Medved in Igor Višnjar sta trenutno edina v Sloveniji, ki povečanje prsi opravljata z vsadki Motiva. Te vsadke odlikuje poseben, mehak in prožen silikonski gel, ki se premika z gibi telesa in tako omogoča naraven občutek in videz prsi.

Svilena površina SmoothSilk® vsadka omogoča lažjo vstavitev vsadka, ki tudi čez več let deluje nežno, mehko, predvsem pa zagotavlja najnižjo stopnjo možnih zapletov, kot je pojav vezivne ovojnice, dvojne kapsule, seroma ali anaplastičnega velikoceličnega limfoma.  

Minimal scar

Brez brazgotin ne gre, zato je težnja kirurgov, da je le-ta čim manjša in čim manj vidna, obenem pa je tudi okrevanje hitrejše. Vsadki Motiva omogočajo vstavitev skozi le 2,5 cm dolg rez, ki je kar za polovico krajši od trenutnih standardov.

Foto: Motiva Implants

Hibridna povečava prsi

Najbolj enostavno in naravno bi bilo, da bi nam nekaj odvečne maščobe vzeli tam, kjer nas moti in prestavili tja, kjer si želimo povečanja. Povečanje prsi z lastno maščobo je sicer mogoče, vendar le nekje za pol košarice.

Ker pa je maščoba del našega telesa in se s hujšanjem izgublja, je učinek takšne povečave kratkotrajen.

»Motiva vsadke lahko vstavimo pod ali nad mišico, kar pa je odvisno izključno od debeline lastnega tkiva ženske. Če je tkivo tanjše, je vsadek lahko zelo viden, videz prsi pa nenaraven. V takih primerih se zato običajno odločimo za vstavitev pod mišico. V zadnjem času pa uporabljamo hibridno tehniko povečanja s pomočjo manjših vsadkov Motiva, dodaten volumen pa se prsim doda s prenosom lastne maščobe, ki jo med posegom odvzamemo tam, kjer pacientko moti (trebuh, ledveni predel, stegna) in obdelamo s tehniko PureGraft.«,

pojasnita Nevio Medved in Igor Višnjar.

Hibridna tehnika povečave prsi združuje odlike najnaprednejših vsadkov z moderno tehniko povečave prsi z željo, da so prsi čim bolj naravnega videza.

Vprašanja o hibridni tehniki povečanja prsi z minimalno brazgotino lahko kirurgoma zastavite na forumu Estetska in plastična kirurgija.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

U. L.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
21,721
14.07.2024 ob 14:17
399
07.06.2024 ob 13:57
2,556
03.10.2018 ob 20:45
Preberi več

Več novic

New Report

Close