Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Povečanje prsi z lastno maščobo

Povečanje prsi z lastno maščobo

Pozdravljene!

Zanimam se za povečanje dojk z lastno maščobo. Si jih je katera dala tako povečati? Je sploh opazno?
Kje ste bile?
Zelo rada bi si jih povečala, ampak se nekako ne morem odločiti za vsadke.

Upam, da je katera s tako izkušnjo

Pozdravljeni, povečava prsi z lastno maščobo je poseg, kjer maščobo prenesemo od tam, kjer je je preveč, in jo presadimo v predel prsi ali zadnjice.
Ker gre za lastno tkivo, je ideja o takšni povečavi zelo naravna, a vseeno je nekaj faktorjev, na katere velja opozoriti.
1. Maščobe ne smemo presaditi v žlezno tkivo prsi, saj bi tako zabrisali žlezno strukturo dojke, in omembno otežili pregledovanje prsi z mamografijo ali ultrazvokom. Tako smo omejeni na izjeno tanko plast med kožo in žlezo, ki sprejme le omejeno količino maščobe.
2. Preživetje maščobnih celic je pri postopku prenosa okrnjeno, tudi ob skrbni tehniki preživi namreč le okoli 60-70% maščobnih celic.
3. Ko oteklina po posegu uplahne, je mnenje večine posameznic, da je poseg dodal premalo volumna in se zanj ne bi odločile še enkrat.

Ker so na tržišču vsadki, ki so ob dodajanju volumna zelo varni, vam morda svetujemo razmišljanje v tej smeri. Npr vsadki Motiva imajo bistveno manjše število morebitnih neželjenih pojavov in zapletov, v pravilnih kirurških rokah pa je učinek odličen in trajen.
Več o povečavi prsi z vsadki Motiva si lahko ogledate na spodnji povezavi:
https://www.medvedvisnjar.si/kirurski-posegi/naravna-povecava-prsi-z-vsadki-motiva
in
https://www.medvedvisnjar.si/kirurski-posegi/povecava-dojk-z-lastno-mascobo

Mnogokrat izberemo hibridno tehniko povečave prsi, torej kombinacijo nekoliko manjših vsadkov in dodatka lastne maščobe v predel dekolteja. Tako dobimo naraven izgled in zmerno povečanje prsi, ob varnosti, razvidni iz študij, dostopnih na spletu.

Lep pozdrav,
dr. Nevio Medved,
za
MedvedVišnjar estetska klinika

Medved Višnjar estetska klinika Nevio Medved, dr. med, specialist plastične kirurgije Igor Višnjar, dr. med, specialist plastične kirurgije Cesta v Mestni log 55 Ljubljana + 386 31 858 905 [email protected] www.medvedvisnjar.si

New Report

Close