Ali tudi vam primanjkuje tega življenjsko pomembnega vitamina?

anonimni uporabnik, 30. november 2020
Ostalo

Hladni, megleni in vse krajši dnevi, ko redko vidimo sonce, so tukaj. Z njimi pa tudi virusi, bakterije in ostale nadloge, ki napadajo naš imunski sistem. Eden njegovih najpomembnejših gradnikov je vitamin D, ki pa nam ga prav pozimi še posebej primanjkuje. Kaj lahko storimo?

Zadnje čase ogromno slišimo o vlogi vitamina D pri obrambi pred okužbami in zaščito pred virusi. Pri Medexu se že vrsto let zavedajo njegove pomembnosti za naš imunski sistem in ga tako že od nekdaj dodajajo svojim prehranskim dopolnilom.

Zakaj je D vitamin tako pomemben?

Glavna naloga D vitamina je, da skrbi za normalno raven kalcija in fosforja v krvi in s tem ohranja zdravje naših kosti, zob in mišic. Številne študije po vsem svetu pa dokazujejo tudi, kako pomembno vlogo igra vitamin D pri normalnem delovanju imunskega sistema. Receptorji za vezavo vitamina D se namreč nahajajo v celicah najrazličnejših tkiv po vsem telesu, med njimi tudi v celicah našega imunskega sistema, kjer skrbijo za njihovo ustrezno delovanje. Zato je zadostna količina vitamina D ključna za močan obrambni imunski odziv.

Pozimi izrazito pomanjkanje vitamina D

D vitamin nastaja v koži pod vplivom UVB sončnih žarkov, zato mu pravimo tudi “sončni vitamin”. Pri nas je optimalen čas za to le nekje od marca do oktobra, pa še tedaj pogosto prihaja do pomanjkanj. Pozimi, ko že tako primanjkuje sončnih žarkov in se zaradi mraza še bolj zadržujemo doma, pa je to pomanjkanje še veliko večje.

Vir vitamina D so tudi določena živila, na primer mastne ribe ali jajčni rumenjak, vendar s prehrano nikakor ne moremo zagotoviti pokritja dnevnih potreb. V temnih, zimskih dneh, ko smo še posebej podvrženi okužbam, je tako nujno, da svoji prehrani D vitamin dodajamo. Le s kakovostnimi prehranskimi dopolnili bomo zagotovili zadosten vnos tega zelo pomembnega elementa.

prirodu

Pri Medexu se od nekdaj zavedajo pomena vitamina D in ga že vrsto let vključujejo v svoja prehranska dopolnila. Medexova D družina združuje izdelke za dvig odpornosti ter izboljšanje imunskega sistema. Vsi izdelki iz te družine vsebujejo vitamin D in ob priporočeni uporabi pomagajo da dosežete, ali pa se vsaj približate priporočenemu dnevnemu vnosu.

Medexova D družina z dodanim vitaminom D vedno stoji ob strani vašemu imunskemu sistemu.

Koliko D vitamina potrebujete?

Priporočena količina vitamina D za dobro delovanje imunskega sistema je od 800 do 2000 mednarodnih enot (IE) dnevno. Pri starostnikih ali že obolelih pa so potrebe po D vitaminu še večje. Z normalno prehrano pokrijemo nekje 100 IE dnevno, kar, še zlasti pozimi, ko ni sonca, nikakor ne zadošča.

Uživanje vitamina D strokovnjaki priporočajo vsem, zlasti v hladnejših dneh in v temnejših mesecih. Skozi celo leto pa se uživanje vitamina D priporoča ljudem, ki večino dneva preživijo v zaprtih prostorih in so zato malo izpostavljeni soncu; nosečnicam, doječim materam, otrokom, mladostnikom in starejšim ljudem.

Družina, ki vedno stoji ob strani vašemu imunskemu sistemu

Medexova D družina prehranskih dopolnil vsebuje vrsto izdelkov, ki vam omogočajo enostaven in kakovosten dodaten vnos vitamina D, to jesen pa so jo še povečali z novimi, močnimi člani.

Pršilo Vitamin D 1000 je najbolj priročna oblika uživanja vitamina D3, saj zagotavlja hitro in učinkovito absorpcijo neposredno skozi ustno sluznico. Je tudi najlažja oblika vnosa vitamina D za starejše in otroke, ki imajo težave s požiranjem kapsul ali tablet. Z razpršilom Vitamin D 1000 boste hitro in enostavno pokrili dnevne potrebe po tem pomembnem elementu.

BetaGlukan kapsule z vitaminom D prinašajo  dolgoročno podporo imunskemu sistemu. Beta-glukani so naravne molekule, ki aktivirajo prirojen imunski odziv vašega organizma za hitro nevtralizacijo morebitne mikrobiološke grožnje. Jemanje BetaGlukan kapsul je priporočljivo v hladnejšem delu leta, še posebej pri starejših ljudeh ter pri vseh, ki se ukvarjate z intenzivno fizično aktivnostjo ali ste pogosto izpostavljeni stresu.

Matični mleček Gelée royale je že dolgo znan in cenjen član Medexove družine. Zdaj je na voljo v še močnejši obliki, kot Gelée royale super z vitaminom D. Zasnovan je za vse, ki ob hitrem tempu življenja želijo poskrbeti za dobro počutje in močan imunski sistem, pripravljen na vse napore in preizkušnje.

COLD&FLU z vitaminom D pa je instant napitek za hitro pomoč imunskemu sistemu ob prvih znakih težav. Vsebuje naravne izvlečke z dodanimi vitamini in minerali, ob pravočasnem jemanju pa zadošča ena vrečka na dan, tri dni zapored.

Zdaj je pravi čas, da poskrbite za optimalno in res učinkovito podporo vašemu imunskemu sistemu. Medexova D družina vam pri tem vedno stoji ob strani!

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,495
30.03.2024 ob 10:27
297,952
28.09.2024 ob 17:15
113,046
28.09.2024 ob 12:47
Preberi več

Več novic

New Report

Close