Tudi vi imate lahko svojo pošto

»Marjanca je doma iz manjšega kraja, kjer nimajo pošte, zato se je morala vsakič po poštno ležeče pošiljke, ovojnice in ostale stvari, ki jih je običajno opravila na pošti, odpraviti kar nekaj kilometrov stran. Malce prirejeno, ampak zgodba marsikomu ni tako neznana.«

Pošta Slovenije je že leta 2012 preoblikovala tri pošte v pogodbene pošte.

Tak model pogodbenih pošt je v drugih državah uveljavljen že dalj časa. Pravzaprav v nekaterih evropskih državah delež pogodbenih pošt presega 90 odstotkov, v Sloveniji je trenutno 30 odstotni delež.

Z vpeljevanjem pogodbenih pošt, se kakovost poštnih storitev ne poslabša, nasprotno, bolj se približa uporabnikom.

Vaša dejavnost je združljiva s poštnimi storitvami

Kot najprimernejše dejavnosti, v okviru katerih se lahko izvaja še dejavnost pošte, v Pošti Sloveniji predlagajo lokalne skupnosti, trgovine, bencinske servise, turistično – informacijske pisarne in trafike.

Če torej imate svojo dejavnost, ji lahko pridružite še storitve, ki jih opravljate v imenu in za račun Pošte Slovenije in Nove KBM.

Pogodbene pošte nudijo enoten nabor storitev, in sicer sprejem in vročitev vseh vrst poštnih pošiljk, prodajo znamk, ovojnic, dopisnic ter osnovne poštne in bančne storitve (za komitente KBM). Ponekod prodajajo tudi srečke in sprejemajo stavne listke za loto.

Praviloma pogodbena pošta deluje v središču naselja, v pritličnih prostorih, ki imajo urejen dostop tudi za invalide ter parkirnimi prostori za stranke.

Več o pogojih odprtju pogodbene pošte si lahko preberete tukaj.

Izobraževanje je ključ za zagotavljanje kakovosti

Pred začetkom opravljanja poštne dejavnosti se zaposleni na pogodbeni pošti udeležijo izobraževanja in praktičnega usposabljanja, kasneje pa imajo zagotovljeno pomoč zaposlenih Pošte Slovenije.

Zadovoljne stranke

Če boste svojo osnovno dejavnost razširili s poštnimi storitvami, boste svojim strankam prihranili marsikatero pot, še posebej starejšim.

Za več informacij o vzpostavitvi pogodbene pošte se lahko obrnete na elektronski naslov [email protected].

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:34
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close