Beseda forum pomeni: “… javno mesto, kjer se o čem razpravlja ali odloča …” (SSKJ/3, str. 479, DZS, Lj. 2008). Internetni forum je torej javno mesto, kjer se izmenjujejo osebne izkušnje, znanje, stališča, mnenja … uporabnikov.

V tem forumu so objavljeni številni prispevki, ki izražajo različne poglede na zdrav življenjski slog ter na bolezen in njeno obvladovanje. Objava prispevka ne pomeni nujno, da se moderator strinja z njegovo vsebino. Bralec sam mora prebirati prispevke s kritično distanco in v množici informacij iskati “zlata zrna”.

Ob odprtju foruma leta 2003 smo v uvodu zapisali: “Tukaj ima vsak pravico do svojega mnenja. Spoštujemo stališča in izkušnje drug drugega, ne glede na to koliko se ujemajo z našimi. Tukaj se učimo (tudi) iz drugačnosti. Upoštevamo načela komunikacijske kulture in izhajamo iz dobronamerne motivacije – drug drugemu pomagati. Strpnost je spoštovanje stališča drugega, pridobiš pa jo tako, da imaš sam svoje trdno stališče.”

To povabilo k sodelovanju še vedno velja …
Vsem, ki pridno sodelujete s prispevki in delite z nami svoje izkušnje, hvala za trud in dober namen!

V odgovore vključujemo tudi medicinske strokovnjake, člane Strokovnega sveta Društva za fibromialgijo (http://www.skufmslovenija.org/strokovni-svet/).

Za brskanje po starejših sporočilih, kjer boste našli marsikatero koristno informacijo, uporabljajte iskalnik.

Lep pozdrav vsem aktivno sodelujočim in tistim, ki vsebine samo prebirate! 🙂

Veronika

Prosim, če daste na forum številko telefona na katerega bi poklical zaradi včlanitve v društvo za fibromialgijo.

Spoštovani,

postopek včlanitve v društvo je opisan tukaj: http://www.skufmslovenija.org/vclanitev/, kjer najdete tudi pristopnico za včlanitev.
Dobrodošli v Društvu za fibromialgijo!