Začenja se Jutranja.

anonimni uporabnik, 15. oktober 2018
Ostalo

Medtem, ko dnevi postajajo vse krajši in noči vse daljše, Med.Over.Net začenja novo aktivacijo. Naslavlja vas z vprašanjem: »Ste jutranji ali pa vas mika, da bi to postali?« in vabi, da se med 15. oktobrom in 15. novembrom pridružite v akciji Jutranja., ki poteka na portalu Med.Over.Net, Facebook profilu Med.Over.Net in Instagram profilu #semjutranja.

Predstavljali bomo jutranje obrede, objavljali strokovne prispevke z nasveti za zdrava jutra, govorili o jutranji vadbi, pomembnosti zajtrka, presnovi. Dotaknili se bomo jutranjih navad kot je skodelica kave, kozarec vode ali požirek čaja. Besedo bomo namenili tudi jutranji negi, svetlobi, toploti, organizaciji. Poskusili vas bomo navdihniti, da vstanete pol ure prej in si tako pridobite čas zase. 

Ali drži rek: rana ura zlata ura?

Se še spomnite, kaj so govorili stari ljudje, rana ura, zlata ura. Kaj vi pravite na to? Med.Over.Net  bo mesec dni vzpodbujal pogovor o jutranjih navadah in izvajal raziskavo o navadah uporabnikov portala. Aktivacija bo potekala vsak dan med pol peto in osmo uro zjutraj.

Skupaj z ambasadorkami, partnerji, strokovnjaki in raziskovanjem praks, bomo predstavili, kako jutranje navade vplivajo in v kakšni meri določajo potek dneva. Poskušali bomo spodbudno vplivati na razvoj pozitivnih jutranjih praks, ki lahko pripomorejo k bolj zdravemu, umirjenemu in veselemu začetku dneva.

Zakaj bi vstajali bolj zgodaj?

Navdušili so nas posamezniki, ki jutra začenjajo zgodaj. Zaradi tega so ustvarjalni, uspešni in v navdih drugim. Povezali so jih v »grozd prebujevalcev in inspiratorjev«, ki bodo predstavili lepoto zgodnjih juter in njihove pozitivne učinke.

Vas vabimo, da naredite osebno zavezo in v svoj vsakdan uvedete majhno pozitivno spremembo, kot na primer: Vstajal bom ob petih zjutraj. / Vstal bom pol ure prej. / Prvih 30 minut bom namenil sebi. / Pripravil si bom zajtrk. / Naredil bom 5 vaj. …

»Vsak dan vstani ob petih zjutraj. Kdor vstane zgodaj, od življenja prejme najboljše,« piše Robin Sharma v knjigi Odkrij svojo usodo in nadaljuje »prvih šestdeset minut svojega dneva posveti »sveti uri«. To je tvoj posvečeni čas, v katerem se posvetiš svoji notranjosti (molitev, meditacija, pisanje dnevnika, branje knjig, premišljevanje o tem, v kakšnem stanju je tvoje življenje), kar ti bo pomagalo živeti največje življenje.«

Betka Šuhel Mikolič, novinarka, TV in radijska voditeljica, svetovalka za odnose z javnostmi in ljubiteljica juter, si je en dan rekla: »Dobro jutro, jutro! Zgodaj, zgodaj, ko telefoni še ne zvonijo, ko je vest pomirjena, na vrhu moje Šmarne gore pa te čaka sončni vzhod. Prekrasno! To bo moj nov ritual« in začela pisati zgodbo Od vzhoda do zahoda, ki jo objavlja na svoji strani https://www.facebook.com/odvzhodadovzhoda.

Nataša J. Kotnik, pobudnica jutranjega vstajanja in spletne skupnosti Jutra so zame. Prisega na ljudi, ki ob večnem krogu »služba-dom-dejavnosti« najdejo čas za svojo dušo. Ljudi, ki rastejo in delijo dobro tudi z okoljem. Sama je čas zase našla v zgodnjih jutrih. Vzpodbuja ljudi, da zgodaj zjutraj obiščejo najpomembnejšo osebo na svetu – sami sebe. Nagovarja preko svoje strani www.facebook.com/jutrasozame.

Anja Vogrič, urednica portala Potovanja.Over.Net, pobudnica akcije in velika ljubiteljica juter pravi: »Vstanem zgodaj, tudi med vikendom, okoli pete ure. Odkar pomnim sem jutranja, prebujena z notranjo budilko. Odprem okno, ob kozarcu vode, sedim. Napolnim se z mirom in uglasim s tiktakanjem stenske ure. Nadaljujem z aktivacijo, ki je intuitivna ali organizirana.«

Mojca Mavec, popotnica, tv voditeljica, novinarka pravi: 
“Verjetno sem v življenju videla več sončnih vzhodov kot zahodov. V spominu so sortirana po kontinentih ali krajih. Dolgi, lepi vzhodi na vrhovih vulkana ali značilni afriški vzhodi, kjer je sonce v trenutku na nebu, v trenutku se prebudi življenje v savani, ne tako kot pri nas, ko počasi prihajamo na plan. Jutra so lepa tudi v mestu, ko telefon molči in te še nič ni spravilo iz tira.”

Organizatorji so k aktivnemu sodelovanju povabili tudi Katjo Štingl, samostojno novinarko in blogerko, ki ni jutranji človek, si pa želi, da bi to postala. »Ne boste verjeli, a tu in tam mi celo uspe, želim si pa, da bi bilo tega še več, da bi to postalo navada. Želim si, da vzljubim jutra na drugačen način, saj sem ugotovila, da sem kljub vsemu tudi zelo jutranji človek. Če se tako odločim. Projekt Jutranja. sem si vzela za izziv, ker vem, da bo to olajšalo življenje meni in otrokoma,« pove o svojih motivih.

Med.Over.Net vabi vse jutranje in tiste, ki bi to radi postali, da se pridružijo na družbenih omrežjih https://www.facebook.com/med.over.net in Instagram profilu #semjutranja. Vabljeni, da komentirate objave, da delite svoje navade ali zaveze, da uporabite #semjutranja, ko vas jutro navduši.

Življenje potrebuje samo kanček domišljije,
da postane lepše, večje in boljše.

Več informacij:
Anja Vogrič, [email protected], 051 361 367
Andreja Verovšek, [email protected], 040 464 340

https://med.over.net/jutranja
Obiščite Jutranjo
Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:34
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close