Dejstva in miti o polnilih

anonimni uporabnik, 22. december 2017
Ostalo

Zakaj ne bi staranja vsaj malo upočasnili? Življenje danes je hitro in stresno. Premalo spanja, nezdrava prehrana in …

Termin »anti-aging« ima pravzaprav negativen prizvok, saj prikazuje staranje kot nekaj slabega in da si lahko lep le, če si mlad. Lepota je stvar, ki prisotna v vseh oblikah in tudi starostih. Pomembno je, da je človek zadovoljen s tem, kar je in samozavesten. Čeprav samozavest ne pomeni vedno tudi sprejemanja. Ženske smo rade lepe, urejene in tako kot obiščemo frizerja, se lepo oblečemo, si privoščimo kozmetične storitve, tudi lepotni posegi niso nič »holivudskega. Starati se je lepo in staranje je treba sprejeti, pa vendar …

Zakaj ne bi staranja vsaj malo upočasnili? Življenje danes je hitro in stresno. Premalo spanja, nezdrava prehrana in stres lahko kažejo posledice na naši koži. Na proces staranja in videz kože imajo velik vpliv geni, sledita še način življenja in nega. Staramo se vsi in vsaka gubica ima svoj namen, toda danes je estetska kirurgija napredovala do te mere, da so posegi lahko tako minimalni, naredijo pa lahko veliko. Naredijo lahko tisto nekaj, ko ljudje rečejo: »Nekaj je drugačnega, kar siješ.« in to je namen estetske kirurgije. Ustrezna nega, je še kako pomembna in marsikatero težavo lahko odpravite s kozmetičnimi izdelki, še posebej tistimi, ki, ki vsebujejo retinol in vitamin C. Toda, le do neke mere. Če želite nekaj več, so zato tukaj lepotni kirurgi.

Nekaj mitov in dejstev o polnilih, ki se jih drži slab sloves, zaradi ljudi, ki pretiravajo.

Dejstvo: Obstaja več vrst polnil

Na trgu je na voljo več vrst polnil, ki se razlikujejo glede na vrsto delovanja. Nekateri so primerni za glajenje gubic, drugi za povečanje volumna, kot na primer ustnic in ličnic. Več o tem vam bo svetoval lepotni kirurg.

Mit: Botoks je polnilo

Zagotovo ste že slišali, da je kdo rekel, da ima nekdo »nabotoksirana usta«. Zagotovo ena večjih zmot. Botulinum toksin ni polnilo, čeprav se uporablja za glajenje gubic, najpogosteje tistih, ki nastanejo okoli oči, med obrvmi in na čelu. Deluje tako, da sprosti mišice in gube ne zapolni.

Dejstvo: Rezultati so naravni

V poplavi plastičnih spak, ki mečejo slabo luč na estetsko kirurgijo, je skorajda težko verjeti, da je videz lahko naraven, toda če poseg opravi izkušen lepotni kirurg, je bojazen odveč. Končni rezultat je spočit, svež videz.

Rezultati so vidni takoj, nekje po tednu ali dveh pa se pokaže končni rezultat, ki lahko traja tudi do dve leti, odvisno od vrste polnila.

Ne verjamete? Ker je svet slavnih tisti, kjer je lepotna kirurgija najbolj prisotna, tako v pozitivnem kot negativnem smislu, se osredotočimo na tiste dobre strani. Na primer pevka Jennifer Lopez že vrsto let videti odlično. Seveda imajo geni veliko vlogo, toda njen lepotni zdravnik opravlja odlično delo.

Mit: Postopek vbrizganja polnil je boleč

Postopek ni boleč, saj zdravnik uporabi lokalne anestetike oziroma že sama polnila vsebujejo lidokain, lokalni anestetik. Lahko občutite manjše nelagodje na mestu vboda in v primeru povečanja ustnic je prisotna oteklina nekaj dni.

Dejstvo: Rezultati niso trajni

Kar je pravzaprav dobro. Različna polnila trajajo različno dolgo. V primeru, če niste zadovoljni s postopkom povečanja ustnic, je možen tudi postopek vbrizganja encima hialuronidaze, ki izniči učinke hialuronske kisline, ki je glavna sestavina polnil.

Pri izvajanju posegov, je pomembno, da postopek izvaja izkušen certificiran zdravnik.

Dejstvoa: Možni so stranski učinki

Čeprav malokrat, je mogoče, da se po vbrizganju pojavijo nezaželeni stranski učinki.

Vsak človek ima pravico spremeniti ali ne spremeniti, svoj videz na način, ki se mu zdi primeren, ne da bi ga zato obsojali zaradi osebnih odločitev.

Že večkrat poudarjeno, pomembno je, kdo opravi poseg, saj bo le dober in izkušen lepotni kirurg zagotovil najboljše in naravne rezultate.

 

Na vaša vprašanja bodo z veseljem odgovorili strokovnjaki ekipe Fabjan, estetska kirurgija.
Na posvet se lahko naročite na elektronskem naslovu [email protected] ali jih pokličete na 041 630 687.

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 15:24
113,026
16.07.2024 ob 15:32
Preberi več

Več novic

New Report

Close