Ustavi se! … in okusi na polno #ustavise

Perutninsko meso je pomembna sestavina zdrave in uravnotežene prehrane, omogoča hitro pripravo, prihranek časa pa lahko

Perutninsko meso je pomembna sestavina zdrave in uravnotežene prehrane, omogoča hitro pripravo, številne možnosti kombinacij, ki se dobro podajo tako klasičnim kot bolj eksotičnim jedem. Prihranek časa pri pripravi okusnega obroka pa lahko namenimo sebi in svojim najdražjim. Tudi v Perutnini Ptuj podpirajo projekt Ustavi se!

Vabijo vas, da ovekovečite svoj čas ob kulinaričnem druženju in izdelkih blagovnih znamk Perutnina Ptuj ali Poli ter foto utrinek delite z njimi na FB Perfekten piščanec z oznako #ustavise. V Perutnini Ptuj bodo zbrane minute pretvorili druženje s piknikom, ki ga bodo podarili Društvu prijateljev mladine iz Ptuja.

Prva piknik linija brez e-jev in aditiov

»Piščančji čevapi«, morda se je še pred leti slišalo nenavadno, danes ljubitelji žara v piknik meni redno uvrščajo najrazličnejše izdelke iz perutninskega mesa. Novost letošnje piknik sezone je piknik linija brez E-jev in aditivov, ki so jo razvili pri Perutnini Ptuj. Sestavljajo jo sveži in najbolj kakovostni ter iskani deli piščančjega in puranjega mesa iz lastne vzreje in v sodelovanju z 240 rejci iz cele Slovenije. S skrbno nadzorovanimi tehnološkimi postopki so željeno obstojnost in kakovost izdelkov dosegli z naravnimi začimbami in aromami. Pri razvoju nove piknik linije pa so sodelovali strokovnjaki različnih področij, od živilske tehnologije, nutricionistike in trženja. 

Za ljubitelje blagih in bolj izrazitih okusov

Med najbolj zaželenimi mesnimi dobrotami za žar, ki jih odslej pri Perutnini Ptuj dobite tudi povsem brez e-jev in aditivov so: sveži piščančji ražnjiči, fit in pikantna piščančja nabodalca, BBQ krilca, grill in ognjene perutničke, BBQ piščančji in puranji steak, marinirana piščančja stegna s pikantno texas marinado, piščančji ali puranji čevapčiči,  piščančje in puranje pleskavice in za gurmane še gurmanska pleskavica iz puranjega mesa s sirom.

Pripravite piknik s perutninskim mesom nove piknik linije z obilo zelenjave in okusite razliko. Hitro boste ugotovili, da se ob uživanju lažje prebavljive hrane po pikniku bolje počutite.

Nasveti

  • Meso naj bo do peke na žaru čim dlje na hladnem
  • Meso dobro prepecite, ne samo na površini, temveč v globini.
  • Na deski oz. krožniku in s priborom, s katerim ste rezali surovo meso ali zelenjavo, ne rezite drugih živil. Nikakor jih ne smete ponovno uporabiti za pečeno meso.

Zbrane minute bodo pretvorili v piknik druženje Društva prijateljev mladine iz Ptuja

Tudi v Perutnini Ptuj podpirajo projekt Ustavi se! Vabijo vas, da ovekovečite svoj čas ob kulinaričnem druženju in izdelkih blagovnih znamk Perutnina Ptuj ali Poli ter foto utrinek delite z njimi na FB Perfekten piščanec z oznako #ustavise. V Perutnini Ptuj bodo zbrane minute pretvorili druženje s piknikom, ki ga bodo podarili Društvu prijateljev mladine iz Ptuja. Več o projektu Ustavi se! izveste na www.ustavi.se

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:34
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close