V enem dnevu do novega nasmeha

anonimni uporabnik, 14. junij 2017
Ostalo

IMED protokol je postopek zdravljenja, primeren za bolnike, ki so popolnoma brez zob ali pa je stanje njihovih zob …

Poliklinika IMED je vodilna poliklinika za zobozdravstvo in estetsko kirurgijo na Hrvaškem in v regiji. Zaposluje čez 40 strokovnjakov iz različnih področij stomatologije. Ena izmed glavnih dejavnosti klinike je nadomestitev enega, več ali vseh zob, z implantatno – protetičnim zdravljenjem. Na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanj so razvili poseben postopek za sanacijo popolnoma brezzobih čeljusti, imenovan IMED protokol.

IMED protokol je postopek zdravljenja, primeren za bolnike, ki so popolnoma brez zob ali pa je stanje njihovih zob zelo slabo. Razvit je na podlagi dvajsetletnih izkušenj in usposabljanj s področja implantologije ter več kot 15 000 vstavljenih vsadkov. Združuje najbolj napredne dosežke v implantologije in je prilagojen času, v katerem živimo. Glavne značilnosti protokola so samo en kirurški poseg, opravljen v splošni anesteziji in izdelava osnovnih mostičkov za vsadke v 24 urah, od posega. Umestitev vsadka se načrtuje s pomočjo 3D digitalne rentgenske slike že pred samim posegom in, po potrebi tudi z računalniško rekonstrukcijo bolnikove čeljusti. Kot je navedeno zgoraj, se operacijski postopek izvaja v splošni anesteziji, kjer se hkrati opravi več posegov: ekstrakcija (odstranitev) zob, odstranitev prisotnih vnetnih procesov, modeliranje alveolarne grebena, namestitev 4-6 vsadkov na čeljust in po potrebi regeneracija kosti. Med kirurškim posegom se na vsadke namestijo tudi protetični nastavki ter se vzame odtis za izdelavo začasnih zob. Po posegu bolnik ostane pod zdravniškim nadzorom v polikliniki. V 24 urah po postopku se izdelajo začasni osnovni mostički na vsadkih. V večini primerov ni po operacijskih zapletov, otekline in bolečine so minimalne. Približno štiri mesece po postopku so izdelani končni zobje, postopek pa traja približno 7 dni. Končni rezultat je najvišje možne kakovosti in estetike, izdelan z najnovejšo tehnologijo (CAD-CAM).

Za uspešno izvajanje IMED protokola je potrebna tudi ekipa strokovnjakov, ki vključuje tudi specialista za oralno kirurgijo in protetiko, polivalentnega zobozdravnika, anesteziologa in tehnike anesteziologije, medicinske sestre, zobne tehnike in podporno osebje. V postopek zdravljenja in izvajanje terapije je skupaj vključeno najmanj 14 ljudi. Ena izmed večjih prednosti zdravljenja s tem protokolom je, da se terapija lahko izvaja tudi pri atrofični čeljusti. Pri visoki stopnji atrofije čeljusti se uporabijo vsadki, ki se zasidrajo globoke v ličnice.

IMED protokol terapija ima v primerjavi s klasično implantatno-protetično več prednosti od klasične metode. Čas zdravljenja se izdatno skrajša, kirurški del zdravljenja za bolnika ni več tako neprijeten, po operacijske težave pa so minimalne. V roku 24 ur pa se s pomočjo začasnih mostov bolniku vrne funkcionalnost.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
17.07.2024 ob 06:41
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close