Zbirnik nasvetov za zdravje

V Mesecu aktivnosti za zdravje smo v sodelovanju s strokovnjaki preverili in zbrali nekaj ključnih nasvetov za zdravje.

Poznate članke, ki se začnejo s: 5 korakov za …, 10 nasvetov o … in 7 stopenj do …, ki jih mediji radi objavljamo? Med.Over.Net je v mesecu aktivnosti za zdravje v sodelovanju s strokovnjaki in pod pokroviteljstvom Vzajemne, d.d., preveril in zbral nekaj izmed njih.

V želji, da vam olajšamo iskanje, vam predstavljamo 5 ključnih področij za zdravje, ki jim velja slediti, da bi bili bolj zdravi in da bi se bolje počutili:

  • Dihanje
  • Gibanje in počitek
  • Voda in hrana
  • Antistresna drža
  • Preventivni pregledi

Dihanje

Dihanja je ključno za oskrbovanje telesa s kisikom, pretok energije po telesu in sproščanje telesa. Dihanje, ki prinaša vse, kar potrebujemo, se začne v trebuhu. Ko vdihnemo, se trebuh in ledveni del premikata v vse smeri, ko izdihnemo, s trebušnimi mišicami iztisnemo ves zrak in telo se popolnoma sprosti. Z dihanjem tudi umirjamo svoje misli.

Gibanje in počitek

V udobnem sedečem položaju in pomanjkanju časa je težko najti motivacijo. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki ne vzamejo veliko časa, energije in jih lahko izvajate brez dodatnih stroškov. Pomagali vam bodo, da jutri “zares” začnete. Izgovor, da nimate časa, ker vas sodoben način življenja »zapira« v prostore, vas lahko vodi v resne telesne okvare, bolezni in kronične bolečine, zato je najpomembnejša motivacija in želja po spremembi. Ravno ta vodi k boljšemu, bolj zdravemu način življenja. Jo lahko najdete?

Voda in hrana

Voda je ena največjih dragocenosti in danosti narave. Izredno pomembna je za naše počutje in lepoto. Če ste med tistimi, ki popijejo premalo vode, boste zagotovo našli razloge, zakaj večkrat poseči po kozarcu vode.

Pomeni hrane za človekovo zdravje poznamo vsi. Zadnji dokazi o tako imenovani “osi črevesje – možgani” pa so dali nove izsledke tudi o pomenu in vplivu prehrane na duševnost in možgane.

Antistresna drža

Sprostite se! Zaslužite si, to je dobro za vas! In traja manj časa, kot si mislite. Za oddih vam ni treba hoditi v SPA centre ali terme. Upoštevajte teh 10 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se sprostite in si naberete novih moči v manj kot 15 minutah.

Preventivni pregledi

Preventivni pregledi so pomemben del preprečevanja bolezni in ohranjanje kakovosti zdravja ljudi. Način življenja večine ljudi je neustrezno. Stres, slaba prehrana, vse večja pasivnost in odvisnosti ustvarjajo ugodne pogoje za razvoj številnih bolezni. Po statističnih podatkih naj bi po pojavnosti in smrtnosti prednjačile srčno – žilne bolezni, rak, bolezni dihal in revmatične bolezni. Simptomi teh bolezni se lahko več mesecev ali let pritajeno razvijajo in uničujejo telo. Z rednimi preventivnimi pregledi povečamo možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni ter pravočasno, uspešno zdravljenje.

Preverite, kakšen je vaš odnos do zgoraj omenjenih ključnih napotkov do zdravja in dobrega počutja in po potrebi vpeljite v svoj vsakdan kakšno spremembo. Ne pozabite, da ste vi prva in ključna oseba, ki lahko največ naredi za svoje zdravje. Začnite danes.
Hvala Vzajemni zdravstveni zavarovalnici za pomoč pri pripravi vsebin.

Več o Vzajemni in njenih paketih za zdravje >

 

Vabljeni k ogledu videa

https://youtu.be/s3u8ANms5gs

 

 

Več novic

New Report

Close