Spomladansko čiščenje – vas še čaka?

anonimni uporabnik, 25. april 2016
Ostalo

Ko sončni žarki posijejo skozi okna, nagajivo posvetijo v kotičke stanovanja, veste da je čas za spomladansko čiščenje.

Ko sončni žarki posijejo skozi okna, za katera se ne spomnite, kdaj ste jih nazadnje pomili in nagajivo posvetijo v kotičke stanovanja, kjer se je v zadnjih mesecih pridno nabiral prah, veste, da je čas za spomladansko čiščenje in sesanje doma. Od stropa do tal.

Prebudite svoj dom iz zimskega spanja

Ste pripravljeni? Izberite živahno glasbo za potrebno mero energije, odprite okna in zavihajte rokave!

philips_0004_ciscenje1

Kuhinjske omarice in vrata temeljito prebrišite z vlažno krpo in blagim čistilom. Če je barva na vaših stenah pralna, ne bo škodilo, če nežno obrišete tudi stene. In ko boste že enkrat na lestvi, ne pozabite očistiti tudi luči. Presenečeni boste, koliko prahu se je nabralo na njih.

philips_0005_ciscenje2

Prezračite postelje in obrnite ležišče na drugo stran. Snemite zavese in jih operite. Zdaj boste še bolj motivirani za čiščenje oken. Pomlad je tudi pravi čas za inventuro v omari. Lahka oblačila premaknite na nižje police, težja pa na višje, ob tem preglejte, česa niste oblekli že celo večnost in podarite najbližji dobrodelni ustanovi.

philips_0002_sesanje1

Sedežna garnitura in preproge so se čez zimo prepojili s prahom, umazanijo in klicami, ki lahko neugodno vplivajo tudi na vaše zdravje. Zato potrebujejo posebno obdelavo. Sedežno garnituro in preproge temeljito očistite s posebno peno, ki jo izsesate s sesalnikom. Pri tem na široko odprite okna, da boste pospešili sušenje.

philips_0003_sesanje2

Če po vaših tleh tekajo otroške nogice in pasje ali mačje tačke, potem so tla najverjetneje umazana hitreje, kot jih lahko očistite. Čiščenje pa bo brez dvoma lažje, če se opremite s primernimi čistili in kakovostnim sesalnikom. Brezžični pokončni sesalnik Philips PowerPro Aqua in mokro-suhi sesalnik Philips AquaTrio Pro imata skupno misijo: čisto stanovanje. Se pa zadeve lotevata popolnoma drugače. Če se umazanije želite znebiti hitro in takoj, je za vas pravi prvi, ki je vedno pri roki. Če si za to raje vzamete čas in stvar opravite temeljito, vas bo bolj zanimal drugi.

Najpogostejše napake, ki jih delamo pri sesanju stanovanja

Sesanje stanovanja z novimi, kakovostnimi sesalniki, ki jih dandanes najdete na trgu, res ni zahtevna naloga. Vseeno pa je dobro upoštevati nekaj nasvetov, da bo vaš dom zasijal kot nov. Preverite, katere so najpogostejše napake, ki jih delamo prav vsi.

  • Čakamo, da je vrečka za prah polna do roba in še malce čez.
  • Sesamo z zamašenim filtrom. Priporočena menjava HEPA filtrov je po vsaki šesti menjavi vrečke.
  • Ne uporabljamo priloženih dodatkov, kot so krtačke in drugi nastavki.
  • Ne očistimo sesalne krtače, čeprav se je na njej nabral cel šop las.
  • Sesamo, ko nas začneta prah in umazanija motiti, namesto da bi sesali denimo vsako nedeljo.

Preverite, katere prednosti vam ponujata nova sesalnika Philips: PowerPro Aqua in Aqua Trio Pro.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
16.07.2024 ob 21:20
113,027
16.07.2024 ob 17:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close