Potrjen plan “Skupaj za družbo zdravja”

anonimni uporabnik, 12. april 2016
Ostalo

Letošnjo pomlad se veliko dogaja. Poteka Mesec aktivnosti za zdravje, izbrali so Mojega zdravnika, zaključila se je…

Letošnjo pomlad se na področju krepitve zdravja veliko dogaja. Poleg tega, da na Med.Over.Net poteka Mesec aktivnosti za zdravje, je bil razglašen Moj zdravnik, ki ga vsako leto izbirajo pri reviji Viva, NIJZ je organiziral  konferenco Skupnostni pristop za krepitev zdravja, na kateri so bili predstavljeni pristop za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju, socialna aktivacija ter primeri dobrih praks, v državnem zboru se je zaključila javna razprava o predlogu Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov in 5. 4. 2016 je na NIJZ potekalo srečanja v okviru ciljnega raziskovalnega projekta (CRP) z naslovom “Razvoj nevladnih organizacij na področju zdravja in krepitev povezanosti“, katerega se je udeležil tudi Zavod Med.Over.Net. 41 predstavnikov najpomembnejših organizacij je razpravljalo in izmenjalo informacije o stanju nevladnih organizacij s področja zdravja v Sloveniji, o njihovih potrebah in ovirah za njihov razvoj.

NVO_1.1jpg

Posvet “Razvoj nevladnih organizacij na področju zdravja in krepitev povezanosti”. Pogovor med panelom in udeleženci je vodila Vesna Kerstin Petrič, Ministrstvo za zdravje.

Poleg tega so konec marca poslanci državnega zbora z 59 glasovi za in 16 proti potrdili strateški dokument za prihodnjih deset let, Resolucijo o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2016-2025 “Skupaj za družbo zdravja”.

S tem dokumentom na Ministrstvu za zdravje naslavljajo ključne probleme zdravja in sistema zdravstvenega varstva v Sloveniji in postavljajo temelje za zdravje v vseh politikah.

Z dokumentom odgovarjajo na potrebe prebivalstva. Resolucija predstavlja podlago za razvoj zdravstva v Sloveniji v naslednjih desetih letih ter za pripravo in sprejetje ustreznih predpisov s področja zdravstvenega zavarovanja in zdravstvene dejavnosti ter ohranja vizijo kakovostnega in vsem dostopnega javnega zdravstva.

Resolucija je tudi pogoj za črpanje evropskih kohezijskih sredstev do leta 2020.

Več informacij o Resoluciji najdete na spletni strani Ministrstva za zdravje, kjer so objavljeni tudi prispevki sodelujočih.

logo_zavod_vse_bo_v_redu_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d. Še več zanimivih zgodb in koristnih nasvetov s področja zdravega življenja si preberite na portalu Vse bo v redu.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,655
29.07.2024 ob 22:22
113,027
29.07.2024 ob 17:00
Preberi več

Več novic

New Report

Close