Prva poporodna šola v Sloveniji

anonimni uporabnik, 25. marec 2016
Ostalo

Delavnica bo potekala ob četrtki od 10. do 12. ure, popoldanska v sredo od 17.30 do 19. ure. Varstvo organizirano.

Nastala je PRVA CELOSTNA POPORODNA ŠOLA V SLOVENIJI za mamice z dojenčki. K njenemu ustvarjanju so povabljene izvrstne izvajalke. Prvič bo potekala od aprila do junija 2016 na Lavrici pri Ljubljani.

Zakaj POPORODNA ŠOLA?

Anketa, ki je potekala pozimi, je pokazala, da osnovna podpora, ki jo nudi zdravstveni sistem materam po porodu še zdaleč ni dovolj in da si mamice želijo več.

Pregled pri ginekologu, obiski patronažne službe in obisk pri pediatru poskrbijo res za osnovne zdravstvene potrebe mamice in dojenčka. Po potrebi mamice z dojenčki usmerijo tudi k dodatnim specialistom, kadar gre za opažene težave. Mamice pa iščejo več in tudi potrebujejo več. Časa imajo dovolj, rade bi bile najboljše mamice in nimajo ne znanj, ne izkušenj.

poporodna_naslovna

“Če bi mi takrat, ko sem imela dojenčka, kdo podaril tole POPORODNO ŠOLO, bi bila morda še bolj zadovoljna mamica.
Gotovo bi se manj bala, bila manj zmedena, tudi kakšna bolezen bi bila manj in ja, morda bi imeli še kakšnega dojenčka, če bi se bolje počutila v sebi kot mama. Veliko sem se naučila na Združenju Naravni začetki in potem začela ustvarjati, zdaj že ogromno mrežo posameznic in združenj, ki nudimo podporo mladim mamicam, ki prihajajo.
Res sem srečna, da lahko to delam in delim svoje izkušnje in mi je toplo pri srcu, ko vidim, kako so mamice presenečene, da obstaja dodatno srčno znanje, ki smo ga razvile iz svojih izkušenj mnoge ženske. Prav presenečene so in vidim, da kar hitro spoznajo, kako dobro to sestrstvo in naše izkušnje za njih,”

povzame mag. Radmila Pavlovič Blatnik razloge za to, zakaj se je odločila in ustvarila ta program za mlade mamice.

Program

Poporodno šolo je oblikovala mag. Radmila Pavlovič Blatnik univ. dipl. psih. in jo sestavlja sklop 12 delavnic izvrstnih strokovnjakinj, ki mamicam ponudijo potrebno znanje in srčno podporo za zgodnje materinstvo. Več o programu >.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,477
17.07.2024 ob 04:35
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close