”Petke sezuj in varno potuj”

anonimni uporabnik, 12. april 2012
Ostalo

Z dobrodelno dražbo in razprodajo čevljev z visoko peto želijo organizatorji opozoriti, da vožnja v visokih petkah ni varna.

”Petke sezuj in varno potuj” je slogan dogodka, s katerim želijo ambasadorji Zavoda Varna pot preko mode in estetike javnost opozoriti na pomembnost vsakega posameznika pri prizadevanju za večjo varnost v cestnem prometu.

Z dobrodelno dražbo in razprodajo čevljev z visoko peto želijo opozoriti, da vožnja v visokih petkah ni varna in da se je potrebno, preden se odpeljemo, preobuti v čevlje brez pete. Visoke pete ne sodijo v avto, saj je odziv nog v obutvi z ravnim in udobnim podplatom bolj kontroliran, občutek za vožnjo pa neprimerljivo boljši.

K sodelovanju pri dobrodelni akciji je Zavod Varna pot povabili tudi znane Slovenke, ki so pripravljene podariti kakšen prav poseben par čevljev s katerega njim pomembnega dogodka oz. nastopa ali pa so jim čeveljci preprosto nehote obtičali v omari. Na ta način bodo s svojo prepoznavnostjo in zgledom pomagale širiti glas o tej nekoliko drugačni dobrodelni akciji. Do sedaj so sodelovanje potrdile številne ambasadorke.

BEE151EA-8461-11E1-A41B-4FAE65B94067

Njihovi čevlji se bodo dražili na dobrodelni dražbi 21. aprila ob 17. uri na Ljubljanskem gradu.

Pridružite se akciji tudi vi

Vse ljubiteljice visokih petk vabljene, da pobrskate po omari in v kolikor najdete par nikoli ali enkrat nošenih čevljev, ki jih ne boste potrebovale in ste jih pripravljene podariti v dobrodelne namene, da jih prinesete v Citypark, nakupovalno središče Ljubljane vse tja do 20. aprila 2012.

Zbrani čevlji se bodo prodajali na dobrodelni razprodaji v soboto, 21. aprila, od 9. do 15. ure prav v Cityparku.

Izkupiček od prodanih čevljev bo namenjen izvedbi preventivno-izobraževalnih delavnic Zavoda Varna pot za mladostnike in starše.

Ali tudi vi vozite avto v visokih petah? Vabljeni, da delite svoje izkušnje in mnenja v temi na forumu Starševski čvek, kjer je tudi anketno vprašanje o vožnji z visokimi petami.

Imate občutek, da nimate besede pri prometni varnosti? Katere teme se vam zdijo pomembne in kateri problemi najbolj pereči? Predstavite svoj pogled na prometno varnost in preberite izkušnje ter poglede ostalih na forumu Varna pot.

 

Po izboru uredništva Med.Over.Net

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
30.03.2024 ob 10:27
297,478
18.07.2024 ob 02:15
113,029
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close