5. maj – Mednarodni dan babic

anonimni uporabnik, 07. maj 2012
Ostalo

Ponuja priložnost za informiranje, proslavljanje in motivirianje. Vabljeni na festival zdravstvene in babiške nege.

5. maja 2012 obeležujemo mednarodni dan babic, ki ga letos vodi moto Svetovne babiške konfederacije “Svet potrebuje babice zdaj bolj kot kadarkoli”. Moto je bil enak tudi v lanskem letu.

Mednarodni dan babic je zelo pomemben za zavedanje pomena babištva na lokalnem, nacionalnem, regionalnem in globalnem nivoju. Ponuja priložnost za informiranje, proslavljanje in motivirianje. Poročilo stanja babištva iz leta 2011 poudarja pomembnost babištva pri zmanjševanju umrljivosti mater in novorojenčkov, ter babištvo kot edini način za doseganje določenih milenijskih razvojnih ciljev, sprejetih s strani držav članic Združenih narodov.

5. maja so se babice ob praznovanju mednarodnega dneva babic, s tradicionalnim pohodom srečale na Šmarni gori.

Dogodki ob letošnjem mednarodnem dnevu medicinskih sester in babic

Letos ob tem dnevu prvič poteka neke vrste festival zdravstvene in babiške nege, ki bo zanimiv tudi za druge izven stroke. Potekal bo v sredo 9. maja in četrtek 10. maja 2012, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vsi nasveti, meritve, informacije, letaki in drugo bodo na voljo brezplačno.

Ogled programa prireditve si lahko ogledate tukaj www.zbornica-zveza.si/Dokument.aspx?ID=141

Vir: Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije

Ekipa Med.Over.Net-a se pridružuje pacientom in varovancem, v imenu katerih čestitamo in se hkrati zahvaljujemo vsem babicam ter medicinskim sestram za požrtvovalno in strokovno opravljanje svojega dela.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
17.07.2024 ob 19:30
297,478
17.07.2024 ob 22:03
113,028
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close