Najdi forum

Simpromi menopavze

Zelo me mučijo simptomi menopavze: glavoboli, oblivi, nespečnost, menjavanje rzpoloženja, utrujenost,…Imam tudi težave z jetri in žolčem.

Odločila sem se z NHT, nebi pa rada tablet. Ali lahko v tem primeru dobim ustrezno kremo/razpršilo? Ali je nujno da dobim estrpgen in progesteron?

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
Meno, 08.01.2026 ob 19:15

Zelo me mučijo simptomi menopavze: glavoboli, oblivi, nespečnost, menjavanje rzpoloženja, utrujenost,…Imam tudi težave z jetri in žolčem.

Odločila sem se z NHT, nebi pa rada tablet. Ali lahko v tem primeru dobim ustrezno kremo/razpršilo? Ali je nujno da dobim estrpgen in progesteron?

Lp

Seveda. Estrogene lahko dobite v obliki gela ali pršila, progesteron pa zagotovimo z materničnim vložkom (Levosert ali Mirena). Učinkovito in varno, priporočam.

Srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Pozdrav,

še to me zanima.

A potem prav sklepam, da je bolje imeti gel oz razpršilo kot tablete?

Hvala za odgovor.

LP

Odgovor na objavo uporabnika
Meno, 12.01.2026 ob 14:27

Pozdrav,

še to me zanima.

A potem prav sklepam, da je bolje imeti gel oz razpršilo kot tablete?

Hvala za odgovor.

LP

ja, prav imate. Za uporabo preko kože uporabljamo telesu identične estrogene in pri taki aplikaciji je najmanj stranskih učinkov in vplivov na jetra.

lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close