Dan ozaveščanja o srčnem popuščanju

anonimni uporabnik, 11. maj 2012
Ostalo

Delovna skupina za srčno popuščanje pri Združenju kardiologov Slovenije, je ob Evropskem dnevu o ozaveščanju za srčno popuščanje, pripravila nekaj aktivnosti…

Srčno popuščanje je resno bolezensko stanje, pri katerem srce ne more prečrpati dovolj krvi, da bi organizmu zagotovilo dovolj kisika in hranilnih snovi. Je lahko posledica katerekoli srčne bolezni.
Srčno popuščanje prizadane približno 6 milijonov Evropejcev v vseh starostnih obdobjih. Zaradi omenjene bolezni, je hospitaliziranih več pacientov kot zaradi katerekoli oblike raka. Mnogo bolnikov se ne zaveda, da imajo to bolezen, saj jo zaradi simptomov pogosto zamenjujejo za utrujenost, dušenje ali pa simptome pripisujejo kar “normalnim” znakom staranja.

V okviru European Heart Failure Awareness Day (Evropski dan o ozaveščanju za srčno popuščanje), je delovna skupina za srčno popuščanje pri Združenju kardiologov Slovenije, pripravila aktivnosti in novo spletno stran alivasesrcepopusca.si. S tem želijo povečati ozaveščenost o srčnem popuščanju med laično in strokovno javnostjo. Več informacij najdete na spletni strani Heart Failure Matters.

Aktivnosti za osveščanje o srčnem popuščanju, bodo v večjih slovenskih krajih potekale med 10. in 13. majem 2012. Lokalni organizatorji bodo v ta namen postavili stojnice, kjer bodo predstavljali značilnosti srčnega popuščanja, načine zdravljenja, možnosti samooskrbe bolnikov in možnosti za preprečevanje srčnega popuščanja.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,480
17.07.2024 ob 19:30
297,478
17.07.2024 ob 20:09
113,028
17.07.2024 ob 19:29
Preberi več

Več novic

New Report

Close