Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Prosim pomoč – 4 indukcije ali 2+2?

Prosim pomoč – 4 indukcije ali 2+2?

Kot že veste, kupujem novo kuhinjo. Že včeraj ste mi pomagale glede stekla, ki ga bom montirala naknadno.

Zdaj pa nakupujem kuhališče. Kuham ne orto veliko, posodo bom nakupila vso novo, ker je nimam (predvidevam da magnetno). Zdaj pa ne vem, ali se mi bolj splača kupiti vse 4 indukcijske plošče ali 2 indukcijski in 2 steklokeramični.

S čim bi bolj profitirala?

Hvala hvala hvala.

Evo spet jaz:))- svetujem ti 4 indukcijske

enako, priporočam 4 indukcije

Tudi jaz priporočam 4 indukcije.
Če boš kupila 2+2, boš po mojem itak kuhala samo na indukciji.

Če slučajno kuhaš kavo v kafetjeri, potem rabiš vsaj eno neindukcijsko kuhališče. Ker kafetjera je aluminijasta in ne bo delalo na indukciji. Sicer pa seveda štiri indukcije. Pa preveri, če imate dovolj elektrike v kuhinji za 4 indukcije + pečica. Da ne bo treba potem naknadno sten razbijati in vleči kablov. Poznam dvoje, ki so to potem delali.

Evo, tudi jaz ti priporočam 4 indukcije. Sama sem pa ravno zaradi kafetiere izbrala 2+2.

Najlepša vam hvala punce.

kitajkas tajvana, a to misliš napetost ali kaj? Kje to preverim?

Ne eno ne drugo. Jaz bi kupila 2 indukcijski/leramicni in 2 plinski. Kaj bos ce stroma zmanjka?

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Moj nasvet je 2+2.
Prednosti:
– ne rabis zamenjati vseh posod naenkrat, ker je to velik strosek;
– Ker vecinoma kuham v teflonkah, ki so v vecini nemagnetne, uporabljam navadni plosci;
– palacinke je na indukciji zelo tezko speci;

Je pa res, da za hitro pogrevanje in kuhanje veliko bolj prav prideta indukcijski plošči.
Ce kupiš 2+2, izkoristiš prednosti obeh 🙂

Lep in pozitiven dan,
Tejcika

Uff, tudi pri nas je oči za plin in tu, kjer zdaj živim (t.j. doma) imamo plin po ceveh, v tej novogradnji kamor se selim pa plin ni bil predviden in bi morala imeti bombo, ki pa mi ni ravno simpatična (nekako se jo bojim, pa še ni mi težka se mi zdi za upravljanje).
Zaenkrat še nisem ful kuharica. Sem delala bilanco in ugotovila, da še v življenju nisem uporabila več kot dveh plošč naenkrat. Uporabljam pa pečico kar dosti.

No, tole je pa dober nasvet, ker namreč obožujem zrezke, ki jih pečem skoraj vsak dan v teflonastih ponvah. Torej ponve ne obstajajo za indukcijske plošče? Strošek za posodo bo itak velik, ker se selim na frišno in mi mami “ne pusti”, da bi njeno posod ukradla. 🙂
Pa palačinke tudi rada pečem, ja. 🙂

to pa ni res, da se ne da speči palačinke na indukciji – se da, brez problema, uporabljam pa navadno železno ponev

dobi pa se tudi teflon za indukcijo

No, jaz sem pa ze ves cas na plinski bombi in mi je to normalno.
Sem pa tudi jaz razmisljala, ko smo kupovali kuhinjo, takrat samo o steklokeramicni, pa sem sla na 2+2, ker kaj, ce zmanjka stroma.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Kupi 4 indukcijske. Jaz sem 2+2, ker imam staro AMC posodo, ki ne paše na indukcijo. Sedaj kuham samo na indukcijo (samo, kadar imam več posod bolj z nejevoljo vklopim še tisto navadno). Kupila sem nekaj posod in sicer po katalogu, neki Stoneline, ali nekaj podobnega (mislim, da so jo imeli tudi v katalogu Quelle). Je odlična, ne prime se prav nič, pa še spraskat se ne more tako kot teflon.
Za palačinke sem si kupila ponev (mislim, da je Tefal) za indukcijo in palačinke so zdaj na dnevnem redu. Prej se jih zlepa nisem spravila pečt, ker je na navadnem štedilniku tako dolgo trajalo, da se je spekla količina od 30 palačink naprej….

Imam kombinirano in sem zadovoljna. Ravno zaradi kafetjere, ker sem šele prejšnji teden našla tako za na indukcijo in sem 2 leti kuhala kavo na “navadni” plošči. Uporabljam vse plošče, nekaj posode sem dobila kot darilo ob vselitvi in mi ne paše na indukcijo. Zdaj si ogledujem ta veliko ponev iz Spar akcije, ker je zelo dobra in tudi ne gre na indukcijo.

Palačinke se lepo peče tudi na indukciji.

Jaz bi danes kupila enako, če bi pa obstajala kombinacija 3 indukcije in 1 navadna bi pa vzela to 🙂

Tu SPLOH ni vprašanja – 4 indukcije in pika!

Tejcikini argumenti so čisto mimo – palačinke se na indukciji odlično peče (10 sekund na vsaki strani), teflonke za indukcijo obstajajo čisto normalne (Tefal jih dela in so odlične – boljše kot aluminijaste, ker so bolj težke, poleg tega pa sploh niso izjemno drage – cca 35 Eur ena), celo teflonke za peko palačni za indukcijo obstajajo.

Tako da, od tistih, ki imajo indukcijo, ti bo 95% ljudi reklo, boknedaj steklokeramične zraven mešat.

Kje si našla kafetiero za indukcijo?

Čakam na novo kuhinjo pa sem si naročila steklokeramično ploščo .Me pa zanima v čem je razlika med steklokeramično ploščo in indukcijsko ploščo?Za odgovor se vam zahvaljujem.

Indukcija je zakon! Jaz imam 2+2, ker nisem prej na MON vprašala za nasvet pa mi je žal. Palačinke, zrezke, kavo…vse zrihtamo na indukciji tik-tak. Ostali dve uporabim le izjemoma, pa ratam kar živčna zraven, taka razlika je v hitrosti. Glede posode pa še informacija, da so vredu vse EMO posode in litoželezne.

Glede elektrike pa naj ti en štromar pogleda, če vse štima, zna res biti problem zaradi prevelike obremenitve.

Koliko pa rabi indukcija več KW, mi imamo steklokeramiko in s pečico skupaj bi bila poraba okrog 11KW, če bi vse naenkrat bilo prižgano. Ampak kot je ena napisala, v precej dolgem kuharskem stažu še nikoli niso vse štiri naenkrat gorele + pečica. Ponavadi kuham na dveh, redko treh.

Zaradi bojazni, da ne bi bilo elektrike vzeti 2+2 je brez veze. Ko smo mi delali hišo, nas je oče prepričal za dodatni dimnik, če bi slučajno elektrike zmanjkalo, da bi tja postavili gašperček. Pred parimi leti smo dimnik podrli.

Sama bi vzela 2+2, ker imam veliko AMC, še ta starega, ki ne gre na indukcijo. Se hitri pokrovki ne mislim odpovedat, 1000€ za novo pa tudi ne dam, ker je ta čisto OK.

New Report

Close