Za jasen vid na vseh razdaljah

Uredništvo, 14. maj 2015.

Imate zamegljen vid med branjem knjige, uporabo mobilnega telefona, računalnika ali nasploh med opravili, ki zahtevajo izostritev bližnjih predmetov?

Imate zamegljen vid med branjem knjige, uporabo mobilnega telefona, računalnika ali nasploh med opravili, ki zahtevajo izostritev bližnjih predmetov?

jasen-vid-reklama

Po štiridesetem letu starosti tovrstne težave niso prav nič posebnega. Gre za naravni pojav, imenovan starostna slabovidnost ali presbiopija. Ne gre za bolezen ali obolenje, temveč za zelo pogosto stanje, ki je posledica staranja. Očesna leča postaja vedno manj prožna, zato se zmanjša njena sposobnost spreminjanja oblike pri prilagajanju na bližnje predmete.

Zamegljenost vida med branjem oziroma med opravili, ki zahtevajo izostritev bližnjih predmetov, velja za najočitnejši simptom presbiopije.

A za to obstaja rešitev

PureVision2-Presbyopia-HR-brez

Posebno učinkovita in izjemno udobna izbira zoper omenjene težave so mehke multifokalne kontaktne leče Biotrue® ONEday in  PureVision®2 za presbiopijo podjetja Bausch + Lomb.

Podjetje, ki se z inovativnostjo na področju optičnih izdelkov in visoko stopnjo natančnosti izdelave odlikuje že več kot 150 let, s svojimi novostmi ponovno dokazuje, zakaj so njegovi izdelki že vrsto let sinonim za inovativnost, najnovejšo tehnologijo, vrhunsko kakovost, udobje in zanesljivost. Oba izdelka, ki očesu omogočata, da predmete na vseh razdaljah izostri na naraven in enostaven način, se med drugim ponašata z revolucionarnim materialom leče (HyperGel™ in silikon hidrogel), ki ga odlikuje visoka vsebnost vode in prepustnosti kisika ter s tehnologijo izdelave High Definition™ optike, ki zagotavlja posebno dobro vidljivost v slabših svetlobnih pogojih ter zmanjšuje nezaželeno sevanje in bleščanje.

Medtem ko dnevne kontaktne leče Biotrue® ONEday ohranjajo vlažnost tudi po 16 urah uporabe in se ponašajo z 78-odstotno vsebnostjo vode, mesečne kontaktne leče PureVision®2 zagotavljajo jasen vid na vseh razdaljah, odlično vlaženje, enostavno vstavljanje in udobno nošenje s ComfortMoist™ tehnologijo, zdrave in jasne oči pa tudi zahvaljujoč izredni prepustnosti kisika. Glavna posebnost obeh leč pa je nova naslednja generacija napredne 3-stopenjske zasnove leče, kar omogoča boljšo vidljivost na blizu, širše območje za boljšo vidljivost na srednje daleč, ter ohranja bolj naravno vizualno izkušnjo na daleč. To je še posebej pomembno v sodobnem svetu računalnikov ter pametnih naprav.

biotrue-presbiopija-mala

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več