V tem primeru poseg na oprsju krije zdravstvena zavarovalnica

I. K., 27. marec 2024
Žensko zdravje
Foto: Profimedia

Veliko oprsje lahko povzroči resne težave.

Posegi na dojkah, še zlasti povečanje dojk z vsadki, spadajo med najpogostejše lepotne operacije na svetu. Veliko žensk pa si želi ravno nasprotno – zmanjšanje oprsja. Velika teža dojk lahko namreč povzroča resne in boleče težave. Te posege krije zavarovalnica.

“Pacientke s prevelikimi dojkami imajo težave z vratno in torakalno hrbtenico, kar se z leti samo še stopnjuje. V naši ambulanti pacientke pregledamo, napotimo k ortopedu, ki poda mnenje, če se v gubi pod kožo pojavijo kožne spremembe, je potreben tudi pregled pri dermatologu in z vsemi izvidi pacientko napotimo k plastičnemu kirurgu, ki se odloči za ustrezen poseg – redukcijsko mamoplastiko. Ta poseg med drugim opravljajo v Ljubljani in Novem mestu,” je razložila Maja Milohnoja Berčič, dr. med., spec. s Centra za bolezni dojk ZD Ljubljana.

V zadnjem letu ni bila zavrnjena nobena pacientka, še pravi naša sogovornica. “Mnogim strokovnjaki ženskam sicer najprej svetujejo, naj poskusijo shujšati, nekatere pacientke pa si tudi premislijo, saj bolniški dopust po operaciji traja do tri tedne.” Na vprašanje, ali obstajajo kakšne starostne omejitve, dr. Milohnoja Berčič odgovarja: “Omejitve so pri starejših pacientkah, če imajo več pridruženih bolezni (težave s srcem, pljuči ipd.), mlajšim pa vedno svetujemo, naj najprej zanosijo, donosijo, rodijo, dojijo in potem še malo shujšajo, nato pa se lahko še vedno odločijo za poseg.”

Avtor
Piše

I. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
3,824
14.04.2024 ob 09:48
1,538
03.04.2024 ob 18:19
911
18.04.2024 ob 19:20
Preberi več

Več novic

New Report

Close