V Pomurju družinske počitnice še nikoli tako zabavne

Uredništvo, 21. oktober 2013.

To so kraji, ki polnijo z energijo, čudovito naravo in doživetji, ki nas grejejo še dolgo potem, ko smo zapustili Pomurje. Za družine je tukaj poskrbljeno, saj so ustvarili družinam prijazno ponudbo.

To so kraji, ki polnijo z energijo, čudovito naravo in doživetji, ki nas grejejo še dolgo potem, ko smo zapustili Pomurje. Za družine je tukaj poskrbljeno, saj so ustvarili družinam prijazno ponudbo različnih aktivnostih.

Pristen stik z naravo

pomurska-turisticna-6Še dobro, da je v Pomurju, pri vsem kulinaričnem razvajanju, toliko možnosti za različne aktivnosti v naravi. Kolesarske in pohodniške poti, ki se prepletajo po celotnem območju, so primerne tako za aktivne kot rekreativne kolesarje  in pohodnike. Podate se lahko po ravninskem delu Pomurja, ali se odpravite med griče Goričkega in Prlekije. Ob tem vas bodo spremljala neskončna polja, lesketajoča reka Mura, griči prekriti z vinogradi in nekje v daljavi boste slišali klopot znanilcev jeseni. Tukaj spoznavate tudi živalski svet, naj bo to življenje čebel ali jahanje v naravi. Turistične kmetije poleg pristne pomurske hrane nudijo tudi možnost spoznavanja živali, ki so doma na kmetiji. Tu se res vrnete nazaj k naravi – z obiskom zeliščnih in zelenjavnih vrtov in nato z uporabo sestavin v kuhinji.

Raziskovanje preteklosti s starimi običaji

V Pomurju vedo kako poskrbeti, da se ohranita stara obrt in običaji. Starši, ki želijo, da njihov otrok doživi pristen stik s preteklostjo, se lahko odločijo med mnogimi aktivnostmi, ki bodo polepšale počitnice v teh severno-vzhodnih krajih Slovenije. Morda se preizkusite na lončarskem vretenu, spletete košaro, ustvarite medeno srce, naredite ptičko iz ličja ali spečete perece. Pereci so slano pecivo, ki se prepletajo v neskončnost, kot se bodo vaša doživetja v Pomurju.

pomurska-turisticna-3 pomurska-turisticna-4

Doživetja polni kraji

pomurska-turisticna-7Posebno doživetje je tudi prazgodovinska naselbina v Razkrižju, kjer velikokrat zadiši po prakruhu. Ne pozabite na mistični sprehod ob Bukovniškem jezeru, obdanem z energetskimi točkami, kjer domujejo pravljična bitja. V Banovcih vas čakajo gusarji, s katerimi lahko zaplujete po termalnih vodah in kuhate po robinzonsko. Ob gusarjih ne smemo pozabiti na zaklad! Na voljo sta kar dve razburljivi poti, ki nas vodita do zaklada. Ena v Radencih in druga v avstrijskem Bad Radkersburgu. Obe vodita pustolovsko razpoložene družine skozi vsako mesto peš. Nujna oprema sta zemljevid mesta in zemljevid, ki razkriva, kako priti do zaklada. Kdor na koncu tega razburljivega lova razreši uganko, bo našel tudi svoj osebni zaklad.

Aplikacija »Family Fun Guide«

Kam z družino, ko nam nagaja vreme? Kje je naslednje zanimivo doživetje? Aplikacija Family-Fun-Guide Družinskih centrov z informacijami o Pomurju in regijah avstrijske Štajerske bo odgovorila na vsa vprašanja, ki se porajajo med raziskovanjem teh krajev. Kot vodič po prostočasnih aktivnostih bo poskrbela, da boste seznanjeni z zabavnimi izletniškimi točkami, aktualnimi prireditvami, in vam namignila, kako z družino preživeti dan. Pomurje je idealno izhodišče za družinski potep in pušča možnosti, da ga raziskujete tudi sami. Ne bodite presenečeni, če se v nekem trenutku znajdete sredi ničesar.

pomurska-turisticna-2

Projekt “Družinski centri” delno financira EU, ESRR in MGRT, operativni program čezmejnega sodelovanja Slovenija – Avstrija 2007-2013. Besedilo nujno ne izraža stališča EU.

logo_destiancije_ok logo_EU

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,550
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close