Trebušnjaki so preteklost: S preprosto vajo do ravnega trebuha

Če boste to vajo izvajali pravilno, boste okrepili celoten osrednji del telesa in hrbtenico, odpravili bolečine in …

Če si želite čvrst in raven trebuh, vam ni treba delati nešteto ponovitev trebušnjakov. Da, prav ste prebrali. Poudariti je treba, da je v prvi vrsti pravilna in uravnotežena prehrana bistvenega pomena, gibanje pa je nujno zlo.

Za vas smo poiskali lažji način, kako do zavidljivih trebušnjakov. No ja, vsaj na videz. Vaja je sicer videti preprosta, po nekaj serijah pa boste pošteno čutili trebušne mišice. Skrivnost je v pravilnem dihanju.

»S to vajo, kjer je dihanje ključnega pomena, se aktivirajo in krepijo tudi najgloblje trebušne mišice«,  pojasnjuje Rich Sturla, osebni trener iz britanskega centra za zdravo življenje Results Health & Performance.

Če boste to vajo izvajali pravilno, boste okrepili celoten osrednji del telesa in hrbtenico, odpravili bolečine in izboljšali držo. Tehnika globokega dihanja in »sesanja« zraka in trebušne votline je sicer del pilatesa in joge, brez težav pa jo izvajate samostojno ali v kombinaciji z drugimi vajami.

fit trebuh

  • Takoj ko se zbudite, torej, na prazen želodec, ko ste še v postelji, lezite na hrbet, s pokrčenimi koleni in stopali na vzglavniku. Vdihnite tako globoko, kot bi želeli popek prilepiti na hrbtenico. Bolj, kot zategnete trebušne mišice, močnejše je krčenje in vaja učinkovitejša.
  • Za začetek zadržite za 15 sekund ter ponovite 3 do 5 krat. Bolj napredni lahko začnete s 30 sekundami in kasneje postopoma podaljšujete do 1 minute.
  • Ko boste pripravljeni na težjo različico, se postavite na »vse štiri«, tako da klečite na kolenih in dlaneh, na stolu ali žogi za pilates.
  • Sčasoma boste lahko trebuh držali stisnjen ves čas, ko boste stali ali sedeli.

Z rednim izvajanjem vaje, pravilno prehrano in svojim običajnim treningom, boste dosegli zavidljive rezultate. V svojo vadbeno rutino vključite tudi vajo plank, s katero krepite celotno telo.

Priporočamo vam, da si ogledate video, ki nazorno prikazuje izvedbo te vaje za čvrst in raven trebuh.

Zanimivo iz forumov:

Foto: Pinterest

logo_zavod_vse_bo_v_redu_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d. Še več zanimivih zgodb in koristnih nasvetov s področja zdravega življenja si preberite na portalu Vse bo v redu.

Več novic

New Report

Close