Tako pogosto bi morali imeti spolne odnose

ženske in moške noge v postelji
FOTO: Womanizer Toys, Unsplash

Strokovnjakinja za kitajsko medicino pravi, da je redna spolnost bistvenega pomena za dobro zdravje in da orgazmi preprečujejo bolezni. Razkriva, kako pogosto bi morali imeti spolne odnose glede na svojo starost.

“Ali ste vedeli, da v tradicionalni kitajski medicini nezadostna količina seksa velja za vzrok bolezni?” je strokovnjakinja za kitajsko medicino Nina Cheng na TikToku vprašala svojih 286.000 sledilcev in razčlenila ‘poredne’ številke pri čemer je citirala 2.000 let star tekst Su Nu Jing, ki opisuje taoistične spolne navade in zdravstvene previdnostne ukrepe.

Glede na Su Nu Jing naj bi imeli spolne odnose:

  • V 20ih letih življenja vsake štiri dni.
  • V 30ih letih življenja vsakih osem dni.
  • V 40ih letih življenja vsakih 16 dni.
  • V 50ih letih življenja vsakih 21 dni.
  • V 60 letih življenja enkrat mesečno.

Tisti, ki nimajo partnerja, naj ne bodo zaskrbljeni: tudi samozadovoljevanje naj bi bilo koristno pri preprečevanju bolezni, pod pogojem, da doživijo orgazem.

Pogosta ejakulacija ključna za zmanjševanje raka na prostati

Vendar nekateri strokovnjaki opozarjajo, da bi morali zavoljo zdravstvenih koristi orgazem doživeti večkrat kot navaja starodavni tekst: denimo, raziskave na Univerzi Harvard so pokazale, da je pogosta ejakulacija za moške ključna pri preprečevanju raka na prostati.

Po podatkih raziskave, v kateri je sodelovalo skoraj 32.000 moških, lahko visoka stopnja spolne aktivnosti zmanjša tveganje za nastanek raka na prostati za 33 odstotkov.  

Optimalno število ejakulacij je 21 na mesec ali več kot petkrat na teden, poudarjajo raziskovalci.

Podobno pa je o vplivu življenjskega sloga in spolnosti na zmanjšanje tveganja za raka na prostati za Med.Over.Net povedal že urolog dr. Simon Hawlina, dr. med., iz UKC Ljubljana: “Zdravniki svetujemo zdravo življenje z veliko gibanja, uravnoteženo prehrano, ki vsebuje malo živalskih maščob, veliko sadja in zelenjave, manj stresno življenje, znižanje prekomerne telesne teže in vsaj trikrat na teden spolno aktivnost.

Preberite več o tem, kako z zdravim življenjskim slogom do zmanjšanja možnosti pojava raka na prostati, kot tudi izboljša uspeh zdravljenja.

Koristi so številne tudi za ženske

Ženske pa bi morale doseči vrhunec skoraj vsak drugi dan. Detroitska zdravnica Andrea Pennington je v britanski pogovorni oddaji This Morning povedala, da bi morale ženske doživeti najmanj tri orgazme na teden. “Koristi so številne,” je izjavila. “Lajša stres zaradi depresije in anksioznosti, zaradi tega smo lepše in to je sredstvo za lajšanje bolečin.”

Vir: https://nypost.com/2024/02/20/lifestyle/how-often-you-should-be-having-sex-chinese-medicine-expert/

Avtor
Piše

N. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
21,710
19.04.2024 ob 19:39
399
11.04.2024 ob 08:45
2,556
03.10.2018 ob 20:45
Preberi več

Več novic

New Report

Close