Prepoznajte simptome anemije – slabokrvnosti

Anemija je stanje, ki se pojavi, ko oseba trpi zaradi pomanjkanja mineralov in je ena izmed najpogostejših bolezni na svetu.

Anemija je stanje, ki se pojavi, ko oseba trpi zaradi pomanjkanja mineralov. Je ena izmed najpogostejših bolezni sveta. Anemija ovira prenos kisika v celicah, zaradi česar se pojavi kronična utrujenost, ki je najpogostejši simptom anemije. Pojavljajo se tudi drugi, manj očitni simptomi, ki jih boste prepoznali, če boste pozorni na svoje telo.

Nenavadna barva kože

Brez zadostne količine krvi v žilah koža postane bleda. Ljudje z anemijo imajo lahko rumenkasto obarvano polt, kar je najbolj opazen simptom.

Hladne roke in noge

Ko je krvni obtok slab, kri s težavo pride do okončin, rok in nog. Razlog so nenaravno hladne roke in noge ter pogosto občutek otrplosti.

Občutek šibkosti

Poleg utrujenosti, večina ljudi, ki trpi za anemijo, čuti tudi nenavadno šibkost v mišicah, ki brez zadostne količine kisika, ne morejo ustrezno delovati.

[see url=”https://med.over.net/clanek/slabokrvnost/”]Slabokrvnost[/see]

Pogosti glavoboli

Če je anemija posledica pomanjkanja železa, bodo posledično otekale arterije v možganih, kar lahko povzroči ponavljajoče se in zelo boleče glavobole.

 

Za posvet s strokovnjaki ali uporabniške izkušnje obiščite forum Pediatrija in druge iz mape Zdravstvene posvetovalnice.

 

Uporabniške izkušnje s forumov:

Slabokrvnost (Anemija)

Anemija

Slabokrvnost – zakaj?

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 12:45
284,312
24.06.2021. ob 16:28
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več