Pomoč za onkološke bolnike in dolgotrajno bolne

Na podlagi projekta nudijo brezplačno psihosocialno podporo za bolne in njihove svojce v letih 2014 in 2015. Ciljna skupina so onkološki bolniki, dolgotrajno bolni otroci in mladi ter svojci bolnih.

Bolnemu človeku je poleg klasičnega medicinskega zdravljenja potrebna tudi čustvena opora, saj bolezen po navadi spremljajo zahtevni občutki, kot so bolečina, strah, osamljenost …, katere je še težje izraziti. In to ne samo tistemu, ki to diagnozo dobi, temveč tudi njegovim bližnjim, saj se bolezen dotakne celotne družine.

Z namenom, da pomagajo pomoči potrebnim, so v društvu Srečališče z letošnjim letom v Celju začeli izvajati projekt Psihosocialne oskrbe onkoloških bolnikov ter dolgotrajno bolnih otrok in mladih v celjski regiji, ki je nastal na pobudo predsednice društva Srečališče, socialne delavke Sabine Rožen in vodje projekta, psihologinje Ane Miletić. Projekt v 90 odstotkov finančno podpira Norveški finančni mehanizem, medtem ko so naši partnerji v projektu Splošna bolnišnica Celje, Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani ter Diakonhjemmet University College (Oddelek za socialno delo in družinsko terapijo) iz Osla, Norveška.

delavnice-brezplacne

Na podlagi projekta nudijo brezplačno psihosocialno podporo za bolne in njihove svojce v letih 2014 in 2015. Ciljna skupina so onkološki bolniki, dolgotrajno bolni otroci in mladi ter svojci bolnih. Želijo podpreti celotno družino, ki se sooča z rakom, oziroma dolgotrajno boleznijo in ne samo bolnika. Zato nudijo podporne in terapevtske pogovore za posameznike in družine. Srečujejo ljudi v različnih fazah bolezni in opažajo izboljšanje razpoloženja po pogovoru, v katerem ni treba paziti na sogovornika, kjer je možno deliti celotno zgodbo z ljudmi s podobno izkušnjo in predvsem, kjer se iščejo svetle točke in viri moči.

Zainteresirani pokličete ali jim pišete:

SREČALIŠČE, DRUŠTVO ZA PSIHOTERAPIJO IN SKUPINSKO DELO
POD KOSTANJI 20, 3000 CELJE
tel: 031 512 285
tel: 041 454 415
Kontaktna oseba: Sabina Rožen in Ana Miletić
[email protected]
[email protected]
Spletna stran: www.srecalisce.si/

Vir: Društvo Srečališče

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,466
30.03.2024 ob 10:27
296,879
24.05.2024 ob 15:04
112,996
24.05.2024 ob 07:31
Preberi več

Več novic

New Report

Close