Najbolj nenavadne stvari, ki so si jih za užitek vtaknili v danko: od bombe iz prve svetovne vojne do žive ribe

urgenca
Foto:Profimedia

Pogost razlog za to je spolni užitek, lahko pa tudi duševna bolezen. Približno štiri tisoč Američanov letno pride v bolnišnico zaradi vstavljenega predmeta v danki.

Nova knjiga, ki opisuje zgodovino ekstremnih tehnik samozadovoljevanja, razkriva, kako daleč gredo nekateri v iskanju “popolnega” orgazma – in psihologijo, ki stoji za tem, poroča DailyMail. Spolni terapevt dr. Erik Sprankle je v knjigi DIY: The Wonderfully Weird History and Syience of Mastrubation, dokumentiral najbolj bizarne primere.

Vstavljanje tujkov v danko je presenetljivo pogosto. Podatki kažejo, da vsak dan bolnišnico zaradi te neprijetne poškodbe obišče 10 Američanov.

Zaradi nesrečnika evakuirali celo bolnišnico

Urgentni zdravnik je leta 2022 poročal o odstranitvi dvajsetih igrač Happy Meal iz danke moškega srednjih let, kar po pisanju DailyMaila daje povsem nov pomen sloganu I’m lovin’ it.

Leta 2020 so na Kitajskem 30-letnemu moškemu iz danke odstranili celo ribo. Pacient, ki je ostal anonimen, je trdil, da mu je riba zdrsnila v danko, ko se je po nesreči usedel nanjo, je poročala televizija Guangdong. Velikost ribe, modre tilapije, ni bila razkrita, vendar ribe te vrste običajno zrastejo od 30 do 40 centimetrov.

Leta 2022 pa so v Franciji zaprli bolnišnico v Toulonu, ko je na urgentni oddelek prišel 88-letni Francoz, za katerega se je izkazalo, da je imel v danki osem centimetrov velik artilerijski izstrelek iz prve svetovne vojne. Bolnike in osebje so evakuirali, pri operaciji pa je sodelovala ekipa za onesposobitev bomb. Moški je dejal, da mu je med vrtnarjenjem spodrsnilo in je padel na bombo.

V danko si vstavlja predmete več moških kot žensk, in sicer v razmerju 37:1.

Bizarne tehnike masturbacije

V knjigi so obravnavane tudi druge ekstremne tehnike masturbacije, denimo vstavljanje stvari v sečnico za užitek. Dr. Sprankle je sicer za DailyMail dejal, da je to mogoče izvajati varno, vendar pa se lahko pojavijo tudi zapleti, denimo vnetje mehurja, pogostejše uriniranje, otekanje genitalij, raztrganina sluznice sečnice, zadrževanje urina …

Denimo, 47-letnega Nemca so ličinke/črvi že od otroštva spolno vzburjali, zato si jih je med masturbacijo vstavljal v sečnico. S starostjo je to počel vse pogosteje. Nekega dne črv med ejakulacijo ni prišel ven in je potreboval pomoč kirurško pomoč. Po besedah dr. Sprankla je moški preživel izkušnjo, vendar pa bo moral živeti z zadrego, da je njegov fetiš opisan v akademski literaturi Urologist.

Končajo se lahko tudi s smrtjo

Smrtni premeri zaradi tujkov v danki ali sečnici so redki; kadar pa so, so običajno posledica krvavitev, perforacij ali raztrganin v danki ter infekcijskih zapletov.

Približno polovica primerov vstavitve tujkov v danko je spolne narave, druga polovica pa je povezana z resnimi psihološkimi težavami, vključno z demenco, mejno osebnostjo motnjo, psihozo, zloraba substanc …

Leta 2019 je 46-letni moški iz Floride prišel v bolnišnico v septičnem šoku. Izkazalo se je, da si je v danko vstavil izvijač, posledica pa je bila perforirano črevesje ter vdor bakterij iz mesta poškodbe v krvni obtok. Moški je trpel za shizofrenijo in bipolarno motnjo in ni pravilno jemal zdravil.

Leta 2020 je v Južnoafriški republiki 27-letni moški prišel na urgentni oddelek, ker si je v sečnico vstavil plastični nož, kasneje pa kljub dokazom zanikal, da bi si v sečnico vstavil kakršen koli tujek in trdil, da je imel zgolj spolne odnose.

Najpogostejši nespolni pripomočki, ki so se zataknili v človeški danki, so steklenice, kozarci in pokrovčki (10 odstotkov). Sledijo droge (pet odstotkov), žogice oziroma kroglice (trije odstotki) in pripomočki za pisanje (2,3 odstotka).

Vir: https://www.dailymail.co.uk/health/article-13215463/The-strangest-things-men-shoved-bottoms-pleasure-WW1-bomb-FISH-20-McDonalds-Happy-Meal-toys-new-book-reveals-history-extreme-masturbation-techniques.html

Avtor
Piše

N. K.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,439
30.03.2024 ob 10:27
296,846
22.04.2024 ob 22:19
112,980
21.04.2024 ob 01:00
Preberi več

Več novic

New Report

Close