Modre zastave na 5 kopališčih in marini družbe Hoteli Bernardin d.d.

Uredništvo, 16. maj 2013.

Modra zastava je za obiskovalce znak zagotavljanja čistega, varnega in prijetno urejenega okolja, namenjenega rekreaciji v in ob vodi.

plava-zastava-2

Portorož, 13.5.2013 – Na sejmu Internautica so podelili 14 modrih zastav, ki jih dobijo urejena kopališča in marine, ocenjujejo pa predvsem kakovost vode in skrb za okolje. Med temi so 6 modrih zastav prejela kopališča in marina družbe Hoteli Bernardin, d.d.,  za obe kopališči na Bernardinu, plažo Salinera v Strunjanu, kopališče San Simon v Izoli in Metropol v Portorožu. Modro zastavo je prejela tudi Marina Bernardin.

Modra zastava velja za enega najpomembnejših turističnih eko simbolov in je za obiskovalce znak zagotavljanja čistega, varnega in prijetno urejenega okolja, namenjenega rekreaciji v in ob vodi. Program Modra zastava zahteva, tako od upravljalcev kot tudi od pristojnih občin, sistematičen pristop k zagotavljanju nadstandardnih kopališč in marin. Sam program temelji na načelih sodobnih sistemov kakovosti in odličnosti, pri katerih gre za postopni proces neprestanih izboljšav vseh procesov s ciljem ponuditi uporabnikom najboljše z doslednim spoštovanjem okolja. Da gre za uveljavljen in cenjen ekološki znak dokazuje tudi priznanje, ki ga je programu Modra zastava podelil nemški organizator potovanj TUI na turistični borzi v Berlinu, za ‘svojega’ pa sta ga prevzeli tudi UNEP (okoljski program Združenih narodov) in svetovna turistična organizacija.

Program MODRA ZASTAVA koordinira Fondacija za okoljsko vzgojo Foundation for Environmental Education – FEE International, izvaja pa ga koordinacija za Modro zastavo – Blue Flag Coordination, ki ima sedež v Kopen-hagnu na Danskem.

Hoteli Bernardin, d.d.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
28.07.2021. ob 20:47
110,197
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close