Kje se lahko poročiva v tujini?

Večina eksotičnih destinacij je primernih za poroko skozi celo leto, seveda pa je na izbrani destinaciji nekaj …

Kdaj se želita poročiti je prvo vprašanje, ki vam ga bo zastavil organizator poroke v tujini? Želeni datum je odvisen od izbora destinacije, saj niso vse destinacije primerne za izbor potovanja skozi celo leto.

Vsi si želimo sonce in toplo vreme na dan poroke, zato so poroke v tujini še posebej privlačne.
Večina eksotičnih destinacij je primernih za poroko skozi  celo leto, seveda pa je na izbrani destinaciji nekaj mesecev, ko je ciklonsko obdobje in zato večja možnost za nalive.

Nekaj idej za izbor eksotičnih destinacij in nasvet kdaj je najbolj primerno odpotovati, vam ponujamo v nadaljevanju.

Mauritius

Vse bolj poznan otok turkiznega morja, lepih plaž in ljubeznivih ljudi. Otok, kjer bo vajina poroka nepozabna, nadaljevalo pa se bo sanjsko poročno potovanje.

Pravijo, da je otok primeren za poroko celo leto, priporočamo pa potovanje od oktobra in do konca aprila, ko je na Mauritiusu poletje. V januarju in februarju ima Mauritius ciklonsko obdobje in je večja možnost za plohe. Od maja do konca septembra je na Mauritiusu obdobje njihove zime. Temperature čez dan padejo na 26 °C, zato je zvečer priporočljiva jakna ali jopica. Morje je še vedno segreto in primerno za kopanje.

Poroke so možne na plaži, v vrtu, v vili, na čolnu ali na privat otokih.

slika 1
Sejšeli

Destinacija 115 otokov, dih jemajoče narave in peščenih plaž. Poročita se lahko na katerem koli otoku in tudi svoje poročno potovanje lahko razdelita na bivanje na različnih otokih. Seveda je odvisno od števila dni, ki vam jih dopušča dopust.
Tudi Sejšeli so celo leto primerni za poroko. Tukaj je vedno kakšna stopinja več kot na Mauritiusu in tudi dežja je manj.
Najboljši izbor za potovanje je od oktobra in do konca aprila. Pričetek njihove zime je maja in traja tja do konca septembra. Ciklonsko obdobje na Sejšelih je decembra in januarja.

Primerni za izbor tudi v mesecih od maja in do oktobra, saj so temperature zraka tudi do 28 °C, morje pa je tudi še vedno segreto in primerno za kopanje.
Poroke so možne na plaži, zasebnih otokih, v vrtu ali v vili.

Slika 2

Karibi

Poroke na Karibih niso veljavne prav na vsakem karibskem otoku. Ker so lahko povezave letov zelo slabe, v večini organizatorji porok ponujajo manjši izbor. Eni izmed otokov so Antigua, St Lucia, St Maarten.

Tudi Karibi so primerni za izbor celo leto, vendar je njihovo ciklonsko obdobje daljše in traja od maja do septembra. Kljub ciklonskemu obdobju, se pari odločajo za potovanje, saj to obdobje prinese manjše število turistov in tudi nižje cene hotelskih in preostalih storitev.

Poroke so možne na plaži, na vrtu, na hribu, čolnu ali križarki.

slika 3

Eksotične destinacije so glede vremena lahko zelo nepredvidljive. Tudi v času najvišje sezone, ko je najbolj sušno obdobje, vas lahko preseneti naliv. Nalivi so kratki in trajajo maksimalno od 2 – 3 uri. Takoj za tem pa se bo prikazalo sonce in visoke temperature bodo bodo posušila tla in privabila obiskovalce destinacij na plano.
Poročita se lahko tudi v Grčiji, New Yorku, Miamiju, Francoski Polineziji, Cookovi otoki, Tajski ali Fijiju.

Kaj se zgodi, če na dan vajine poroke dežuje in dež ne poneha?
Če je le možno se poroko prestavi na drug dan v terminu vašega potovanja.

slika 3

slika 5

Slika 6

Več o destinacijah

Zanimivo iz foruma:

Poroka na Hrvaškem

Poroka Maldivi

Kam na poročno potovanje

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,359
16.05.2021. u 23:24
283,841
15.05.2021. u 20:58
110,378
16.05.2021. u 09:34
Preberi več